PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Izbor LCD-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69309)

vedo 13.05.2007. 22:56

Izbor LCD-a

Namjeravam nabavit LCD monitor,poglavito za surfanje,office i malo igranja.Gledao sam Philipsa 200xw7eb,što kažete na moj izbor?Naravno,primam i ostale preporuke do 2500kn vrijednosti!

focal 13.05.2007. 23:36

za to ti netreba bar po meni WS...WS se jedino kupuje ako gledas filmove na compu...za sve ostalo bolji je klasicni format...jel npr igre koje ne podrzavaju WS izgledaju ocajno na WS ekranu
moja preporuka je HP LP1965

bilo je dosta rasprava o toma monitoru na ovom forumu
dosta ljudi kaze da je naj bolji do 3000kn..pa sad ti vidi...meni taj monitor stize u ponediljak utorak...mogu ti da onda tocniji opis ako oces...

vedo 14.05.2007. 16:48

Naravno da bi tvoj opis bio iznimno poželjan....stari mi nekada zna crtat u Autocad-u pa bi mu to bilo dobro(WS),ali još ću vidjet,nije 100% sigurno da mora biti WS.....

Markos1 14.05.2007. 18:27

imamo slične preferencije, baci oko na temu, trebalo bi pomoći ... ;)
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68686

antrax 14.05.2007. 22:35

za excel su recimo ws monitori iznimno dobri isto recimo, iako ako uzmes nesto s velikom rezoloucijom klasicnog formata, mozda cak nema razlike..

al ja sam se preporodio kod prelaska na laptopu sa 1024x768 na 1280x800.

Jedina negativna strana monitora s velikom rezolucijom za tako malo para je TN matrica, al sve vise mi se cini kako to mozda nije bas toliko negativno s obzirom da vecina ljudi ne pati toliko na kvalitetu slike ipak koliko na to koliko kosta monitor ocito (apsolutno razumljivo u nasim uvjetima, heh) Tako da ako se ne igras puno i ne radis nesto sa slikama na kompu onda su pristojan izbor

vedo 15.05.2007. 00:36

Nisam niti grafičar niti neki okorjeli igrač(odigram koji PES i nekakvu vožnjicu tu i tamo).....najviše se monitor koristi za surfanje i rad u Windowsima.....

antrax 15.05.2007. 02:00

pa bas to, bas zbog toga mi se cini kako sama tn matrica ne igra neku negativnu ulogu u ovom filmu, nekako mislim da bi vise profitirao od vece rezolucije nego od kvalitetnije matrice!

a za ovu pokoju igru ili odgledan film ce bilo koji monitor posluzit uostalom!

mene osobno nervira kad vidim prelaz iz boje na boju + kad treba nesto napravit u nekom photoshopu il slicno je zgodno imat pravi prikaz boje, al opet, jel to vrijedi dodatnih kuna?! Meni da, prevelika sam cjepidlaka, ali tebi nekako sumnjam s obzirom na topic...

spawn 15.05.2007. 09:26

dobar je taj philips,dobar je i samsung 206BW. neces fulati s oba. Taj 20" je kao da imas 17" (mozda malo veci) izduzeni. Dobar je za igrice i za surfanje. Ugodan za rad u win jer imas malo vecu povrsinu za otvaranje raznih programa ili dokumenata.

vedo 16.05.2007. 00:55

Sve razmišljam možda bi bio bolje uzet PHILIPS 190X7FB Perfect Panel zbog garancije na 0 mrtvih piksela,jest da je 19",ali ako kupim lcd s mrtvim pikselom i ne mogu ga reklamirat,bacit ću bombu na trgovinu.....

focal 16.05.2007. 01:23

Citiraj:

Autor vedo (Post 724441)
Sve razmišljam možda bi bio bolje uzet PHILIPS 190X7FB Perfect Panel zbog garancije na 0 mrtvih piksela,jest da je 19",ali ako kupim lcd s mrtvim pikselom i ne mogu ga reklamirat,bacit ću bombu na trgovinu.....

meni frend ima taj monitor..i izrazito je los...
tipka za palit/gasit je pocela za***avat nakon 6mje... dok radi u wordu ili na webu slova mu znaju postat valovita...i sve u svemu slika je bezveze/losa kako god oces...
steta novaca

Toncek 25.05.2007. 15:47

Citiraj:

Autor focal (Post 724458)
meni frend ima taj monitor..i izrazito je los...
tipka za palit/gasit je pocela za***avat nakon 6mje... dok radi u wordu ili na webu slova mu znaju postat valovita...i sve u svemu slika je bezveze/losa kako god oces...
steta novaca

ovo je prvi put da sam nesto lose procitao o 190X7FB :stoopid:
ko tu koga sad :lol2:

Gilbert5 25.05.2007. 16:00

HP LP1965

Matesonik 25.05.2007. 16:01

Ocito je potrefio los primjerak.

190X7 ima jednaku matricu kao i jeftiniji 190C7, jedina je razlika u dizajnu i tome sto X model ima zvucnike i USB hub. Ako ti ne treba ta oprema i ne patis an dizajn, ustedi s 190C7.

IMHO, Philips vec dugo vremena radi najbolje monitore medju jeftinima.

EDIT: HP LP1965 je zakon ekran, bolji od svakog TN philipsa... Samo ne znam jel ima garanciju na 0 mrtvih pixela.

Gilbert5 25.05.2007. 16:18

Netko je već na forumu utvrdio da je bolje imat odličan monitor (makar i sa par bad pixela) nego loši s perfekt panel jamstvom

Toncek 25.05.2007. 16:28

evo ako nekog zanima, Phillips 190P7ES dolazi pocetkom 6. mjeseca kod nas, bila je nestasica panela.....cijena ostaje ista :goood:

antrax 25.05.2007. 16:56

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 730546)
EDIT: HP LP1965 je zakon ekran, bolji od svakog TN philipsa... Samo ne znam jel ima garanciju na 0 mrtvih pixela.

ne vidim u cemu je caka kod perfect panel jamstva, zbog cega je tolka buka oko toga?! Velika vecina monitora ionako dolazi bez mrtvih piksela, a uz to ako i ima koji nisu toliko primjetni i ne smetaju u radu uglavnom uopce ili skoro uopce, a razlika u kvaliteti matrice je neupitna. 190p7e* isto tako nema perfect panel jamstvo sto se toga tice.
Po meni je puno gore bilo na crtima nemogucnost savrsenog podesavanja izoblicenja slike od pokojeg mrtvog piksela na lcdima..

MaxB 25.05.2007. 21:24

Citiraj:

Autor antrax (Post 730572)
ne vidim u cemu je caka kod perfect panel jamstva, zbog cega je tolka buka oko toga?! Velika vecina monitora ionako dolazi bez mrtvih piksela, a uz to ako i ima koji nisu toliko primjetni i ne smetaju u radu uglavnom uopce ili skoro uopce, a razlika u kvaliteti matrice je neupitna.

Lako je tako pricati ako nemas monitor s mrtvim pikselom. Osobno, da sam kojim slucajem kupio takav monitor, istrazio bih svaku mogucnost da ga vratim ili zamijenim ili ako nista od toga ne uspije - prodam.

Citiraj:

Autor antrax (Post 730572)
Po meni je puno gore bilo na crtima nemogucnost savrsenog podesavanja izoblicenja slike od pokojeg mrtvog piksela na lcdima..

Izoblicenja slike?

rendula 25.05.2007. 21:42

Citiraj:

Autor gilbert5 (Post 730553)
Netko je već na forumu utvrdio da je bolje imat odličan monitor (makar i sa par bad pixela) nego loši s perfekt panel jamstvom

ma to su price za malu djecu da bad pixeli ne smetaju, imao sam koji tjedan monitor s bad pixelom, pa oci ti nesvjesno ga traze cijelo vrijeme

antrax 25.05.2007. 22:07

Citiraj:

Autor MaxB (Post 730685)
Izoblicenja slike?

Yap, ja nisam naletio na CRT koji je za sliku imao stvarni kvadrat, da su "pikseli" bili u ravnini, cak ni diamondtroni, flatroni i FD trinitroni nisu savrsenu sliku imali, nego malo izoblicenu a kamoli kojekakvi jeftinakeri

Citiraj:

Autor rendula (Post 730699)
ma to su price za malu djecu da bad pixeli ne smetaju, imao sam koji tjedan monitor s bad pixelom, pa oci ti nesvjesno ga traze cijelo vrijeme

ja na laptopu imam 3 komada pa ih ni ne vidim uopce, doduse nisu u pol ekrana, ali ipak

MaxB 25.05.2007. 22:12

Citiraj:

Autor antrax (Post 730716)
Yap, ja nisam naletio na CRT koji je za sliku imao stvarni kvadrat, da su "pikseli" bili u ravnini, cak ni diamondtroni, flatroni i FD trinitroni nisu savrsenu sliku imali, nego malo izoblicenu a kamoli kojekakvi jeftinakeri

ja na laptopu imam 3 komada pa ih ni ne vidim uopce, doduse nisu u pol ekrana, ali ipak

Sorry - nisam vidio "crtima". :D

Za mene osobno CRT-ovi su stvar proslosti i ne bih ih vise koristio ni u kom slucaju, jer me od treperenja (pa makar ono bilo i 100 Hz) boljela glava i previse su mi se zamarale oci. Kad sam pred pet godina kupio LCD, ma koliko on bio los, bio mi je neusporedivo bolji za rad od bilog kojeg CRT-a.

Gilbert5 25.05.2007. 22:16

Citiraj:

Autor rendula (Post 730699)

Kupi si onda CRT i bok. Meni ne smeta, frend s faksa ima 3 bed pixela i nije mu frka...ni ja ih nisam vidio dok mi ih nije pokazao. Ovisi od osobe do osobe

Toncek 26.05.2007. 00:20

ma kakvi bad pixeli, kupis novi monitor sa greskom......ja sam dosad uredno vratio 3 komada :fiju:

rendula 26.05.2007. 00:28

Citiraj:

Autor gilbert5 (Post 730719)
Kupi si onda CRT i bok. Meni ne smeta, frend s faksa ima 3 bed pixela i nije mu frka...ni ja ih nisam vidio dok mi ih nije pokazao. Ovisi od osobe do osobe

da, dok ti ih nije pokazao, vjerojatno ih ni ja ne bi skuzio odma, ali da ne hebes vecinu ljudi smeta kada znaju da ih imaju.
zato postoji nesto sto se zove proba monitora prije kupnje. pa nema sanse da iskesiram 2k+ kuna i dobim skart monitor.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:08.