![]() |
(riješeno) Safely remove hardware
nakon instalacije Win XP-prof sa SP2 i svih drivera dole mi se pojavljuje ova ikona , a na njoj sata disk :fiju: , bojim se da mi djeca to još koji put ne stisnu, kako da se riješim toga?
|
Start -> Run -> Regedit...
Nađeš HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> Current Control Set -> Services -> nvata i onda unutra New -> Dword Value -> Upišeš kao ime DisableRemovable (jedna riječ) i kao vrijednost 1 i reboot... |
@yedwy
Hoće li se u to slučaju pokazivati ikona kada ubodeš usb stick ili vanjski hard? |
Pa što nemože stavit na hide ?????:stoopid:
|
Citiraj:
Što nebi ta ikona trebala nestat ako u biosu ukljući native ide mod na sata kontroleru? |
Citiraj:
Drugoga nema kolko ja znam, osim da ne instaliraš nvidijine storage drivere... @Pomo Ne... |
Citiraj:
|
Ako imaš ploču sa Nvidia chipsetom, onda se ne treba instalirati SATA2 driveri. Oni su krivci za takvo što.
|
Citiraj:
|
Pa naravno da prepoznaje normalno USB stick rekoh ti da ovo nema veze s tim... :)
Morala bi i USB diskove ali nemam disk u ext. kućištu pa ti nemogu iz osobnog iskustva tvrditi... Uostalom kad bi to ubilo cjeli Safely Remove Hardware Wizard misliš da bi to neko koristio... :) Inače postoje slučajevi kad moraš instalirati SATA drivere, posebno na XPima (ako oćeš RAID imati npr) pa to ne znači da moraš trpiti onu ikonu... Uostalom ionako ima workaround pa prema tome nema razloga ne koristiti ih samo radi ikonice jel tako... :D |
Ako radi USB memory stick, radit će i HDD.
|
Upravo probano sa vanjskim 2,5" hardom i radi. Jedino sam morao izvršiti promjenu u 'nvatabus' stavci regitryja, a ne 'nvata' kako je navedeno gore jer mi 'nvata' ne postoji u registryju.
|
da iskopam thread, imam navedeni problem, no nema niti nvata niti nvatabus key u registryu.
kako rjesiti problem? SATA driveri? |
instalirao sam novije windowse i sad imam "nvatabus" key u registryu, dodao sam "DisableRemovable" d-word i value 1, ali i dalje je SATA hard pod "Safely remove hardware".
help :kafa: |
Pretpostavljam da nisi resetirao komp... :)
|
pretpostavka je majka svih za***a :D
ma ko ga hebe, pustio sam da se sakriju neaktivne ikone pa je niti ne vidim. budemo rjesili jedan dan :) |
kako vratiti tu strelicu? hdd nije sata ali se ni jedan usb stik ne vidi kada se ušteka
tj. ne pojavi se safely remove strelica |
Kod mene se uvjek uredno pojavila strelica za stikove... :stoopid:
|
Citiraj:
to sa vidio već na par kompova ali nikad mi nije bilo bitno da se to sredi :P vidim da se ovdje raspravljalo o tim strelicama, pa sam odlučio postaviti tu pitanje :D |
Da se nije možda sakrila?
|
Citiraj:
nope, nije u tome problem :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:44. |