PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   SETI@home (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8008)

Black Dragon 02.02.2004. 00:02

SETI@home

A da napravimo neku SETI grupu jer i ovako nam kompovi, ruku na srce stoje i troše struju, mislim sva računala čekaju istom brzinom:D Pa da smisleno iskoristimo vrijeme dok se vrti screan saver ili tako nekaj. Mislim ekipa koja održava stranice PCE može nači na http://setiathome.ssl.berkeley.edu sve kaj treba pa da se okolo "bahatimo" kako smo nekaj društveno korisno naparvili i fino se u site može ugraditi i statistika da i mi nekaj i koliko radimo i tako ...

Bl@de 02.02.2004. 00:21

Evo ja ga bas idem skinut!

z3D 02.02.2004. 01:01

ma SETI sucks ajmo radje rasturat proteine da otkrijemo lijek za rak...ovo nema smisla

Black Dragon 02.02.2004. 01:45

Ma bilo šta, može sve ... let's crunch some numbers za sveopće dobro. Mislim evo recimo SETI ždere 50% svakog od mojih proceva dok radi u pozadini. Pa mislim danas su sve mašine dovoljno jake i imaju dosta memorije da tako rade dok surfate, habate word, excel, obrađujete jednostavne sličke u Photoshopu, ... mislim kad krenete u ozbiljniji posao ili neko ozbiljno igranje:D jednostavno desni klik i Exit ... pa trošite struju i ovak i onak a komp nikaj ne radi pod mili Bogom ili radi sa nevjerojatnih 2 - 3% iskorištenosti:cool: u toku 24 sata

Rivi 02.02.2004. 07:42

Sad ste se sjetili, kad se Seti gasi! Usput, ako ćete se učlanit, evo vam forum naše grupe koja je unutar 100 grupa u svijetu:
Seti.hr

Garfield 02.02.2004. 11:16

Ej ajd daj link za to trazenje lijeka za rak pls ....

RAK 02.02.2004. 11:32

Ja ću taj link odmah izbrisati.

Što ste svi navalili na jadne i nedužne račiće?

Nitko vam nije kriv što se prežderatate i ležite po cijele dane. Zato i postoji rak da eliminira slabije jedinke.

Napraviti ću nešto za spas raka i ostalih dobrođudnih pojava.

BladeRunner 02.02.2004. 14:08

A šta je SETI?:confused: :D

IceFisherman 02.02.2004. 14:46

Ja več jako dugo vrtim SETI .
:p

tor 02.02.2004. 18:37

Citiraj:

Originally posted by BladeRunner
A šta je SETI?:confused: :D
sreč for extraterestial;)

DrTom 02.02.2004. 23:30

Imam ta SETI več jedno 2 tjedna i odkad mi je skinuo prvi uzorak
za analizu, vrti ga več 14 sati (kao skrinsajver) i tek je na 78%.
Koji oblik kompresije oni koriste, jer je ovo strašno koliko iz cca
300kB on izvlači.

Black Dragon 02.02.2004. 23:37

Citiraj:

Originally posted by DrTom
Imam ta SETI več jedno 2 tjedna i odkad mi je skinuo prvi uzorak
za analizu, vrti ga več 14 sati (kao skrinsajver) i tek je na 78%.
Koji oblik kompresije oni koriste, jer je ovo strašno koliko iz cca
300kB on izvlači.

14 sati ??? Ja skidam pakete od 350 KB sa http://setiathome.ssl.berkeley.edu i vrtim ih sa onim njihovim softom 3.08 i odvrtim paket za 6 sati koju minutu više ili manje od 6 sati ... na ovom PIII dual stroju

z3D 02.02.2004. 23:55

da al kuzs' ti si faca :D

Black Dragon 03.02.2004. 00:01

A daj z3D :D ja samo čovjek pristojno pitam jel mi sad nekaj stvarno nije jasno ... nije ovo priča moj tata je veći i jači od tvog tate nego, kako, zakaj i zbog čeka:confused:

Srky 03.02.2004. 00:20

Jel moze neko malo detaljnije objasnit cemu taj SETI uopce sluzi i koja mu je svrha? neda mi se istrazivat po njihovoj stranici :smoke:

>>>KUKY<<< 03.02.2004. 01:04

Citiraj:

Originally posted by Srky
Jel moze neko malo detaljnije objasnit cemu taj SETI uopce sluzi i koja mu je svrha? neda mi se istrazivat po njihovoj stranici :smoke:
e bas sam to i ja htio pitat.Mislim cuo sam za to ima vec pokoja godinica al nikad nisam imo hrabrosti portazit u googlu koji je to klinac :)
Kad vec svi nes vrte nek vrti i moj komp nes pametno:rolleyes:

FlowMaster 03.02.2004. 03:38

mislim da bi bilo pametno nesto tako smislit... pa da se napravi grupa... i eto nas tu....
mislim da SETI vise nema smisla jer ako cemo nesto onda da barem imamo nekakav ucinak.....

Marac mi smo kontali nekaj.... jesi jos sta nasao?

>>>KUKY<<< 03.02.2004. 11:24

Never mind. Vec vrtim :rolleyes: ;)

Tooma 03.02.2004. 12:40

SETI je kratica za Search for Extraterrestrial Inteligence ili se ja berem nadam da se tako pise
Prvo sto su ljudi poslali u svemir bija je prijenos olimpijskih igara u Njemackoj neposredno prije drugog svjetskog rata
prenosilo se satelitski i radio-valovi koji su se iz Njemacke slali prema satelitu nisu kod satelita stali vec su naravno nastavili put
pretpostavlja se da ce nesto slicno izmislit i svaka druga napredna vanzemaljska civilizacija te da ce ti valovi prije ili poslije doc do nas (usput budi receno putuju brzinom svjetlost)
SETI upravo osluskuje takve valove
ako se sicas one reklame za fantu kad ona ekipa sidi u jednom tanjuru i vice hello e pa to ti je SETI samo so oni ne slusaju zvuk vec prijespomenute radio valove
e sada ono sto se nas tice je to da oni dobiju hrpetinu podataka koji su uglavnom elektromagnetska zracenja zvjezda i medju njima treba pronac zracenja koja to nisu i mogla bi bit od druge civilizacije
za to treba dosta procesorskog vremena i zato ti mozes skinit seti@home i podatke obradjivat na svom racunalu s tim da naravno nemas pojma sta obradjujes i jesi li sta zanimljivo nasa

Tooma 03.02.2004. 12:41

btw ako te nesto vise zanima o tome pogledaj film Kontakt (Contact) sa Jodie Foster pa ce ti bit jasnije

Trash 03.02.2004. 14:42

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Sad ste se sjetili, kad se Seti gasi! Usput, ako ćete se učlanit, evo vam forum naše grupe koja je unutar 100 grupa u svijetu:
Seti.hr

Gasi se?! Ma kada?

Ja biljezim 3000 paketa uskoro..

LuX.23 03.02.2004. 20:30

Dečki ajde tražit ljek za rak!
http://www.ud.com/home.htm
Skidaj i on sam sve radi.
Koristi minimalni dio procesora... :D

IceFisherman 03.02.2004. 21:02

Efo , od sad sam najkorisniji član zajednice.:p
Sad vrtim SETI ( več od prije) i ovaj protiv raka ( od danas ):D
Inače , kaj u ovom novom znači scores and rewards , mislim , mene zanima ovo "rewards".
Zakaj dobiš nagradu , i kaj su je nagrade
:confused: , bočica penicilina , možda pošaljeju antraks s poštom :rolleyes:

Garfield 03.02.2004. 23:59

Citiraj:

Originally posted by Tooma
SETI je kratica za Search for Extraterrestrial Inteligence ili se ja berem nadam da se tako pise
Prvo sto su ljudi poslali u svemir bija je prijenos olimpijskih igara u Njemackoj neposredno prije drugog svjetskog rata
prenosilo se satelitski i radio-valovi koji su se iz Njemacke slali prema satelitu nisu kod satelita stali vec su naravno nastavili put
pretpostavlja se da ce nesto slicno izmislit i svaka druga napredna vanzemaljska civilizacija te da ce ti valovi prije ili poslije doc do nas (usput budi receno putuju brzinom svjetlost)

Daj nesto me zanima ... kad su svabe imali satelite prije drugog svjetskog rata? Kolko ja znam sputnjik je bio prvi?!

Tooma 04.02.2004. 11:14

a je vidi imas pravo to sa sputnjikom
opce nisam razmislja kad sam pisa
znam samo da je neka finta oko tih olimpijskih igara

Rivi 04.02.2004. 13:00

Citiraj:

Originally posted by Trash
Gasi se?! Ma kada?

Ja biljezim 3000 paketa uskoro..

I još nisi u SETI.hr? Aj, brzo se učlani.
Seti se planirao već ugasiti, ali evo, još nije, a slijedeći projekt je Boinc. Radi na sličnom principu. Btw, vrtio sam i to, ali mi je pravio probleme. još je u beta fazi, pa im opraštam, ali dok ne izađe finalna, odustajem i ostajem na Setiju.

Black Dragon 14.02.2004. 23:28

Citiraj:

Originally posted by LuX.23
Dečki ajde tražit ljek za rak!
http://www.ud.com/home.htm
Skidaj i on sam sve radi.
Koristi minimalni dio procesora... :D

Pitanje, koliko dugo vrti paket. Kod mene se vrti oko 21 sat :confused:
Jesam koristan, dok radim vrti se paket od UD, a kad mene nema kao SS se vrti SETI. Stavrno sam neka teška dobričina :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:52.