![]() |
Sata vs Pata
Ajde mi recite dali de isplati uzeti Maxtor sata 80 Gb ili Maxtor pata 120 Gb
Dali se taj sata uopće isplati i ima li ikakvog poboljšanja |
Re: Sata vs Pata
Citiraj:
|
Re: Re: Sata vs Pata
Citiraj:
|
također, mnoge ploče i mnogi kontroleri nisu "native SATA" kontroleri, već imaju standardne čipove sa SATA konverterima....
|
Još mi nije jasno čemu sata kada hdd nemože zakrčiti ni pata 100 ,a kamo li 133 ako je sam na kanalu ( što je kod sata jedino moguče):rambo: :beer:
|
Citiraj:
Silicon Image je jedini pravi SATA kontroler, a sve ostalo je hrana za naivce i neznalice ( bez uvrede vi sa promiseom i HPTom ;) ) edit: I novi VIA i Intel southbridgeovi imaju native SATA, ovo gore se odnosi na zasebne kontrolere. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
evo da proserem... nemojte kupovati SATA diskove. istina, moći ćete ih koristiti u budućnosti s pločama koje neće imati PATA kontrolere, ali performanse nisu ništa osjetno bolje. pogotovo ne toliko da radije uzmete SATA nego 40GB veći PATA. ako sam dobro pratio, tek su prije kakvih mjesec dana seagate i nešto prije toga WD predstavili dobre SATA diskove čije sučelje nije konvertirani PATA. i ti diskovi zbilja sa svim kontrolerima imaju bolje performanse nego PATA diskovlje. pamet u glavu... bolje vrabac u ruci...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ko sto sad ima PATA -> SATA konverter, bit ce i SATA -> PATA konverteri (ako ih vec i nema)... i IMHO, nije brzina PATA diskova manjitak, nego propusnost IDE kanala, no vi to naravno znate.... :beer: m8t's |
Citiraj:
A bilo je već o tome razgovora na forumu pa da se ne ponavljam http://forum.pcekspert.com/showthread.php?threadid=6254 |
Zašto da gledam :confused: , općenito ili ??
BTW ovaj topic je stariji mjesec dana od onog drugog ;) |
Citiraj:
|
Primljeno na znanje ;) , ma svašta se promjeni u 3 tjedna, evo npr. promise izdao 4 kanalni native SATA kontroler...ali to ne mijenja ništa za one najraširenije, onboard na pločama, koji su još uvijek bridgani.
BTW jel ima kod nas za kupit Silicon Image PCI SATA kontroler ?? :confused: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:58. |