PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Remečenje javnog reda i mira (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=78226)

Veki-os 26.08.2007. 22:51

Remečenje javnog reda i mira

Jel zna netko kolika je kazna za ovo?
Na googlu sam našao kolika je bila 2004.-e a na MUP-ovim stranicama su cijene u DINARIMA!:stoopid:

Vuco 26.08.2007. 23:05

Ako ti je prvi puta (općenito, kršenje pravila), obično dobiješ ukor, bez kazne. 2-3 ukora i tek onda ide kazna, ako se dobro sjećam.

Dobiješ poziv, ideš na sud (ako si maloljetan, mora ti doć roditelj), sutkinja te pita jel bilo sve prema zapisniku, ako je veliš da je i pobereš ukor. Ako nije, onda ne bih znao šta dalje. Vjerojatno neka žalba etc.

^SuperUnknown^ 26.08.2007. 23:49

Zadnju koju sam ja dobio je bila 100DEM + neki troskovi, ukupno je bilo 500kn. Doslo mi je rjesenje sa suda da sam kriv i to na temelju "neposrednog zapazanja policije", dakle, na temelju zapisnika nekog debila. Pisalo je da smo ja i jos dvojica se u alkoholiziranom stanju fizicki obracunavali, sto je bilo, naravno, daleko od istine - niti smo se obracunavali, niti nas je itko alkotestirao, mene su dvojica napala, a posto su izvukli deblji kraj i drot je vidio da drugog cipelarim na podu stisnuli su mi lijepo kaznu. Naravno da sam odmah napisao zalbu, iznio svoj vid dogadajaja, odnio na Kennedyev i odonda nitko nista... ima tome vec jedno 2-3 godine, ustvari, to je bilo vecer nakon Morbid Angela u Zagrebu :D

Veki-os 27.08.2007. 00:23

Ok,hvala na informacijama :)

Vuco 27.08.2007. 00:33

Si napravil neš ozbiljnijeg ili ? Ne moraš točno reć, al ak je neki gadniji prekršaj, a opet ovisno o sucu - možda i pobereš novčanu kaznu.

Ja sam imao lakši slučaj remećenja javnog reda i mira - pjevao vani kada nisam smio, prvi i zadnji puta u životu. Pametnom jednom dovoljno...

Lihto 27.08.2007. 01:00

A baš mislio pitat tak nešt na forumu,pa da ne otvaram novu temu,koja je ona fora sa kućnim redom,naime selim se uskoro u stan a volim slušat glazbu glasno(do neke granice) i čitao sam kućni red i tamo stoji da se mora poštivat od 14-17h i od 22h-06h.Jel mogu ja recimo od 17h-22h slušat kak ja hoću ili ipak ima neki prag tolerancije:)?

rams 27.08.2007. 01:08

To i mene zanima lol, isto volim glasno glazbu odvrnit, ali brijem da cu morat neke postene slusalice nabavit :D

greenfly 27.08.2007. 01:26

Citiraj:

Autor rams (Post 798697)
To i mene zanima lol, isto volim glasno glazbu odvrnit, ali brijem da cu morat neke postene slusalice nabavit :D

Moš ti bit kažnjen za remećenje javnog reda i mira i ako nekog izmlatiš...:D

Tako da češ platit kaznu za remečenje reda i mira + ZUBAR.......i tijelesne ozljede:D

rams 27.08.2007. 02:16

Kakve to veze ima s mojim postom i glazbom?

Arthas 27.08.2007. 03:28

Citiraj:

Autor Lihto (Post 798692)
A baš mislio pitat tak nešt na forumu,pa da ne otvaram novu temu,koja je ona fora sa kućnim redom,naime selim se uskoro u stan a volim slušat glazbu glasno(do neke granice) i čitao sam kućni red i tamo stoji da se mora poštivat od 14-17h i od 22h-06h.Jel mogu ja recimo od 17h-22h slušat kak ja hoću ili ipak ima neki prag tolerancije:)?

mozes slusati sta god hoces ali normalno da ces remetiti javni red i mir ako u stanu u sobi organiziras koncert bez obzira na dobu dana haha

Hamm 27.08.2007. 06:24

Citiraj:

Autor Lihto (Post 798692)

Citiraj:

Autor rams (Post 798697)

sve vam to ovisi o vrsti glazbe i koliko vam susjedi imaju tanke živce :)

svi volimo slušati glazbu jako glasno ;) kada su kod mene bili tulumi ja sam držao svoju zgradom budnom te susjednu cijelu, svi su se žalili ali drotovi nikada nisu bili dolazili..valjda..jer ih nisam čuo da zvone :D

kao što vuco kaže mnogi su se izuvkli s "opomenom" dok su neki placali kazne u startu. ja na svu srecu jos nisam bio u takvoj pozicji :) osim naravno zapisan puno puta ali nikada nisam zavrsio na sudu :)

edit: primjer tankih živaca: susjeda ispod mene je slušala coloniju jako jako jako glasno da nisam cuo svoje misli i onda sam se ja malo potrudio...spustio zvuncike od kompa i linije na pod i opizdio iz SVEGA st osam imao u stanu na najace...brutal gore death metal ju je natjerao da prestane slusati coloniu tako glasno :)

ponekad se znaju pustiti i cajke na drugom katu pa se susjed s treceg i ja ujedinimo..on po floydima a ja po hevijani :)

naravno to se radi kada netko pretjera..

Mad_Duke 27.08.2007. 07:39

I onda susjed uzeo koncertni razglas i odvalio vam nedjeljka bajic baju ili nes tog turbofolk ranga :P hehehehe

^SuperUnknown^ 27.08.2007. 07:46

Bivsa susjeda ispod mene se odselila zbog moje muzike :) Godinama sam ja nju zlostavljao i ona mene (uredno saljuc Old Billa svako malo, u osnovnoj skoli jos mi je na svaki rockas slala muriju), a onda se sismis konacno odselio :) I dan danas vrsim teror, ali u nesto manjoj mjeri, dok kad se skupi ekipa nema milosti. Jedno vrijeme smo i svirali kod mene u stanu, pa je osvanula poruka u ulazu da neka se smirim jer ima djece koja bi spavala popodne :D Inace, od 17-22 AFAIK mozes slusat glasno glazbu :) Inace, ako volis bas glasnu muziku, nabavi posteni par slusalica, nema boljeg filinga od navinut dobre slusalice da ti se bulja raspadne...

Hamm 27.08.2007. 08:07

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 798744)
I onda susjed uzeo koncertni razglas i odvalio vam nedjeljka bajic baju ili nes tog turbofolk ranga :P hehehehe

i onda mu ja pozovem muriju ili mu se spustim dolje :D

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 798747)
Bivsa susjeda ispod mene se odselila zbog moje muzike :) Godinama sam ja nju zlostavljao i ona mene (uredno saljuc Old Billa svako malo, u osnovnoj skoli jos mi je na svaki rockas slala muriju), a onda se sismis konacno odselio :) I dan danas vrsim teror, ali u nesto manjoj mjeri, dok kad se skupi ekipa nema milosti. Jedno vrijeme smo i svirali kod mene u stanu, pa je osvanula poruka u ulazu da neka se smirim jer ima djece koja bi spavala popodne :D Inace, od 17-22 AFAIK mozes slusat glasno glazbu :) Inace, ako volis bas glasnu muziku, nabavi posteni par slusalica, nema boljeg filinga od navinut dobre slusalice da ti se bulja raspadne...

s onim zvucnicima mozes pola kvarta maltretirati. pretpostavljam da ta zena nije imala supruga pa ti se nije usudila doci na vrata da ti zaljepi sljagu :D

da mozes od 17-22 slusati glazbu glasno ali ne perglasno jer postoji odredena razina "buke" koja je dozvoljena :)

a sada ti nama Veki-os lijepo reci zakaj si ti dobri prijavu..mora da si bio dobar :lol2:

Milentije 27.08.2007. 10:24

Citiraj:

Autor Arthas (Post 798727)
mozes slusati sta god hoces ali normalno da ces remetiti javni red i mir ako u stanu u sobi organiziras koncert bez obzira na dobu dana haha

Kod mene se redovno odrzavaju probe burazovog benda kod mene u stanu. Nikad se niko nije bunio iako zivim u zgradi u kojoj su pregrade izmedju stanova samo rigips ploce i jedan red pecene cigle. Po noci cujem komsiju iz susjednog stana kako ide u WC, a zamisli kako je njima kada se odvrnu 3 pojacala na nekih 10ak W pa ti prozori iskacu.
Inace buraz i ovi sto sviraju sa njim ne znaju za sat, ako im se cefne oni organizuju probu od 14 do 17 (bas ono doba kad se ne bi smijelo), ali eto jos se nikad niko nije zalio.
Uglavnom sve ovisi o komsijama.

technix 27.08.2007. 10:31

Citiraj:

Autor Milentije (Post 798818)
Kod mene se redovno odrzavaju probe burazovog benda kod mene u stanu. Nikad se niko nije bunio iako zivim u zgradi u kojoj su pregrade izmedju stanova samo rigips ploce i jedan red pecene cigle. Po noci cujem komsiju iz susjednog stana kako ide u WC, a zamisli kako je njima kada se odvrnu 3 pojacala na nekih 10ak W pa ti prozori iskacu.

Probe u stanu!? ROFL! Nevjerovatno, susjedi ili su gluhi ili nisu normalni, ako se ne žale.

greenfly 27.08.2007. 10:41

Citiraj:

Autor rams (Post 798715)
Kakve to veze ima s mojim postom i glazbom?

Nikakve,,,,,quotao sam jer globa za remećenje javnog reda i mira nije uvijek vezana za glazbu .
Inače dozvoljena "buka" u prostorije koje su direktno vezane(zid,pregrada....kat iznad,ispod.i.t.d.)sa prostorom u kojem je izvor buke,za dnevne uvijete je 30dB(decibel više-manje),,a za noćne od 22h nadalje je 26dB(dB više manje),,...

Paske 27.08.2007. 11:17

Hvala Bogu da živim u zgradi bez Teenagera -.-

Arthas 27.08.2007. 13:52

Citiraj:

Autor Milentije (Post 798818)
Inace buraz i ovi sto sviraju sa njim ne znaju za sat, ako im se cefne oni organizuju probu od 14 do 17 (bas ono doba kad se ne bi smijelo), ali eto jos se nikad niko nije zalio.
Uglavnom sve ovisi o komsijama.

ovisi da li te se dovoljno boje da se ne bune hahaha
ma salim se, a da, ovisi, i ja isto znam i u 11-12 navecer dosta glasno slusati muziku ali nikad nista, jedino mi stara dodje srat da je preglasno haha

Lihto 27.08.2007. 14:02

Ma ja baš jučer išao do stana,ono uđem u zgradu,tišina totalna,čuo sam muhu kak prolazi:D
Uglavnom jako je sve tiho.A kad se uselim kontam da neće bit jer sam uzeo Jamo E680 zvučnike,kontam si da ću se fino pridržavat kućnog reda i sve ok,dakle neću nabijat od 14-17h mislim slušat ću lagano al ne sad da se zidovi tresu:D.

yedwy 27.08.2007. 15:05

Ja sam bio ovu zasnju godinu u ZG u svom stanu, što se tiče "kućnog reda" on nije zakon prema tome za njegovo kršenje nema zakonskih sankcija, ako prekrdašiš i počneš kršiti Javni Red i mir to je nešto drugo ali slušanje mjuze u stanu ne spada u tu kategoriju...

Ja nisam pretjerano glasno slušao (osim tu i tamo kad je bila partijana :D) ali samo jednom je dripac od kat ispod došao s** i više nikad... Valjda je mislio nešto reć ali kad me je vidio kako izgledam odma se okrenuo i otišo... :D

Inače kasnije sam ostavljao za te prilike raji obavjest na liftu u prizemlju okačenu - da tad i tad je fešta i da se ispričavam radi neugodnosti i bla bla... :D

Ostaviš dan dva ranije obavjest i miran si...

rams 27.08.2007. 15:07

@ greenfly - ma oke samo ja sam bas za glazbu rekao pa mi njie bilo jasno sto zelis rec :)

Ja cu si vjerovatno uzet Logiteche Z3 ili nesto slicno jacinom, i trudit cu se drzat neke granice :D

Panzer 27.08.2007. 15:20

Moja kucica, moja slobodica.
Inace, zivim u kuci na selu mogu nabijat s muzikom dok mojima to ne smeta (dok ne idu spavat), jos nije bilo nikakvih prijava.
Ali recimo imam susjeda koji voli (volio je) ic kosit travu nedjelju ujutro oko pol 8. Reko dobro, probudio si me sad ja idem cistit auto van. Tak je bilo par nedjelja i onda je odustal s kosnjom trave. (valjda mu je dojadila partijana i tresnja prozora na kuci. :D)

greenfly 27.08.2007. 15:28

Citiraj:

Autor Panzer (Post 799064)
(valjda mu je dojadila partijana i tresnja prozora na kuci. :D)

:D...Tako je,,, "Klin- Klinom" :goood:

robert7 27.08.2007. 19:02

Citiraj:

Autor greenfly (Post 799069)
:D...Tako je,,, "Klin- Klinom" :goood:

a voda vinom :beer::beer:

ma moji susjedi su isto ok,oni pletu cajke,ja pletem cajke i zobersku glazbu,i sve 5 :D

doduše u kući sam ali ono.

a što se tiče pitanja prvog,ako je lakše sranje tipa pijan pjevao po parku,proci ces samo s opomenom,jedini bed je ako si maloljetan da ce ti starci srat :D

ako nisi onda sam odes dobijes opomenu i aufidrzen :)

horza 27.08.2007. 19:48

Citiraj:

Autor Vuco (Post 798605)
Ako ti je prvi puta (općenito, kršenje pravila), obično dobiješ ukor, bez kazne. 2-3 ukora i tek onda ide kazna, ako se dobro sjećam.

Dobiješ poziv, ideš na sud (ako si maloljetan, mora ti doć roditelj), sutkinja te pita jel bilo sve prema zapisniku, ako je veliš da je i pobereš ukor. Ako nije, onda ne bih znao šta dalje. Vjerojatno neka žalba etc.

ako nije bilo po zapisniku, šalješ žalbu. žalba treba biti lijepo sastavljena sa apsolutno sve i jednom stvari objašnjenom, tak da im se neda čitat dalje od prvog paragrafa... imam negdje template :)
uglafnom, žališ se i ode u zastaru :)

marko_1 02.09.2007. 02:04

Dok sam bio u death/black bandu imali smo probe u jednoj prostoriji iznad koje je zivila neka baka, mi smo je pitali jel joj smeta to kaj mi sviramo, a ona je rekla da ne, da voli takvu muziku :)....

CosmModius 07.09.2007. 12:08

tor 07.09.2007. 13:24

CosmModius; ako nemaš ništa pametno napisati onda ni nemoj. Zatvaram ovo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:36.