PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   nešto najčudnije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75354)

ZMAJ 24.07.2007. 20:07

nešto najčudnije

Otvorio sam stranicu novatv.hr da vidim jeli ima kaj na telki. Nakon toga sam otvorio jedan pop-up sa informacijama o filmu, te sam isao pomaknuti taj pop-up tako da sam ga primio za gornju traku prozora, kad je odjednom na sekundu prestalo zujanje (za koje sam mislio da dolazi iz HDD-a).

Onda sam clickao dok ne skuzim od kud to zujanje dolazi jer sam eliminirao HDD.

Zujanje dolazi iz napajanja...

Ne kuzim zasto uopce zuji, i zasto kad clicknem rub nekog "pop-up"-a ili otvorim novi pop-up zujanje prestane na sekundu (vjerojatno ima i jos nekih stvari koje kad bi stisao bi zujanje prestalo na sekundu)?

Napajanje je Seasonic 430W SII-12 staro 5 dana.

EDIT: Komp je bio radio nekih 5h pa sam ga isao restartat da vidim hoce li prestat.

I dalje zuji iz napajanja, ali je niza frekvencija tog zujanja

Crash009 24.07.2007. 20:16

zavojnice zuje možda? ako dolazi iz napajanja sigurno su zavojnice, imash garanciju vrati ga nazad ako ti toliko smeta, a smeta ti jel :D

ZMAJ 24.07.2007. 20:35

Hmm evo sad sam stavio burazovo napajanje no to je codegen sa jako glasnim ventom tako da nemogu cuti i da zuji (ali mislim da ne zuji... stvarno imam izoštren sluh) .

No, uvjerio sam se u nesto, a to je da to zujanje ne dolazi SAMO iz napajanja nego i iz ovog podrucja na maticnoj (tu sam naslonio uho)... no to zujanje je cujno jedino kada prislonim uho nad to podrucje.

http://img98.imageshack.us/img98/826...ity1da2.th.jpg

Idem sad stavit svoje napajanje u burazov komp da vidim.

EDIT:

Napajanje se u burazovom ko0mpu ponasa jos gore.

Sve je ok dok ne otvorim firefox.
Kad sam otvorio, napajanje je pocelo proizvodit zvuk slican kao HDD kad "seek"-a. Naravno kad otvorim popup ili napravim neki click za otvaranje necega onda na sekundu prestane taj "seek".

Smartguy 25.07.2007. 01:15

nije ni seasonic savršen ali vjerovatno si samo imao "sreće". Ne znam oće li ti to htjet zamjenit na garanciji ali pokušaj. :)

gorluk 25.07.2007. 01:40

Seasonic napajanja nisu savršena, ali to nema nikakve veze s ovim. Ispravno Seasonic napajanje nikako ne bi smjelo zujati pri "pomicanju Firefox prozora" i sl.

Smartguy 25.07.2007. 03:34

ali i meni je to stvarno kao šta naslov kaže jako jako čudno

coconut 25.07.2007. 06:57

Citiraj:

Autor ZMAJ (Post 775167)
No, uvjerio sam se u nesto, a to je da to zujanje ne dolazi SAMO iz napajanja nego i iz ovog podrucja na maticnoj (tu sam naslonio uho)... no to zujanje je cujno jedino kada prislonim uho nad to podrucje.

http://img98.imageshack.us/img98/826...ity1da2.th.jpg

Na slici imaš jednu zavojnicu (lijevo od DDR2 utora, između konića). Pretpostavljam da je ona problem i da bi je trebalo zaliti plastikom iz pištolja i da bi se onda stanje poboljšalo.

ZMAJ 25.07.2007. 09:28

to zujanje na maticnoj se cuje jedino kada stavim uho nad to podrucje.

nino 25.07.2007. 09:33

Da nije problem u tvom uhu? Jel probao netko drugi :D

ZMAJ 25.07.2007. 09:36

je evo bila je i cura samnom i ona cuje zujanje...

nije problem u uhu jer kao sto sam rekao imam vrlo izostren sluh.

Cak mi se cini da sad jace zuji nego jucer.

Nemoram biti toliko blizu napajanju da bi cuo.

(inace sve mi je izvan kucista)

EDIT:

sve jace i jace zuji...
ovo je koma

stavio sam na linkov forum pod "reklamacije" pa da vidim sto ce mi reci.

ZMAJ 26.07.2007. 13:59

izgleda da nisam jedini...

http://www.silentpcreview.com/forums...ic.php?t=41464

PcKinG 26.07.2007. 14:22

Da čovjek ne vjeruje i da čuje nebi vjerovo! Vjerojatno i je ova zavojnica lijevo od ddrII utora.....

DoX_Chabar 26.07.2007. 16:14

Domy, mislim da je takvo nešto i Lihti bilo, ali mu nitko nije vjerovao :)

ZMAJ 26.07.2007. 18:13

...

Citiraj:

Autor PcKinG (Post 776105)
Da čovjek ne vjeruje i da čuje nebi vjerovo! Vjerojatno i je ova zavojnica lijevo od ddrII utora.....

ma evo pokusvao sam cuti zvukove iz maticne ali nista...izgleda da me prevarilo napajanje pa mi se ucinilo i da maticna zuji

na onom linku sto sam gore stavio je rasprava i vise manje vecina ljudi koja ima tihe kompove je primjetila da njihovi corsair-i HX i seasonic-i SII-12 zuje.

tu i tamo se nade neki kome ne zuji, ali oni imaju po nekoliko ventilatora na preko 1000+ rpm-a i po nekoliko hdd-a pa zujanje ne dolazi do izrazaja.

domy_os 26.07.2007. 19:05

Citiraj:

Autor DoX_Chabar (Post 776170)
Domy, mislim da je takvo nešto i Lihti bilo, ali mu nitko nije vjerovao :)

Tko kaže da nije? Ja sam prvi poslije njega čuo kad sam došao kod njega, ali njemu za zavojnice ili neki kondić kod procesora zujali...

DoX_Chabar 26.07.2007. 23:09

Citiraj:

Autor domy_os (Post 776244)
Tko kaže da nije? Ja sam prvi poslije njega čuo kad sam došao kod njega, ali njemu za zavojnice ili neki kondić kod procesora zujali...

Ja mu nikako nisam mogao vjerovati... Dođem kod njega... Kaže komp mi zuji... :lol2: Onda je tebe još zvao...

Lihto 26.07.2007. 23:17

Doxie,nemaš ti uši ko mi:D Mi sve Čujemo:D

ZMAJ 29.07.2007. 10:55

dosta vremena sam proveco citajuci "silentpcreview.com"-ov forum i ljudi se zale na zujanje iz novijih "80+ certified" napajanja (ugl. se radi o napajanjima koje radi seasonic... dakle seasonic/antec/corsair.)

tOta 29.07.2007. 17:51

Sorry na upadu, zanima me jesi li riješio problem pošto i sam kroz sljedeci tjedan bi trebao uzeti novo napajanje, a pošto ciljam na tišinu & snagu imao sam namjeru uzeti Seasonic 430W iz nove S12II serije. Pošto me budzet ogranicava, alternativa su mi Be Quiet! 400W Straight Power, Coolermaster 430W Extreme Series/iGreen Power 430W, Enermax 400W Liberty. Šta kupiti, možda uraditi fan swap ili osloniti se na sreću? :)

ZMAJ 29.07.2007. 20:41

Problem nisam rjesio... napajanje je i dalje zujalo pa sam ga zamjenio za HDD...

sad sam i sam u dilemi sto kupiti. citam silentpcreview-com/jonnyguru.com stranicu/forum jer stvarno ima puno informacija/reviewova o napajanjima itd.

I ja sam razmisljao o fan swap ali me brine garancija...
sto se toga tice preporucili su mi Antec Earthwatts za fan swap no osim garancije brine me i to sto je i to napajanje napravio seasonic. a zgleda da dosta serija ovih 80+ napajanja od seasonica (a i nekih drugih) zuji....

bolje da izbacis ovaj igreen jer je preee skup.

Ono o cemu trenutno razmisljam je Silverstone Element Plus 500W/Tagan Easycon 430W

tOta 30.07.2007. 14:18

Što se tiče Silverstone Element Plus spominje se ovdje nešto slično kao kod tebe, ako se ne varam.
Razmišljam o Be Quiet! Dark Power Pro 430W koji bi me došao 86€, nalazi se na SPCR recommended listi kao i Zalman ZM460-APS.
Po snazi su tu negdje ili se varam?

Ovdje spominju komad plastike koji kod S12II smetaju protoku zraka i prouzrokuju dodatnu buku. Navodno S12II 380W nema problema sa time, osim bržeg venta kao kod i ostatka S12II serije.

Trenutno: Be Quiet! Dark Power Pro 430W - 86€ vs Zalman ZM460-APS - 79€

Davno je Sky pohvalio starije modele.

Ako može mišljenje od još nekog ;)

niksy 30.07.2007. 20:05

Slicna stvar je i kod mene kad scrollam na nekim web stranicama, ali takve stranice su JAKO rijetke, nisam nikad pokusavao otkrit uzrok tog zujanja, uvijek sam mislio da disk nesto radi u pozadini...

zlikovski 30.07.2007. 21:45

Tagan Easycon 430W je potpuno tih i ne zuji.
A sad čudi me za taj Seasonic, to su dosta tiha napajanja.Možda je loša serija Seasonica.

yedwy 30.07.2007. 21:52

KAj nisu promjenili marku ventilatora... Moćda je u tome problem...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:40.