![]() |
Plačam li internet?
Znači, posudim svoju konekciju(odnosno lozinku,korisničko ime..) svom frendu i dali ću onda ja platiti ono što je on potrošio konektirajuči se preko moje konekcije??i obrnuto, on posudi meni i onda ja plačam ili on??
|
da, ti ćeš platiti ono što je on potrošio i obrnuto ;)
|
čekčekček. da li se radi o adsl-u, ili modemskom pristupu i kojem? naime, ako je ADSL, uopće mu neće raditi tvoj account na njegovoj liniji. ako je riječ o modemskom dial-up-u, onda će mu raditi i račun plaća on, a ne ti.
|
Citiraj:
ja naime tako koristim svoj paket 5GB, i onda kada potrosim, pred kraj mjeseca se spajam na burazov account iz zagreba(a ja u Opatiji!) i sve radi fino. Njemu uvijek ostane vise od pola paketa neiskoristeno... |
bilo koji ADSL acc će definitivno raditi bilo gdje, gdje imaš ADSL liniju, promet se plaća po acc-u a pretplata na liniji...
|
pristup je modemski dial-up-u.
|
Onda ti je Horza dao odgovor.
|
Citiraj:
onda se placaju "impulsi" - znaci tko zove, taj placa ;) |
ma da? đii.... ja probo desetke puta i nije radilo. doduše jest to bilo prije više od godinu dana...
|
Citiraj:
A ako nije na always.. onda je dovoljno da nitko neko vrijeme ne koristi net, pa se router odpoji sam... (po noći recimo) :chears: |
Citiraj:
|
Cak se nekad zna pogodit(nekad treba više pokušaja i treba pogodit istu sekundu, preporucam da ste na tel.vezi dok to radite) da se skupa spojimo na 1 dsl acc koji ima flat taj mjesec i brzinu od 1mbps. Tako da onda imamo oboje flat pri punoj brzini 1mbps)...to se može napraviti i kad dsl acc nema flat, ali onda se kolicina podataka upola brže troši :)
|
Citiraj:
|
ovisi koji je router. ali svi imaju tu opciju. na siemensu ti je advanced settings - internet connection - internet - connection mode i tu odaberes connect on demand...
al sta kad se njemu odspoji, ti se spojis s njegovom i njemu zatreba net, a nece mu se spojit jer si ti na netu...:D |
Citiraj:
To advance settings se nalazi u postavkama rutera?To cu priko browsera morat uc u njega ili ? |
Imao sam prilike probati nekoliko tuđih accounta (u dogovoru s vlasnicima). SVI su radili na mojem kompu. Jedini je uvjet da i ti imaš ADSL i da oni nisu u tom trenutku prikopčani na net. Troškovi napravljenog prometa tereta vlasnike accounta, a ne mene. Trenutno sam bez ISP-a (prikopčam na susjedov IskonDuo WLAN) i svi accounti i dalje rade preko moje Kasde.
|
Citiraj:
Ja koristim login / pass od ADSL-a s posla doma. Promet se računa preko logina, dok se brzina gleda na tel. broj ( tj. tel pretplatnika ). Zato dobivaš 2 računa - 1 normalni tel. u kojem je sadržana i pretplata na DSL i jedan za DSL promet ! Sad znaš :kafa: |
Citiraj:
|
^^ jel to radi?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
inace bilo koji dsl acc ce raditi na bilo kojem dsl prikljucku |
kao npr ???
Meni nikad nije probleme stvarao niti jedan acc za dsl bez koji paket koristi osoba preko čijih se podataka spajam. Bilo je onih koji su imali 512 ( sadašnjih 1GB ) i onih sa Flat-om. Uvijek radilo bez greške. I radi još uvijek i sada ;) |
ima u postu amis sluzbeno odgovor od ht gdje se vidi da mozes pristupiti sa bilo koje lokacije
copy-paste T-Com pri uključenju MAXadsl usluge dodjeljuje korisniku račun s korisničkim imenom i lozinkom, te mu se isto dostavlja na kućnu adresu, kojim se vrši naplata po prometu, neovisno o lokaciji s koje se korisnik spaja. Dakle, korisnik se može spajati s bilo koje lokacije na kojoj je instalirana ADSL usluga, a naplata će se vršiti po korisničkom računu. |
Citiraj:
thx |
Ovako, ja doma imam 1MB i 5Gb paket, recimo da uzmem lozinku i pass od nekoga tko ima 5MB i flat, dali ce meni kod kuce kad se logiram preko tog racuna bit tih 5MB brzina i flat ili ona brzina koja je dozvoljena za moj telefonski broj tj 1MB samo sto ce promet bit flat? :stoopid:
|
Citiraj:
|
da li je situacija ista za iskon duo i iskon dsl? mogu pass od dua koristiti doma kod kuće gdje imam najmanji iskon dsl paket?
|
A mene zanima imam kasda ruter i neznam kak oda se ulogiram s nečijim accountom nema niđe za pass i username upisati jedino ima enable i disable connection i to je to
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:36. |