![]() |
Glasovi u zvučnicima
Dobio sam Logitech-ove 5.1 zvučnike X-530:
http://katalog.hgspot.hr/Katalog/12281.JPG ...i od prvog dana čujem nekakve glasove u njima - radio amateri ili radio stanica, ne kužim jer je na nekom divljem jeziku (mađarski vjerovatno). Čujem ih samo kad zvučnike potpuno stišam ili potpuno pojačam - onaj raspon kada je potenciometar između, čujem samo pucketanje u zvučnicima (kao uključivanje i isključivanje) i totalno me iritira. Kako da riješim taj problem sa "duhovima" u zvučnicima? :stoopid: Jel možda do loših kablova ili što? Sa starim 5.1 zvučnicima nisam imao taj problem :hitthewal: |
:D Potraži malo, bio je već topik o tome, nisi jedini.
EDIT: evo našao sam... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91954 A kako riješit, stvarno ti nebi znao. Sorry. |
Znači ima nas još - već sam pomislio kako samo ja čujem mrtve :goood:
Jel tko riješio taj problem nekako - jel postoji uopće riješenje za te "duhove" ili ih moram prihvatiti kao nove prijatelje? :D |
Citiraj:
Reklamiraj ih ako imaš garanciju. Mislim da nema načina kako to isključiti. Očito se negdje na elektronici unutra nešto "naštimalo" na tu frekvenciju pa vata radiostanicu. Poslušaj malo, tko zna, možda neke vojne tajne čuješ :) |
Citiraj:
To je bio poklon od maxadsl-a zbog produženja ugovora - znao sam da je predobro da bi bilo istinito i da postoji neka kvaka :D |
Citiraj:
Garanciju si dobio uz zvučnike jel tako? Osim toga to je općenit problem s tim zvučnicima i nije ti ih t-com podvalio posebno sredjene :fiju: |
Citiraj:
Ali glupo mi da ih šaljem i reklamiram ako je to, kako kažeš, općenit problem s tim zvučnicima - dobio bih onda iste takve. A i kako ono kažu: "poklonjenom konju se ne gleda u zube" :D , tako da bih trebao biti zadovoljan što sam ih dobio uopće, a i fino sviraju, nemam zamjerki - sviđa mi se što je sub-kutija drvena, a ne od plastike koja ubija svojim zvukom kad počne vibrirati. Uglavnom.....pomažu li šta one folije o kojima je bilo riječ u onom topicu? |
Reklamiraj! Imam iste zvučnike i nemam nikakvih sličnih problema. Stoga, očito je neka greška na njima. A oko mene ima dovoljno radio amatera da bi ziher nekaj ulovil.
|
ja sam reklamirao,dobio sam druge i opet ista stvar. Onda je dosao neki lik frend od starog koji zivi u Njemackoj,kupio negdje u electronic shopu u Puli neki filter koji ide na STRUJNU UTICNICU i vise nisam imao problem. Na zalost zaboravio sam slikati taj filter i prodao sam ga sa zvucnicima. Izgleda kao obicni produzetak za uticnicu. Probajte se raspitati u nekom el shopu.
|
..garant si produžio adsl uslugu i dobio to.. ;) Ja sam takvu ponudu dobio poštom neki dan..
|
Ja imam iste takve zvučnike ... i povremeno se čuju neke radio stanice kad su stišani zvučnici ... neki put se čuje sve razgovjetno, neki put onak slabo, a dobar dio vremena se ne čuje ništa
Jednom se čula i neka dobra glazba kaj su puštali na tom nekom radiu :D A inače zanimljivo mi je da tu u domu u zagrebu nisam baš ni jednom čul te "duhove" |
Evo govori mi kolega tu s posla da najvjerojatnije nemate dobro uzemljenje struje po kući.
Kaže da si za test spojite lampu od 100w na fazu i prema uzemljenju i fidova sklopka mora izbacit. Ako ne izbaci onda nevalja uzemljenje. Pa ako se nekom da nek isproba. |
Dok sam imao taj sistem takoder se cula ta neka radio stanica, i to dok je bilo stisano skroz ili dok je bilo pojacano do kraja,a na ostalim volumenima se nije culo! Zamjenom tih zvucnika ili da ih saljete na reklamaciju necete nista postici. Odlican sistem za ulozen novac.
|
Dobro, jel' zna netko sto je uzrok? Nisam nikada za takvo sto cuo. ???
|
hvata se neka zvučna frekvencija pa se zato čuju zvukovi.
Kupi prenaponsku zaštitu sa ugrađenim filtrima šuma, tj. radio filtrima. Ja sam imao isto takve "simptome" i jedan APCov (http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=150.900.004) produžni sa zaštitom je pomogao |
Citiraj:
|
pa ja sam već kupio...
|
Sta se bunite, ja sam bas razmisljao uzet te zvucnike da cujem to. Kada ti je dosadno, utisas zvuk i slusas radio. Pa makar bilo Voice of America.
|
Citiraj:
Gdje to ima za kupiti osim u Zg-u? Ja sam iz provincije. |
Daj snimite malo to da mi koji ne hvatamo voice of america cujemo :), dode mi da kupim zvucnike samo zbog toga hehe :D
|
Citiraj:
pogledaj male trgovinice koje zastupaju msan, u svakoj ćeš pronaći APC-ove proizvode |
@ Kazaam - Idem u polu OT: Daj mi reci kolko je vremena prošlo otkad si poslao zahtjev za zvučnike i do dana kad si ih dobio. Ja sam poslao faksom zahtjev 22.12 i još ni traga zvučnicima.
|
Citiraj:
|
To vam T-com šalje subliminalne poruke. :D
|
mene to prvi put zastrašilo :D - naravno idem spat i stavim download prek noći i zvučnici upaljeni..i počne opera zavijat..ja koji k? :stoopid: :roller:
inače sada više ne 'vataju, to je prvih 2 mjeseca negde, valjda se razradili pa eto - sad je ok i niš se ne čuje :) inače zvučnici su čist ok :beer: |
Zaboravio sam napomenut,dok sam ih malo premjestio (cca 0,5m) prestalo je hvatanje radia.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:50. |