![]() |
Problem, navodno (neobično beepanje)
Boki...evo upravo sad mi se dogadja na drugom pc-ju nesto zabrinjavajuce----cim ga upalim cuje se reski zvuk koji podsjeca na policijsku sirenu,kola hinte,iliti vatrogasce...dakle nesto kao piiipiiii pii piii dosta brzo....
|
otiđi na stranicu proizvođača MBO i vidi što znači koji beep
|
nema toga nikud...poludit cu ,dodje mi da iskljucim speaker i zanemarim ovo
|
Pussycat Dolls - Beep.mp3 free download (domy_os Extended Remix)
|
Speaker možeš i isključiti...
Osim ako nije onaj na matičnoj, njega jok... |
Isključi u Biosu opciju koja se zove "Alarm on cpu fan fail"...
That should do it :D |
1 privitaka
evo ovako to lici ljudi ma mislim da nije neki veliki problem ali ne zelim nimalo riskirat.,...mozete vidit sliku...nakon nje sam otisao u bios ,vratio originalne postavke ,sejvao,izasao i opet cujem zvuk...cini mi se konstantne frekvencija i sa istog izvora(rekao bih od ovog zvucnika"naprijed"u kucistu...)nakon toga onaj dio "veryfying dmi pool data"traj duze nego inace ali windowsi se dignu i sve mi se cini normalno osim toga zvuka...
|
Izvadi memoriju iz utora pa je ponovno vrati...
|
Čini se meni kao da tebi BIOS ne prepoznaje Quad Core (ako je to moguće) :stoopid:
I da, ovo je sigurno do matične. Probaj zamjeniti bateriju, možda se ispraznila. Ili BIOS nije sjeo kako treba, ipak piše "cheksum error". |
I ja glasam za Vucin prjedlog...
Prvo clear CMOS, pa baterija, pa probat s drugim biosom (možda se problem rješi novjom revizijom ako je ima) i na kraju sa nekim drugim procom... Makar neznam koji zvuk je u pitanju je može biti i druih uzroka (cpu fan fail i sl) ali oni nebi trebali cheksum error bacat... |
Izgleda da je stvar u tome evo sad sam to napravioradilo je ali onda ugasim komp opet spojim onaj nesretni speaker i probam upalit i opet za***ava tj prije paljenja slike se ugasi...mislim da cu trajno iskljucit speaker i ovo jos jednom ponovit...
|
A i šta nisu ljudi pričali za onaj "feature" nekih C2D ploča da provjeravaju postavke ako je OC-ano šta pa se kao 2 puta pali ?
|
Je li CPU cooler spojen na CPU konektor? Ako nije ili se presporo vrti, moguće da Abit uGuru diže uzbunu zbog toga pa isključi monitoring na tom konektoru.
Pripazi na naslov i pročitaj pravila. http://forum.pcekspert.com/faq.php |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:51. |