PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   gigabyte matična-problem!! Hitno!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63390)

Slash555 12.03.2007. 09:32

gigabyte matična-problem!! Hitno!!

ovako. jučer složim novi komp i sve radi ok par sati bez ikakvih problema.
i idema ja stavit novi bios pomoću onog @biosa od gigabytea i sve pet.

kaže moram restartat da se spreme promjene i ja restartam kad ono NEMA NIŠTA!!! čujem da se restarta i jednostavno crn ekran, neće povuć bios, ništ!! monitor ostane na stand by-u.

pretpostavljam da je za*eb u biosu.

radi se o m55s s3 AM2 ploči, x2 3600, 1gb OCZ gold XTC, gainward 7600gs g.s. ...

pokušao sam vadit bateriju i onu foru sa jumperom. to piše u user manualu.

molim pomoć!!!

sale01 12.03.2007. 10:09

dA li ti očita početak POSTa? na mojoj sranje, očita proc,cpuid i tu stane, a nekad bude i crn ekran.Ja sam kontao da je kod mene do BIOS-a, stavio novi ali eto isti vrag, pa sam mislio da je do memorije, stavio talenta i i opet isto. Idem na servis u srijedu pa ću vidjeti šta kažu.

Probaj spojiti na drugi DVI konektor na kartici, kod mene je to upalilo jednom a zašto???Isto tako sam se zaje... juče cijeli dan i kad izbila sklopka od struje sve je radilo ko sat???

Buger 12.03.2007. 10:21

Citiraj:

Autor sale01 (Post 672167)
dA li ti očita početak POSTa? na mojoj sranje, očita proc,cpuid i tu stane, a nekad bude i crn ekran.Ja sam kontao da je kod mene do BIOS-a, stavio novi ali eto isti vrag, pa sam mislio da je do memorije, stavio talenta i i opet isto. Idem na servis u srijedu pa ću vidjeti šta kažu.

Probaj spojiti na drugi DVI konektor na kartici, kod mene je to upalilo jednom a zašto???Isto tako sam se zaje... juče cijeli dan i kad izbila sklopka od struje sve je radilo ko sat???

Probaj zamijeniti SATA kabel, meni je pomoglo, imao sam sličan problem

Slash555 12.03.2007. 10:22

kod mene nema ništa! crn ekran. uopće se monitor ne upali. a svi ventilatori počnu raditi normalno.

dal itko zna jel moguće napraviti bios recovery ikako??

sale01 12.03.2007. 11:52

Citiraj:

Autor blablu (Post 672179)
Probaj zamijeniti SATA kabel, meni je pomoglo, imao sam sličan problem

nemoj me zaj... da bi moglo biti do njega?

Probaj pokrenuti F9 dual bios,možda upali, povadi sve iz kompa i pali ga bez ičega i onda stavi ostalo(isključi ga naravno:D). I to sam viđao.

Kompjuteri su jako čudna biljka,složio ih mnogo i svaki je drugačiji.:lol2:

Fake 12.03.2007. 12:05

Ma neće ti ništa od toga upaliti, spakiraj ploću i odi gdje si kupio i reci da ne radi.... meni se isto dogodilo na ovoj dolje ploči (3 ploča u 15dana) i zamjenili mi i sad je sve ok i ne flasham bios vise, sve sam probao, boot block i te fore, ali 0 bodova

predatorR32 20.03.2007. 17:33

Problem ces rijesiti ovak! Za**** si BIOS! istekaj komp iz napajanja,otvori ga i izvadi bateriju na maticnoj van i spoji s necim metalnim kontakte + i - na utoru od baterije,pricekaj par minuta stavi bateriju opet unutra i "pali pilu"! Ovo navedeno znaci da si ponistil BIOS! Mora raditi!!

PS. inace nije bas preporucljivo za***** nekaj u BIOSU!:chears:

joolka 21.03.2007. 18:17

Citiraj:

Autor predatorR32 (Post 680074)
......istekaj komp iz napajanja,otvori ga i izvadi bateriju na maticnoj van i spoji s necim metalnim kontakte + i - na utoru od baterije

....za ovo spajanje kontakta nisam znao ??

Fera_os 21.03.2007. 19:24

Citiraj:

Problem ces rijesiti ovak! Za**** si BIOS! istekaj komp iz napajanja,otvori ga i izvadi bateriju na maticnoj van i spoji s necim metalnim kontakte + i - na utoru od baterije,pricekaj par minuta stavi bateriju opet unutra i "pali pilu"! Ovo navedeno znaci da si ponistil BIOS! Mora raditi!!

Ne moraš uopće spajat polove s metalom. Sam izvadiš bateriju s matične na par minuta(preporučuje se 15). Neke matične "ne vole" da im se to radi... Al kak misliš poništiš BIOS?? Resetiraš sve postavke? To? Pa ima u BIOS-u opcija za reset postavki.

-POP- 21.03.2007. 19:26

Citiraj:

PS. inace nije bas preporucljivo za***** nekaj u BIOSU!:chears:

O čemu ti pričaš?! :lol2: :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52.