PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Pitanje u vezi video obrade (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68921)

TheRoyalFlash 09.05.2007. 14:21

Pitanje u vezi video obrade

Neznam dali sam stavio u dobru temu, ali ako ne pase, prebacite gdje treba.

Dajte mi molim vas recite kako da ubacim neku slikicu u film.
Znaci kad ga editiram u video editoru, kak da sliku neku ubacim.

O ovome se radi:
Snimao sam klince neke kako igraju nogomet (turnir) i na kraju ih je tip ispitivao za koga bi igrali u buducnosti itd. i ja bi sad ubacio iznad glave slikicu onak u srcu ili oblaku, za koga su oni rekli da bi igrali itd.
pa ako bi mi mogli pomoci bio bi zahvalan

thx

Dngy 09.05.2007. 15:38

u kojem programu radiš?
Recimo u premiere-u importiraš sliku i npr kreiraš titl s tom slikom u nekom oblačiću ili kako si već zamislio i složiš tu sliku lijepo ju namjesti na mjesto na kojem želiš da bude i koliko da traje...ne znam koliko se razumiješ u video obradu, pa ne znam kako da ti objasnim...

^SuperUnknown^ 09.05.2007. 15:44

Adobe After Effects :) Slozis baloncic u Phothoshopu, importas Footage u Aftere, Importas .psd sa oblacicem i stavis layere jedan iznad drugog :) Vjerojatno postoji i jednostavniji nacin, ali ne znam koji :)

Dngy 09.05.2007. 15:59

ma da, ima hrpa načina, sad je samo pitanje koliko se čovijek kuži u koji program...

TheRoyalFlash 09.05.2007. 17:06

Koristima najvise Inter Video WINDVD Creator 2 i 3
Cyberlink PowerDirector Express

InterVideo Creator znam super, mislim jako dobro, sad ako zna netko u tome kako napraviti, ako ne objasnite mi nekako u drugom da probam samo to ubaciti.

Da cijeli film editiram u InterVideu i onda samo to u nekom drugom...

Dngy 10.05.2007. 08:38

ja, iskreno, nemam pojma u tom Cyberlinkovom programu i inter videu...nikad vidio te programe, iskreno

mrga 10.05.2007. 11:54

U Vegasu samo dodaš sliku u novu video traku iznad samog videa i to je to :dobartek:

TheRoyalFlash 10.05.2007. 12:10

budem probao danas samo sliku ubaciti pa cu vidjeti sta ce mi reci, bit ce dobro ako ju mogu premjestati odmah i smanjivati i onda nece bit frke, uglavnom, javim poslijepodne sta kaze

TheRoyalFlash 10.05.2007. 23:41

evo probano ali nece, znaci nece ubaciti direktno sliku u film, izbaci ga prije filmica ili poslije filmica, ali u filmic nece

Sto dalje da probam

thx

mrga 11.05.2007. 07:16

hm, a da kažeš s kojim programom radiš?

TheRoyalFlash 11.05.2007. 08:12

Citiraj:

Autor mrga (Post 720234)
hm, a da kažeš s kojim programom radiš?

Koristima najvise Inter Video WINDVD Creator 2 i 3
Cyberlink PowerDirector Express

mrga 11.05.2007. 08:14

aha, mislio sam da si uzeo neki drugi.

TheRoyalFlash 11.05.2007. 08:16

Nisam uzeo ni jedan drugi jer neznam koji drugi da uzmem.

Imao sam pinacle ali nema serijalca, a ova 2 su bas org.

S kojim da probam

mrga 11.05.2007. 08:17

Citiraj:

Autor TheRoyalFlash (Post 720254)
S kojim da probam

kažem ti, Sony Vegas :care:

TheRoyalFlash 11.05.2007. 09:18

ok thx
probat cu

tin. 11.05.2007. 17:36

Citiraj:

Autor TheRoyalFlash (Post 718909)
Neznam dali sam stavio u dobru temu, ali ako ne pase, prebacite gdje treba.

Dajte mi molim vas recite kako da ubacim neku slikicu u film.
Znaci kad ga editiram u video editoru, kak da sliku neku ubacim.

O ovome se radi:
Snimao sam klince neke kako igraju nogomet (turnir) i na kraju ih je tip ispitivao za koga bi igrali u buducnosti itd. i ja bi sad ubacio iznad glave slikicu onak u srcu ili oblaku, za koga su oni rekli da bi igrali itd.
pa ako bi mi mogli pomoci bio bi zahvalan

thx

ovako...ja sam već dosta dugo stavio TUTORIJALE KAKO TO NAPRAVITI...jedan i jest za VEGAS (koji je apsolutan broj 1...i Adobe mu nije do koljena)...taj tutorijal MOŽEŠ NAĆI OVDJE, a imam i još jedan RAĐEN SA CANOPUS-om...taj tutorijal je OVJDE...

..sad..jedino što ćeš trebati napraviti jest preseliti tu slikicu u dio filma gdje želiš..osnove su tu pa rasturaj !..imam tu još tutorijala,no potraži malo i naći ćeš...

Dngy 11.05.2007. 21:17

Citiraj:

Autor tin. (Post 720608)
..VEGAS (koji je apsolutan broj 1...i Adobe mu nije do koljena)

Ma joj, pričaš napamet...radio sam jedno vrijeme u sony vegasu i ne može se mjeriti s premiereom, avidom ili final cut-om...dobro sad ja pričam napamet za final cut jer sam u programu radio jako kratko jer ne radi na windowsima, a OSX mi je malo stran, pa nije baš zaživjelo...a u AVID-u na faksu radim
Kad bi ga uspoređivao s premiereom 6.5 još bi ti i prošla teza, ali ovako bez ljutnje pričaš gluposti...bez uvrede, ovo je moje mišljenje.
:respekt:

Dngy 11.05.2007. 21:31

Sad baš čitam sam sebe i ispalo je da sam rekao da vegas ne valja :D
Ma realno gledajući skoro sve što možeš napraviti u jednom programu možeš i u drugom, pritom mislim na premiere i vegas, s tim da je vegas daleko jednostavniji za shvatiti, ali premiere kad se skuži puno je lakše raditi u njemu...a iz verzije u verziju sve bolji baš u tom pogledu brzine i kvalitete....Avid je tu po meni ipak neka drugačija klasa

I samo još jedna sitnica...uzmimo u obzir i adobe bridge, gdje kad spojimo premiere, photoshop, after efects, audition i encore dvd dobijemo cijelu paletu međusobno povezanih programa spremnih za izradu cijele produkcije..

TheRoyalFlash 11.05.2007. 22:32

ok thx cim stignem javim jesam uspio
thx jos jednom

tin. 11.05.2007. 23:21

Citiraj:

Autor Dngy (Post 720798)
Ma joj, pričaš napamet...radio sam jedno vrijeme u sony vegasu i ne može se mjeriti s premiereom, avidom ili final cut-om...dobro sad ja pričam napamet za final cut jer sam u programu radio jako kratko jer ne radi na windowsima, a OSX mi je malo stran, pa nije baš zaživjelo...a u AVID-u na faksu radim
Kad bi ga uspoređivao s premiereom 6.5 još bi ti i prošla teza, ali ovako bez ljutnje pričaš gluposti...bez uvrede, ovo je moje mišljenje.

pošto se radi o studentu našeg faksa (ne inozemnog)....bez brige..ne ljutim se..imam u vidu tko govori,jer se ionako na našim fakultetima sve radi samo "jedno vrijeme"...bez ljutnje,no to je moje iskustvo i mišljenje jer sam i ja bio "jedno vrijeme" na faksu...
inače znam da vani na fakultetima koriste Boris,Mirage i Interpolate Maya-u...dalje više ne želim lamentirati nego mi je drago da je naš kolega bar riješio problem...

Stormbreaker 12.05.2007. 11:35

a možeš probati i s običnim Windows Movie Makerom, i on radi čuda, vjerovatno si ga dobio sa windowsima ako imaš service pack 2 :chears:

TheRoyalFlash 12.05.2007. 15:44

da imma WMM, njega se bas nisam ni sjetio.

thx

Stormbreaker 12.05.2007. 21:07

nema problema :goood:

TheRoyalFlash 12.05.2007. 21:29

Nije mi se dalo vise cekati i cackati, napisao sam im iznad glave samo ime kluba i tocka.
Nisam imao vremena da se cackam sa tim da isprobavam, a WMM mi se nije htjeo pokrenuti, seru mi windowsi, moram formatirati, pa se vise nisam htjeo zaje.... s tim.

Kad formatiram budem krenuo na ucenje radjenja "profi filmica"

Ima kakav e-book za video tutorijale il slicno.

thx jos jednom svima na pomoci

Stormbreaker 13.05.2007. 20:27

Citiraj:

Autor TheRoyalFlash (Post 721446)
Nije mi se dalo vise cekati i cackati, napisao sam im iznad glave samo ime kluba i tocka.
Nisam imao vremena da se cackam sa tim da isprobavam, a WMM mi se nije htjeo pokrenuti, seru mi windowsi, moram formatirati, pa se vise nisam htjeo zaje.... s tim.

Kad formatiram budem krenuo na ucenje radjenja "profi filmica"

Ima kakav e-book za video tutorijale il slicno.

thx jos jednom svima na pomoci

nema problema, još jednom...a ovo za e-book ne znam baš...pogledaj ovdje :chears:

mrga 13.05.2007. 22:32

Citiraj:

Autor Dngy (Post 720798)

joj daj ne lupetaj. u onome što Vegas radi je apsolutno broj 1. ne priča tin bezveze.

Stormbreaker 14.05.2007. 13:55

Citiraj:

Autor mrga (Post 722313)
joj daj ne lupetaj. u onome što Vegas radi je apsolutno broj 1. ne priča tin bezveze.

ne znam, nisam ga nikada koristio.... :hitthewal:

mrga 14.05.2007. 13:59

probaj, oduševit ćeš se. iznimno je logičan i intuitivan i ne radi znanost od najjednostavnijih operacija.

Stormbreaker 15.05.2007. 14:16

Citiraj:

Autor mrga (Post 722776)
probaj, oduševit ćeš se. iznimno je logičan i intuitivan i ne radi znanost od najjednostavnijih operacija.

mislim, nisam koristio ni jedan sličan program jer mi barem do sada nije bio potreban :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:06.