PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Plačam li internet? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66127)

Bravo 09.04.2007. 09:05

Plačam li internet?

Znači, posudim svoju konekciju(odnosno lozinku,korisničko ime..) svom frendu i dali ću onda ja platiti ono što je on potrošio konektirajuči se preko moje konekcije??i obrnuto, on posudi meni i onda ja plačam ili on??

svebee 09.04.2007. 09:19

da, ti ćeš platiti ono što je on potrošio i obrnuto ;)

horza 09.04.2007. 09:45

čekčekček. da li se radi o adsl-u, ili modemskom pristupu i kojem? naime, ako je ADSL, uopće mu neće raditi tvoj account na njegovoj liniji. ako je riječ o modemskom dial-up-u, onda će mu raditi i račun plaća on, a ne ti.

TomRi 09.04.2007. 10:01

Citiraj:

Autor horza (Post 695301)
ako je ADSL, uopće mu neće raditi tvoj account na njegovoj liniji.

mislim da ce raditi tudji account ako se radi o adsl-u....

ja naime tako koristim svoj paket 5GB, i onda kada potrosim, pred kraj mjeseca se spajam na burazov account iz zagreba(a ja u Opatiji!) i sve radi fino. Njemu uvijek ostane vise od pola paketa neiskoristeno...

krešo 09.04.2007. 10:20

bilo koji ADSL acc će definitivno raditi bilo gdje, gdje imaš ADSL liniju, promet se plaća po acc-u a pretplata na liniji...

Bravo 09.04.2007. 10:51

pristup je modemski dial-up-u.

krešo 09.04.2007. 11:07

Onda ti je Horza dao odgovor.

SPLiFF 09.04.2007. 11:30

Citiraj:

Autor Bravo (Post 695319)
pristup je modemski dial-up-u.

onda se placaju "impulsi" - znaci tko zove, taj placa ;)

horza 09.04.2007. 12:22

ma da? đii.... ja probo desetke puta i nije radilo. doduše jest to bilo prije više od godinu dana...

TomRi 09.04.2007. 12:55

Citiraj:

Autor horza (Post 695416)
ma da? đii.... ja probo desetke puta i nije radilo.

jel druga strana ugasila router? (ako je na Always connected?) Ne smije biti spojen da bi tebi radio njegov account.

A ako nije na always.. onda je dovoljno da nitko neko vrijeme ne koristi net, pa se router odpoji sam... (po noći recimo) :chears:

krešo 09.04.2007. 14:47

Citiraj:

ma da? đii.... ja probo desetke puta i nije radilo. doduše jest to bilo prije više od godinu dana...

to je oduvijek radilo, odnosno po mojim iskustvima od proljeća 2004. godine...

Igsy 09.04.2007. 18:30

Cak se nekad zna pogodit(nekad treba više pokušaja i treba pogodit istu sekundu, preporucam da ste na tel.vezi dok to radite) da se skupa spojimo na 1 dsl acc koji ima flat taj mjesec i brzinu od 1mbps. Tako da onda imamo oboje flat pri punoj brzini 1mbps)...to se može napraviti i kad dsl acc nema flat, ali onda se kolicina podataka upola brže troši :)

Pink_Floyd 09.04.2007. 22:05

Citiraj:

Autor TomRi (Post 695449)
jel druga strana ugasila router? (ako je na Always connected?) Ne smije biti spojen da bi tebi radio njegov account.

A ako nije na always.. onda je dovoljno da nitko neko vrijeme ne koristi net, pa se router odpoji sam... (po noći recimo) :chears:

Moga si mi rec di se to promijeni da ne bude alwayes connected? prijatelj mi ima wirless i flat i nista ne skida nikad a uvik mu je upaljen router pa se nemogu spojita vise mi ga je tlaka zvat svaki put kad nesto moran skinit da to iskljuci,za koliko vrimena neaktivnosti mu se prekine veza?

LightForce1308 09.04.2007. 22:26

ovisi koji je router. ali svi imaju tu opciju. na siemensu ti je advanced settings - internet connection - internet - connection mode i tu odaberes connect on demand...

al sta kad se njemu odspoji, ti se spojis s njegovom i njemu zatreba net, a nece mu se spojit jer si ti na netu...:D

Pink_Floyd 09.04.2007. 23:21

Citiraj:

Autor LightForce1308 (Post 695864)
ovisi koji je router. ali svi imaju tu opciju. na siemensu ti je advanced settings - internet connection - internet - connection mode i tu odaberes connect on demand...

al sta kad se njemu odspoji, ti se spojis s njegovom i njemu zatreba net, a nece mu se spojit jer si ti na netu...:D

Mislim da ima onog gigaset od tcom-a ma ne koristi net po noci,lik je droga totalna, slusaj ovo nikad nista nije skinia u zivotu sa kompa samo ti gleda klipove na youtubu po danu od torcide i ta ostala nogometna sranja i napravi misecno 35-45gb prometa lol ja san zavaria kad san mu usa na korisnicke stranice...

To advance settings se nalazi u postavkama rutera?To cu priko browsera morat uc u njega ili ?

coconut 10.04.2007. 10:41

Imao sam prilike probati nekoliko tuđih accounta (u dogovoru s vlasnicima). SVI su radili na mojem kompu. Jedini je uvjet da i ti imaš ADSL i da oni nisu u tom trenutku prikopčani na net. Troškovi napravljenog prometa tereta vlasnike accounta, a ne mene. Trenutno sam bez ISP-a (prikopčam na susjedov IskonDuo WLAN) i svi accounti i dalje rade preko moje Kasde.

Paske 10.04.2007. 10:51

Citiraj:

A jesi "ekspert" :P

Ja koristim login / pass od ADSL-a s posla doma. Promet se računa preko logina, dok se brzina gleda na tel. broj ( tj. tel pretplatnika ).

Zato dobivaš 2 računa - 1 normalni tel. u kojem je sadržana i pretplata na DSL i jedan za DSL promet !

Sad znaš :kafa:

jerba 10.04.2007. 18:18

Citiraj:

Autor Igsy (Post 695681)
..da se skupa spojimo na 1 dsl acc koji ima flat taj mjesec i brzinu od 1mbps. Tako da onda imamo oboje flat pri punoj brzini..

To je moguce?? :lol2:

svebee 10.04.2007. 19:38

^^ jel to radi?

coconut 10.04.2007. 20:00

Citiraj:

Autor jerba (Post 696463)

Je! Garant! U crtanom filmu.

Codiac 10.04.2007. 23:25

Citiraj:

Autor jerba (Post 696463)

nije

inace bilo koji dsl acc ce raditi na bilo kojem dsl prikljucku

Th3 Cl4n5m4n 19.04.2007. 15:28

kao npr ???

Meni nikad nije probleme stvarao niti jedan acc za dsl bez koji paket koristi osoba preko čijih se podataka spajam. Bilo je onih koji su imali 512 ( sadašnjih 1GB ) i onih sa Flat-om. Uvijek radilo bez greške. I radi još uvijek i sada ;)

widowmaker 19.04.2007. 17:10

ima u postu amis sluzbeno odgovor od ht gdje se vidi da mozes pristupiti sa bilo koje lokacije

copy-paste
T-Com pri uključenju MAXadsl usluge dodjeljuje korisniku račun s korisničkim imenom i lozinkom, te mu se isto dostavlja na kućnu adresu, kojim se vrši naplata po prometu, neovisno o lokaciji s koje se korisnik spaja.
Dakle, korisnik se može spajati s bilo koje lokacije na kojoj je instalirana ADSL usluga, a naplata će se vršiti po korisničkom računu.

jollyb 13.05.2007. 02:05

Citiraj:

Autor coconut (Post 696103)
Imao sam prilike probati nekoliko tuđih accounta (u dogovoru s vlasnicima). SVI su radili na mojem kompu. Jedini je uvjet da i ti imaš ADSL i da oni nisu u tom trenutku prikopčani na net. Troškovi napravljenog prometa tereta vlasnike accounta, a ne mene. Trenutno sam bez ISP-a (prikopčam na susjedov IskonDuo WLAN) i svi accounti i dalje rade preko moje Kasde.

koristiš njegov pass ili kak osi se spojio? i koja je njegova brzina, a koja tvoja?
thx

djzuka 13.05.2007. 04:03

Ovako, ja doma imam 1MB i 5Gb paket, recimo da uzmem lozinku i pass od nekoga tko ima 5MB i flat, dali ce meni kod kuce kad se logiram preko tog racuna bit tih 5MB brzina i flat ili ona brzina koja je dozvoljena za moj telefonski broj tj 1MB samo sto ce promet bit flat? :stoopid:

Pink_Floyd 13.05.2007. 04:27

Citiraj:

Autor djzuka (Post 721601)
Ovako, ja doma imam 1MB i 5Gb paket, recimo da uzmem lozinku i pass od nekoga tko ima 5MB i flat, dali ce meni kod kuce kad se logiram preko tog racuna bit tih 5MB brzina i flat ili ona brzina koja je dozvoljena za moj telefonski broj tj 1MB samo sto ce promet bit flat? :stoopid:

Tvoja brzina a promet se troši sa računa sa kojeg se spajaš.

jollyb 13.05.2007. 10:45

da li je situacija ista za iskon duo i iskon dsl? mogu pass od dua koristiti doma kod kuće gdje imam najmanji iskon dsl paket?

Ivanozo 14.05.2007. 18:50

A mene zanima imam kasda ruter i neznam kak oda se ulogiram s nečijim accountom nema niđe za pass i username upisati jedino ima enable i disable connection i to je to

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:36.