PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   BackTrack Linux?????????? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80348)

franky 15.09.2007. 22:08

BackTrack Linux??????????

Ovako planiram skinut ovu distribuciju linuxa pa bi bio zahvalan ako je ko pozna
malo bolje da nešto kaže na ovu temu...:D
Zanima me kolko se razlikuje od ostalih distribucija???
Koje su prednosti a koji nedostaci????
Kakve programe sadrzi i drivere???
Dal je komplicirana ili jednostavna???
(za neznalice,za prosjecne korisnike,napredne korisnike,experte,hackere)
Kakav je instalaciski proces??? itd. itd. itd.:D
Dal je dobar izbor za instalirat na laptop?

danij3l 15.09.2007. 22:27

prije nego bilo tko pocne odgovarat na ta pitanja, imam ja jedno za tebe.

zasto bash ta distra?

franky 15.09.2007. 22:44

Do sada sam nešto malo koristio ubuntu i debian a kako planiram postupno sa windowza na linux prec potpuno pa mislim isprobat sto vise distri a cuo sam da je backtrack linux "dobar"??? ....i još nešto kakav je to LastXp??? mislim koje su razlike??? itd. itd.
sve kaj ja znam o njemu je da je ilegalan,točno???
nemam loše namjere pitam samo radi proširenja svojeg znanja......

E da zaboravio sam i na BorgXp i BlackXp............. pa ako netko nešto zna...

danij3l 15.09.2007. 22:51

Citiraj:

BackTrack is the most Top rated linux live distribution focused on penetration testing. With no installation whatsoever, the analysis platform is started directly from the CD-Rom and is fully accessible within minutes.
ne postoji ilegalna linux distribucija. software sam po sebi nije sposoban preksriti zakon. korisnici jesu.

BackTrack nije namjenjen svakodnevnoj(desktop) uporabi. sve sto mozesh napraviti s njime mozesh i s SUSE-om, Mandrivom,Fedorom,Ubuntu-om, Debian-om...

preporucio bih ti da se drzish mainstreama(najbolji community support), otprilike gore nabrojane distribucije.

sto fali Debian-u i Ubuntu-u (kazesh da si probao)?

EDIT:
vidim da pokusavash zadrzati sto vishe windowsa na linuxu (svi imaju XP u imenu :D ), pa onda probaj s Linspire (Freespire).

franky 15.09.2007. 22:55

nisi me shvatio lastxp,borgxp i blackxp su nekakve verzije windowza a ne linuxa.........:D

danij3l 15.09.2007. 22:58

ja sam mislio da je tema linux-u?
(mislim da sam njih dotaknuo samo sto sam spomenuo XP u imenu)

devil_kc 16.09.2007. 12:47

ljudi misle da su 'akeri ako imaju backtrack. rtfm.

hash 17.09.2007. 20:20

taj backtrack je (kolko sam skuzio, imam je na isoima negdje ali nisam nikad koristio) neka live distra za stavit na lap i setat se okolo i probijat wireless mreze, mobitele sa ukljucenim bt i tak

to je ne zato jer je to neka super distra (mislim da je knopix based) nego zato jer ima na sebi hrpu programa za gore navedenu namjenu

u svakom slucaju nista pametno osim za ubit jedno popodne pretvarajuci se da si hacker pred frendovima :D

danij3l 17.09.2007. 20:34

Citiraj:

Autor hash (Post 816232)
taj backtrack je (kolko sam skuzio, imam je na isoima negdje ali nisam nikad koristio) neka live distra za stavit na lap i setat se okolo i probijat wireless mreze, mobitele sa ukljucenim bt i tak

to je ne zato jer je to neka super distra (mislim da je knopix based) nego zato jer ima na sebi hrpu programa za gore navedenu namjenu

u svakom slucaju nista pametno osim za ubit jedno popodne pretvarajuci se da si hacker pred frendovima :D

jep

ali sve(ili barem vecinu, ako nema a neznash sam kompajlat onda ti i netreba) sto imash na tom livecd-u imash i u SLUZBENIM repository-jima recimo Ubuntu-a

Perki 17.09.2007. 20:53

Citiraj:

Autor franky (Post 814544)
...pa mislim isprobat sto vise distri...

Ak' ti je do isprobavanja, evo, sve distre koje možeš zamisliti na jednom mjestu (kompu):

145 komada OS-ova
:D

danij3l 17.09.2007. 20:55

nemogu vjerovat da ima takvih ljudi.

devil_kc 18.09.2007. 17:13

kraj njega mojih 17 izgleda sitno.

Gabre 21.09.2007. 00:59

neki ljudi nemaju života.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:18.