![]() |
(riješeno) Pitanje: ugradnja big typhoon vx sck.775?
Zanima me da li ima netko zainteresiran da mi dođe pomoći ugradit ovo, pošto ja to nikako ne mogu napravit kako treba, tj ne vadim matičnu iz kućišta, pa je nespretno namjestit da dobro sjedne. Naravno netko iz Zagreba. Ja bi došao po osobu i vratio je.
ALI NETKO TKO SE RAZUMIJE I TKO JE TO VEĆ RADIO USPJEŠNO! ako sve bude dobro dobije se i nekakva naknada naravno. |
gle...stavljanje TT BT bez vađenja matične je malo problematično :)
Ne kužim zakaj ne isčupaš MBO i staviš TTa kak spada? :) |
VX ima push-pinove, tako da je montaza identicna kao kod box coolera. Jednostavnije ne moze. I da, nije potrebno vadit maticnu iz kucista.
BTW Hamm, stavi tu 7900GS u sig :p |
nisam je nikad vadio al imam osjećaj da nikako ne može sjest kako treba. stišćem pinove ko lud i jedan neće nikako da škljocne da se "uhvati". dobro da matična nije pukla od stiskanja.
jel problem veliki izvadit matičnu? |
Moras ih zakrenut kako treba prije montaze. I ide po dijagonalama, prvo jednu pa drugu. Mora se cut da skljocne.
BTW koristi edit. Maticnu nije problem izvadit, ali onda moras znati pospajat sve nazad. |
nije :)
iako bi bilo bolje da ti to dođe obaviti neki frend kaj zna kaj radi da nebi bilo :) |
gdje da postavim matičnu kad to ugrađujem kad je izvadim?
|
zovi nekog frenda :) s***at ces si nesto :)
|
od mojih frendova to niko ne zna, tj. niko nije radio.
|
na nesto antistaticno :) ako imas kuci neku antistaticku krpu ili komad onih kesa u kojima dolaze HDD ili Grafe ....
|
ja sam to radio ali bilo za***ancije...ufff :D "mora" se vadit matična..drugčije nebu išlo odnosno može ali dost teško tako da onima koji to nikad nisu radili svakako čupanje matične van ali opet to je drugi problem...uglavnom, zovi nekog ko to zna da nebuš napravil havariju :). i da, i ja sam imal problema s tim škljocanjem..i od kad sam to nekak (na jedvite jade) sklepal - ne diram...samo kompresor za prašinu :)
|
niš budem vidio šta ću.
|
evo lagano korak po korak procitaj kako se postavlja maticna u kuciste, bit ce ti jasno i kako se vadi. LINK
kada vadis komponente iz kompa, obavezno radi na stolu i pod dosta svijetla, te budi vrlo pazljiv, sve polako i bez sile. kad je maticna na stolu onda uzmi upute od typhoona te ih dobro procitaj, pogledaj gdje su rupe oko utora za procesor te postavi hladnjak kako treba. eto to je pocetak, samo polako i smireno radi, da sam iz zg-a, slozio bih ti to bez frke... LP |
OK hvala.
Jel ima netko možda iz zagreba da bi bio voljan to napraviti? |
u ponedjeljak(19.11.) sam u zg pa ako ti nije kasno posalji pm da se dogovorimo detalje...
pozz |
ok može.
|
Najbitnija stvar je pažljivo namjestiti svaku kopču na svoju rupu i onda prvo stisnuti metalni dio do kraja jer će on gurnuti plastični dio u kojem je kopča. Kada to sve sjedne kako treba, okreneš crnu plastičnu kopču za 90° u smjeru kazaljke na satu i onda je stisneš dole dok ne čuješ "klik". To isto napraviš i na kopči s druge strane dijagonale pa onda na ostatku.
|
evo sad rezultata:
soba 20 stupnjeva core 1: 32 core 2: 32 Jel to moguće? valjda treba vremena da se pasta stabilizira ili što? |
pa to je oke temperatura, sta bi ti? :D
|
Kao sto sam ti rekao kad sam bio kod tebe, da stavis neko big tower kuciste temp bi pale za 2 stupnja dolje, jer ti je ovo kuciste malo malo za te komponente koje imas unutra. IMO 32 stupnja je jako niska temperatura i morao bi biti zadovoljan s njome :goood:
pozz |
Da, u redu je.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:45. |