![]() |
Pitanje u vezi video obrade
Neznam dali sam stavio u dobru temu, ali ako ne pase, prebacite gdje treba.
Dajte mi molim vas recite kako da ubacim neku slikicu u film. Znaci kad ga editiram u video editoru, kak da sliku neku ubacim. O ovome se radi: Snimao sam klince neke kako igraju nogomet (turnir) i na kraju ih je tip ispitivao za koga bi igrali u buducnosti itd. i ja bi sad ubacio iznad glave slikicu onak u srcu ili oblaku, za koga su oni rekli da bi igrali itd. pa ako bi mi mogli pomoci bio bi zahvalan thx |
u kojem programu radiš?
Recimo u premiere-u importiraš sliku i npr kreiraš titl s tom slikom u nekom oblačiću ili kako si već zamislio i složiš tu sliku lijepo ju namjesti na mjesto na kojem želiš da bude i koliko da traje...ne znam koliko se razumiješ u video obradu, pa ne znam kako da ti objasnim... |
Adobe After Effects :) Slozis baloncic u Phothoshopu, importas Footage u Aftere, Importas .psd sa oblacicem i stavis layere jedan iznad drugog :) Vjerojatno postoji i jednostavniji nacin, ali ne znam koji :)
|
ma da, ima hrpa načina, sad je samo pitanje koliko se čovijek kuži u koji program...
|
Koristima najvise Inter Video WINDVD Creator 2 i 3
Cyberlink PowerDirector Express InterVideo Creator znam super, mislim jako dobro, sad ako zna netko u tome kako napraviti, ako ne objasnite mi nekako u drugom da probam samo to ubaciti. Da cijeli film editiram u InterVideu i onda samo to u nekom drugom... |
ja, iskreno, nemam pojma u tom Cyberlinkovom programu i inter videu...nikad vidio te programe, iskreno
|
U Vegasu samo dodaš sliku u novu video traku iznad samog videa i to je to :dobartek:
|
budem probao danas samo sliku ubaciti pa cu vidjeti sta ce mi reci, bit ce dobro ako ju mogu premjestati odmah i smanjivati i onda nece bit frke, uglavnom, javim poslijepodne sta kaze
|
evo probano ali nece, znaci nece ubaciti direktno sliku u film, izbaci ga prije filmica ili poslije filmica, ali u filmic nece
Sto dalje da probam thx |
hm, a da kažeš s kojim programom radiš?
|
Citiraj:
Koristima najvise Inter Video WINDVD Creator 2 i 3 Cyberlink PowerDirector Express |
aha, mislio sam da si uzeo neki drugi.
|
Nisam uzeo ni jedan drugi jer neznam koji drugi da uzmem.
Imao sam pinacle ali nema serijalca, a ova 2 su bas org. S kojim da probam |
Citiraj:
|
ok thx
probat cu |
Citiraj:
..sad..jedino što ćeš trebati napraviti jest preseliti tu slikicu u dio filma gdje želiš..osnove su tu pa rasturaj !..imam tu još tutorijala,no potraži malo i naći ćeš... |
Citiraj:
Kad bi ga uspoređivao s premiereom 6.5 još bi ti i prošla teza, ali ovako bez ljutnje pričaš gluposti...bez uvrede, ovo je moje mišljenje. :respekt: |
Sad baš čitam sam sebe i ispalo je da sam rekao da vegas ne valja :D
Ma realno gledajući skoro sve što možeš napraviti u jednom programu možeš i u drugom, pritom mislim na premiere i vegas, s tim da je vegas daleko jednostavniji za shvatiti, ali premiere kad se skuži puno je lakše raditi u njemu...a iz verzije u verziju sve bolji baš u tom pogledu brzine i kvalitete....Avid je tu po meni ipak neka drugačija klasa I samo još jedna sitnica...uzmimo u obzir i adobe bridge, gdje kad spojimo premiere, photoshop, after efects, audition i encore dvd dobijemo cijelu paletu međusobno povezanih programa spremnih za izradu cijele produkcije.. |
ok thx cim stignem javim jesam uspio
thx jos jednom |
Citiraj:
inače znam da vani na fakultetima koriste Boris,Mirage i Interpolate Maya-u...dalje više ne želim lamentirati nego mi je drago da je naš kolega bar riješio problem... |
a možeš probati i s običnim Windows Movie Makerom, i on radi čuda, vjerovatno si ga dobio sa windowsima ako imaš service pack 2 :chears:
|
da imma WMM, njega se bas nisam ni sjetio.
thx |
nema problema :goood:
|
Nije mi se dalo vise cekati i cackati, napisao sam im iznad glave samo ime kluba i tocka.
Nisam imao vremena da se cackam sa tim da isprobavam, a WMM mi se nije htjeo pokrenuti, seru mi windowsi, moram formatirati, pa se vise nisam htjeo zaje.... s tim. Kad formatiram budem krenuo na ucenje radjenja "profi filmica" Ima kakav e-book za video tutorijale il slicno. thx jos jednom svima na pomoci |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
probaj, oduševit ćeš se. iznimno je logičan i intuitivan i ne radi znanost od najjednostavnijih operacija.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:06. |