![]() |
Clockanje 6800 Ultra
Dali se mogu dobit kakve bolje performanse sa cloclakanjem Nvidian 6800 Ultra
|
ajd probaj pa ti nama reci, imas mali milijun tema o clockanju grafi ;)
|
Znam da ima,zanima me samo dal se isplati ovakvo nesto clockat ,mislim ako nemogu dobit 10% bolje performanse,onda se ne isplati,znam da se 6600 gt pakleno clockat,pa me zanima izricito ovaj model
|
E aj malo koristi search/google. ovakvih tema je miljardu i onak ono postaju debilne.
Ajde novi si pa te necu odma napast, al fakat pazi da ne zavrsis na m&d jer ti je to stigma za cijelo vrijeme tu na forumu, a i zna pocet patit seksulni zivot, pa ono... |
Citiraj:
m&d??? PS.Dont worry,nece moja cura dopustiti da mi sex.zivot pati :):D |
pa sta je toliki problem staviti riva tuner i probati dal se isplati? razlike u igrama neces osijetiti to je sigurno, jedino u cmarkovima..
|
necu osjetit poboljsanje u igrama?
zasto ne? a u obicnim dnevnim racunalnim funkcijama? |
A sto bi to bile obicne dnevne racunalne funckije? :stoopid:
Ako mislis na gledanje zahtjevnijeg videa, odgovor je - ne, nece se nista promijeniti clockanjem graficke... Glede igara, ako uspijes dignuti 10ak% jezgru i ram, dobiti ces odredeno poboljsanje u nekim igrama gdje dobra stara ultra jos moze gurati ;) Ali u najnovijim naslovima ce gubiti dah u svakom slucaju. Ali iskreno ti nebi preporucio overclock na doticnoj, jer je sam cip vec nafrljen i vise nego sto bi trebao biti, a i proizvodni proces nije bas bajan tako da se doticna kuha. Neki primjerci mogu povuci i preko 450MHz (default 400) ali imaju i tendenciju krepavanja u kratkom roku. Vjeruj ti meni - ostavi se corava posla :chears: |
Eto ja sam imao 6800GT (ista kartica kao i Ultra samo sto fabricki dolazi sa nesto nizim taktovima).
Kao prvo ta kartica je naclockana do maximuma (sama od sebe, fabricki), tako da neces uspjeti izvuci puno dodathin MHza. Ako se ja dobro sjecam def za Ultru je 400/1100 sto je svaka GT mogla postici, ali preko toga tesko. Za GPU bi ti maximum mohgao biti negdje oko 450 +-15MHz, a za memoriju 1300 +-30MHz, mada se ponekada znao zalomiti i neki bolestan primjerak koji je isao i preko toga. Sa OCom ces samo dobiti vece grijanje, ionako usijane kartice, a samim tim i vecu sasnu za crkavanje kartice (na mojoj je odapela memorija). Dobici u igrama i niu nesto posebno, nisu isplativi, jer ulazes zivot kartice za 2-5 FPS u prosjeku. |
nije 6800gt ista, imaju drukciji napon jezgre ako se dobro sjecam 1.3LE, 1.4GT a ultra 1.5v
|
LE - 1.1v, STD - 1.2v,
GT - 1.3v, Ultra - 1.4v. |
uvijek ju mozes voltmodat i mozda napravit neku svoju extreme verziju...
Meni je u dobrom sjecanju ostala moja 6600GT na 560/1340 :) |
Ok
Znaci nist,cekat 2mj pa kupit novu grafiku. Damn. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A tu karticu klokat nema efekta, jer kako god da okrenes zgazilo ju vrijeme... |
ma to da ju je zgazilo vrijeme je previse okrutna tvrdnja. ja sam do nedavno imao 6800gt i vrtila je na 1680x1050 cod4, naravno sve na minimumu. za karticu koju dobijes za 250kuna nije lose..
|
Citiraj:
|
o da kad smo vec kod tog za*** nije 560 nego 660 ako se ne varam, neda mi se kopat sad po forumu no ima negdje thread
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:39. |