PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   IIS ?? Problem... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=7463)

termic 05.01.2004. 10:57

IIS ?? Problem...

Od kad sam s FAT32 presao na NTFS ima problema s upisivanjem ili promjenom podataka u bazi...

kad upisujem na ovaj na cin:
CS.Execute(iSQL)
javlja mi ovu gresku:
Error Type:
Microsoft JET Database Engine (0x80004005)
Operation must use an updateable query.

a kod ovakvog:
strSQL = "SELECT tbl.* FROM tbl;"
RS.CursorType = 2
RS.LockType = 3
RS.Open strSQL, strCon
RS("x") = RS("xx") + 1
RS.Update
RS.Requery
RS.Close

ovu:
Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Cannot
[b]update. Database or object is read-only.

pomozite,,,

LorD ClockaN 05.01.2004. 11:04

Imaš na Windows Updateu neki patch za Microsoft Jet DataBase, pa ga probaj skinut. Možda pomogne

termic 05.01.2004. 13:46

ne pomaze...

sbp 05.01.2004. 18:01

Ajmo opet, po 100-ti put, www.google.com... (Upisi: NTFS Operation must use an updateable query)

Probaj s ovim dolje. Odnosi se na XP, Access, preformatiran disk s fat-a na ntfs

quote:

as then having same problem on XP Pro and I have solved the problem after searching a LOT. Okay, here is the solution: - open the Explorer - click on Tools and then Folder Options - goto View tab - scroll down all the way and the last item (i think) will say "Use simple file sharing" - uncheck it if it is checked - now, goto appropriate .mdb file and right click - click on properties - goto Security tab - select Everyone from User - check "Write" checkbox under Everyone as a user VOILA.......You have done it!!!!!! This should work now. It worked for me and now I can run SQL command from frontend to update my Access database.

I jos jednom, ljudi, sve vam je pred nosom, sam treba otic na google

termic 05.01.2004. 21:29

to sam 1. probal... ne radi... :(

dpajur 06.01.2004. 10:22

Znaci dal si IIS useru (IUSR_imestroja) full access na .mdb file i nije pomoglo?

Onda ti ostaje jos jedna stvar, naime Access napravi lock file kad netko pristupa bazi (.ldb), a IIS mozda ima samo read-access na direktorij u kojem je baza, i nemre napravit lock.

Stoga istim postupkom promijeni permissione na direktoriju u kojem je baza i daj IUSR_xxx full access.

dpajur 06.01.2004. 10:23

E da, jos jedna stvar.. vrlo glupa, al Microsoft je takav..

Pogledaj file attibutes na .mdb fajlu, mozda je postaljen kao read-only. :)

termic 06.01.2004. 10:37

Citiraj:

Originally posted by dpajur
E da, jos jedna stvar.. vrlo glupa, al Microsoft je takav..

Pogledaj file attibutes na .mdb fajlu, mozda je postaljen kao read-only. :)

nije... :)

Citiraj:

Originally posted by dpajur
Znaci dal si IIS useru (IUSR_imestroja) full access na .mdb file i nije pomoglo?

Onda ti ostaje jos jedna stvar, naime Access napravi lock file kad netko pristupa bazi (.ldb), a IIS mozda ima samo read-access na direktorij u kojem je baza, i nemre napravit lock.

Stoga istim postupkom promijeni permissione na direktoriju u kojem je baza i daj IUSR_xxx full access.

OK proradilo... na direktoriju gdje je baza je bilo Read-only i nisam ga mogao maknuti...

Hvala svima...
Pozdrav...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35.