Citiraj:
Autor michael1
(Post 898272)
Ukratko da pokušam pomoć digitalnai analogna otprilike ista razlika kao analogna telefonija i ISDN, ako hoćeš iskoristit ISDN (koji paket je postojeći?) kod digitalne su vanjske linije zapravo ISDN te to rješava dilemu samo je bitno koliko i kakvi aparati jer digitalna centrala zahtjeva digitalne aparate istina svaka ima i moućnost spajanja analognih aparata a preusmjeravanje i ispis po svakom broju isto kao i do sad sa ISDN-om. Najmanje centrale i jedne i druge su čini mi se sa tri ulazne linije a 8 lokala vjerovatno već postojeći ISDN zadovoljava i najbitniji detalj kod Faxa može li ostat nabroju sa DSL-om sto mislim da normalno nebi bio problem. Nadam se da sam bar malo pomogo:kafa:
|
Djalomično točno.
Digitalna telefonska centrala koristi digitalne lokale(aparati specifični za svakog proizvođača) ,ali također može imati i analogne naravno(kako bi inače spojio fax i ostale analogne uređaje).Analogna t.c. ima analogne lokale tj. možeš koristiti bilo koji analogni aparat.
Vrsta telefonske centrale ne diktira vrstu ulaznih linija. Na digitalne t.c. se mogu spojiti i analogne linije (POTS) i digitalne (ISDN BRA, ISDN PRA...). Isto tako i na analogne t.c.
@vlincx
Pošto radim većinom sa Panasonic-om preporučit ću ti nešto od njih.
Panasonic KX-TEA308-tri ulazne analogne linije, 8 lokala, ima ugrađenu DISA-u(to je ona poruka:Dobili ste....., birajte 1 za...)-dosta je povoljna cca.1900kn+PDV. Kod tebe to znači preseljnje ISDN-a i analognog broja i odjava jednog ADSL-a i praktički si objedinio dvije lokacije na jednoj,a ostaju ti svi brojevi.
Panasonic KX-TDA15-ulaz za 2 ISDN S sučelja(digitalna), 4+4 digitalna lokala(moraš nabavljati i aparate-nisu jeftini), 4 analogna lokala, CLIP po analognim lokalima-proširiva raznim kerefekama. Za tebe preseliš 1 ISDN, a analognu liniju prebaciš u ISDN i dobivaš minimalno 6 brojeva(MSN-ova),a maksimalno 16 brojeva i 4 govorna kanala(linije)
|