PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   XP se neće instalirati (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=73374)

DeVukic1987 30.06.2007. 23:34

XP se neće instalirati

Neznam zasto ali ne mogu ponovo instalirati windowse.
Ubacio sam cd, stavio koji mi je primarni hardver za bootanje ali nista. Nece da krene formatiranje.
U cemu je problem?

Bartuc 30.06.2007. 23:41

Meni je to napravio zadnja 2 puta, vjerujem zato jer sam imao brdo viruseka na kompu!

Uglavnom, koliko god puta sam resetirao komp, nije htjeo pokrenuti boot sa CD-a! Pomoglo je to da sam totalno zgasio komp i odmah nakon paljenja stisnuo gumb za bootanje Windowsa (znaći prije prvog ulaska u Windoze)!

Eto, imaš jednu ideju, možda upali :D

DeVukic1987 30.06.2007. 23:46

Probao sam vec to.
stisne F12 i odaberem ja da boota sa cd-a, ali samo nastavi radit i upali windows.

Bartuc 30.06.2007. 23:52

Jesi ikad prije formatirao i iznova snimao Windowse baš sa tog CD-a? Ovo zvuči kao da CD nije bootabilan!

Imao sam taj problem sa Vistom, nije bio bootabilan već sam morao unutar Windowsa snimati Windowse :D Ilitiga Dual Boot!

Probaj ili na drugom kompu taj CD ili priupitaj nekog kolegu da ti posudi svoje Windowse tek toliko da vidiš da li je u CD-u ili je u sistemu problem!

DeVukic1987 01.07.2007. 00:14

Ma sa njega sam neki dan digao sustav. Stvarno ne kuzim zasto neće. :(

Gagi 01.07.2007. 00:17

kolko ja mislim da bi se trebo bootat ako si ga vec digo, i naravno ako stavis u biosu za first boot device cd-rom

Bartuc 01.07.2007. 00:22

Probaj staviti u BIOS-u pod First Boot Device - CD-Rom, a ostale makni u potpunosti (Disable)!

U tom slućaju ti nebu ušao u Windowse već bu tražio CD da boota sa njega!

PS: Vjerovatno znaš ali sve jedno bum rekel... Pisat će ti dolje "Press any key to boot... tralalala..." i tad moraš stisnuti bilo koji gumb na tipkovnici za početak bootanja!

PPS: Naj zaboraviti stisnuti u BIOS-u -> "Save changes & exit" jerbo inaće nebu spremio postavke koje si naštimao!

EDIT: Nakon instalacije windowsa moraš nazad vratiti HDD pod Secondary Boot Device...

Gagi 01.07.2007. 00:23

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 758899)
Probaj staviti u BIOS-u pod First Boot Device - CD-Rom, a ostale makni u potpunosti (Disable)!

U tom slućaju ti nebu ušao u Windowse već bu tražio CD da boota sa njega!

PS: Vjerovatno znaš ali sve jedno bum rekel... Pisat će ti dolje "Press any key to boot... tralalala..." i tad moraš stisnuti bilo koji gumb na tipkovnici za početak bootanja!

PPS: Naj zaboraviti stisnuti u BIOS-u -> "Save changes & exit" jerbo inaće nebu spremio postavke koje si naštimao!

EDIT: Nakon instalacije windowsa moraš nazad vratiti HDD pod Secondary Boot Device...

Tako je

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:16.