![]() |
OC 3200+
Digo sam procesor za samo 100mhz i kada sam ga palio on se smrzne i kaze vrati na default mhz-e.OC sam radio pomocu clocgen.A kada OC-am procesor sa programom koji je doso uz plocu i dignem ga za 300MHz radi normalno.
|
Ma OC radi preko biosa i miran si...
|
Zakljucan mi je oc preko biosa.
|
Kako mislis zakljucan?
Ako je u smislu - kupio si komp u kompletu u nekom informatickom ducanu pa su ti drmnuli sifru za bios da nemozes OC-ati: jednostavno izvadi bateriju iz maticne na 10ak sec pa ce se bios vratiti na default, sto znaci da ce biti i bez sifre. To naravno mozes napraviti i preko jumpera za clear cmos (ako ti ga maticna posjeduje, a vjerujem da da). Ako ti bios jednostavno ne posjeduje OC mogucnosti probaj drmnuti neki noviji bios, a ako ni to ne pomogne probaj naci neki "neoriginalni" bios na internetu koji je napravio neki freak jer su ga pucali filmovi sto nemoze OC-ati preko biosa :D No ako i nades doticni postoji uvijek rizik da neradi kako treba... |
Na toj matičnoj OC nije zaključan - http://techreport.com/reviews/2005q1.../index.x?pg=13
pazi na memoriju, pazi na HT link i polagano diži HTT. |
Da ne otvaram novu temu,imam taj proc,ostatak konfe pod "Moj komp"....
Proc nece ide iznad 215 Mhz,onda dignem voltazu za 0,05,u svakom slucaju dignuo sam voltazu za 0,15,jel to puno??? temp se nisu puno povecale.... Memu stavim na 166 Mhz,4,4,4,8 2T.... Jel ja to dobro radim??? Pomozite,please.... |
1.55V nije previše, ali je neka granica za 24/7 rad. Zapravo, ovisi kakav cooler imaš na njemu.
Djelitelj memorije stavi na 166 da te ona slučajno ne koči i HT link staviš na 4x i siguran si da te ništa od toga neće kočiti do HTT 250Mhz. Naravno, neće te kočiti ništa osim možda ploče i proca. |
Moj proc je sck. 754,radi na 1,6V!!!! na 2500Mhz se boota al se brzo srusia,to je bilo na +0,15V
|
Moj bed. U svakom slučaju nemoj previše ići sa naponom. A i ako se dobro sjećam, Soc. 754 se baš i nije nešta prejako OC-ao.
|
model moga 3200+ procesora je DH-E6 je li moguce da je do njega pa da neide preko 100 mhz.i je li dobar za oc sa nekim dobrim zalmanom npr. 9700.
|
Teško da proc ne ide niti 100Mhz. Jesi ti siguran da ti radiš sve kako treba ?
|
dizem onaj ext.cpu freq.
|
A jesi pazio na memoriju i HT link ?
|
Stipezd koja je jezgra kod tebe?
Ja imam Newcastle i ide na 2.6 sa naponom 1.628V |
Citiraj:
Preko clockgena sam oc-o |
Citiraj:
Ako radiš tako, onda u BIOS-u stavi memoriji neki manji djelitelj, tipa DDR 333(166) i HT multy na 4x, tako da si do 250Mhz HTT-a siguran. Sejvaj te postavke i onda OC-aj preko Clockgena kad već nemreš iz BIOS-a. |
Citiraj:
Koliko je to od stock voltaze... Koji hladnjak imas??? Ja imam stock,pa su mi temp bile oko 50-55 °C :respekt: |
Citiraj:
|
zaboravio sam rec da je jezgra vience.
|
Cpu-z mi pokazuje drukcije od everesta(1,55), a bios 1,6V....
Mislim da je ipak tocno u Biosu... |
Citiraj:
|
koji je najbolji hladnjak za oc ovog Athlon 3200+, a da nije skuplji od 200-250kn.maticna je 939.
|
|
za ovoga zadnjeg kaze da je kopaktibilan sa samo 3800+ i 3500+.
|
To je socket 939 cooler i ide na svaki 939 procesor, znači kako na opteron 146 tako i na Venice 3000+
|
sad se mislim između prvog i drugog hladnjaka koje si naveo.
|
Moj 3200 E6 radi stabilno 24/7 na 2400 mhz. Ide i više al ne na mojoj matičnoj. Tako da nema razloga da i tvoj ne ide. I clockaj iz biosa, pusti te programčiće.
Btw, nije vience nego venice, ne kaže se kopaktibilan nego kompatibilan... Malo pravopisa ne škodi... |
Citiraj:
staces kada se to ucilo ja tada nicam bio na nastavi:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:41. |