![]() |
XP se neće instalirati
Neznam zasto ali ne mogu ponovo instalirati windowse.
Ubacio sam cd, stavio koji mi je primarni hardver za bootanje ali nista. Nece da krene formatiranje. U cemu je problem? |
Meni je to napravio zadnja 2 puta, vjerujem zato jer sam imao brdo viruseka na kompu!
Uglavnom, koliko god puta sam resetirao komp, nije htjeo pokrenuti boot sa CD-a! Pomoglo je to da sam totalno zgasio komp i odmah nakon paljenja stisnuo gumb za bootanje Windowsa (znaći prije prvog ulaska u Windoze)! Eto, imaš jednu ideju, možda upali :D |
Probao sam vec to.
stisne F12 i odaberem ja da boota sa cd-a, ali samo nastavi radit i upali windows. |
Jesi ikad prije formatirao i iznova snimao Windowse baš sa tog CD-a? Ovo zvuči kao da CD nije bootabilan!
Imao sam taj problem sa Vistom, nije bio bootabilan već sam morao unutar Windowsa snimati Windowse :D Ilitiga Dual Boot! Probaj ili na drugom kompu taj CD ili priupitaj nekog kolegu da ti posudi svoje Windowse tek toliko da vidiš da li je u CD-u ili je u sistemu problem! |
Ma sa njega sam neki dan digao sustav. Stvarno ne kuzim zasto neće. :(
|
kolko ja mislim da bi se trebo bootat ako si ga vec digo, i naravno ako stavis u biosu za first boot device cd-rom
|
Probaj staviti u BIOS-u pod First Boot Device - CD-Rom, a ostale makni u potpunosti (Disable)!
U tom slućaju ti nebu ušao u Windowse već bu tražio CD da boota sa njega! PS: Vjerovatno znaš ali sve jedno bum rekel... Pisat će ti dolje "Press any key to boot... tralalala..." i tad moraš stisnuti bilo koji gumb na tipkovnici za početak bootanja! PPS: Naj zaboraviti stisnuti u BIOS-u -> "Save changes & exit" jerbo inaće nebu spremio postavke koje si naštimao! EDIT: Nakon instalacije windowsa moraš nazad vratiti HDD pod Secondary Boot Device... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:16. |