PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Firefox 2.0 nestalo sve?!?! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54856)

bobe 17.12.2006. 15:10

Firefox 2.0 nestalo sve?!?!

evo sada sam instaliravao IE7, i sve lijepo prošlo, no onda nakon restarta palim Firefox kad ono, hladan tuš, WTF?

nestali mi svi bookmarkovi, sve postavke koje sam toliko vremena organizirao
jednostavno sam ispalio!:grrr:
zanima me dali se još nakome to dogodilo i kako spriječiti, jer sam prilično siguran da se ovo ne može vratiti: hitthewa

tor 17.12.2006. 15:19

C:\Documents and Settings\ime_korisnika\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\i5uq0eif.default
Tu su ti booksi pa pogledaj.

domy_os 17.12.2006. 15:21

Pogledaj prvo da li imaš bookmarke u folderu:

C:\Documents and Settings\User Name\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default

Prvo njih negdje kopiraj, a zatim pokreni Firefox preko switcha -p, možda su se samo profili pobrkali.

Meni se tak nešto nikad nije dogodilo, da ne ureknem sad... :D

bobe 17.12.2006. 15:26

znam to Tore, znam, toliko sam obrazovan:p , tamo sam odma pogledao, ali nema apsolutno nićega, sve nestalo, ostale su samo extenzije, nema ni bookmark beckup-a, jednostavno je nesto,

edit: još jedan problem, kad sada idem "bookmarkat" neku stranicu u bookmarks toolbar neće da je stavi, stavlja je samo u bookmarks toolbar folder, čini mi se da ću jednostavno reinstalirat FF: baad :

Mr.Ex.President 17.12.2006. 18:35

Već san čua za ovaj problem kod FF 2.0. Kolega ga nije uspija rješit, tj. vratit sve svoje podatke

zato se ja još držim 1.5 (.0.8 )

Razer 17.12.2006. 19:09

To se i meni isto dogodilo (par puta) kad mi se jednom komp restartao usred rada u FF-u...

baterija 17.12.2006. 19:15

Meni isto :)

Evo, uopce mi nece stavljat bookmarkse, a skoro svaki 2. put mi baca poruku da je uspjesno instaliran DL helper, od onda se to dogadja. 1.5.0.8 ver.

Razer 17.12.2006. 19:18

Da, da ni bookmarkse neće stavljati...a ako stavi onda ne piše niš...samo praznina : stoopid , događalo se i na 1.5.0.8 i sad na 2.0...čini se da ćemo morati malo probati Operu :)

emperror 17.12.2006. 19:25

da, meni se desilo evo jucer

to je standard kod FF-a, i oni koji misle da ce ih 1.5 spasit, e pa nece, to je standaran prob. kod FF vec neko vrijeme

zato trebate nabavit program okji se zove MozBack (tako nekako, mozete ga nac na www.recenzije.hr)

i on vam backupira sve bookmarke, toolbare, ekstenzije, teme...SVE

Mr.Ex.President 17.12.2006. 19:25

Hm meni se to nije događalo do sad uopće...
Ima san 1.0 ( ako se dobro sićan ), pa 1.5, pa sad 1.5.0.8 i sve kompletno stabilno i ok.

Doduše jednom su mi se pobrkali profili, al ništa nije izbrisano nego san samo napravija novi profil, C/P neke fajlove i vozi dalje.
Da nemate neku ''ludu'' ekstenziju il da nije dublji problem ( Windows recimo )

EDIT: Il san srećković ?

domy_os 17.12.2006. 19:29

Treba ga na čisto instalirati pa će sve biti OK. Kod instaliranja nove verzije treba počistiti sve ostatke stare, obrisati profil i zaostale ključeve u registryju.

Razer 17.12.2006. 19:29

Sumnjam da je do Windowsa...jednom su bili friško instalirani, a drugi put isto, ne baš pretrpani...i da, nisam imao niti jednu ekstenziju...
edit: ev baš ću sad probat sve pobrisat pa baš da vidim jel će to riješit problem...

bobe 17.12.2006. 19:30

moj windows je origigi iz dučana, tak da tu sigurno nije problem, exenzije u koje trebaju biti, virusa nema sigurno,

moj je konačni zaključak da FF nakon dugog i ugodnog rada sa njim nažalost odlazi iz mog kompa, jer ne želim da mi se ovo ponovi, imao sam, onako od prilike, preko 500 spremljenih stranica, linkova svakakvih....:mad:

Mr.Ex.President 17.12.2006. 19:33

Citiraj:

Autor bobe (Post 596347)
moj windows je origigi iz dučana, tak da tu sigurno nije problem, exenzije u koje trebaju biti, virusa nema sigurno,

moj je konačni zaključak da FF nakon dugog i ugodnog rada sa njim nažalost odlazi iz mog kompa, jer ne želim da mi se ovo ponovi, imao sam, onako od prilike, preko 500 spremljenih stranica, linkova svakakvih....:mad:

Govorija san za 1.5.x.x.
2.0 je po meni još beta, u biti alpha al s masu problema. Ka recimo Window bez SP1 tako da se držin 1.5.x.x još neko vrime:)

Costa 17.12.2006. 22:28

Citiraj:

Autor tor (Post 596053)
C:\Documents and Settings\ime_korisnika\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\i5uq0eif.default
Tu su ti booksi pa pogledaj.

Novije verzije u tom diru pod "bookmarkbackups" drže backup za zadnjih 5 dana tako da se ima vremena spasiti stvar :)

thuNdeR 17.12.2006. 22:38

ja mislim da je to stara ''bolest'' FF-a

SPLiFF 17.12.2006. 22:52

je... isto kao i kad prisilno ubijes FF obrise se sav cache.

Evo odma sam napravio backup bookmarks-a :D

widowmaker 18.12.2006. 12:22

meni se dogadja bar jednom mjesecno na laptopu da mi firefox pobrise sve bookmarkse i ukljuci autoupdate makar ga ja ugasio, dok mi se na kucnom pc to nije nikad dogodilo. Nemam pojma zasto se to dogadja, ja sam cak promijenio hard i memoriju i mislio da se vise nece ponoviti ali vraga , dogadja se opet, jedini lijek je Foxmarks Bookmark Synchronizer

alimilano 19.12.2006. 19:00

vidio sam to par puta srećom na drugim računalima.....na jednom sam probao vratit..bez uspjeha...sa raznim alatima za vraćanje izbrisanih datoteka.......kod mene od 1.5 verzije sve ok..još sam na 1.5 uključen autoupdate, 6-7 ekstenzija, nijedna tema i gomila bookmarka.....ipak radim često backup bookmarka...

u zadnje vrijeme se ponekad dogodi da se firefox zatvori i javi grešku pri pokušaju otvaranja nekih stranica...npr. aukcije.hgspot...

domy_os 19.12.2006. 19:07

Mene jedino za***ava kad otvaram Imageshack, svaki peti pokušaj uploada završi rušenjem Firefoxa. To me prati od verzije 1.0.x...

Razer 19.12.2006. 19:10

Ev sad još jedan problem - svaki put kad upalim FF (v.2.0) resetira se toolbar...znači lijepo sve stavim buttone ovo ono...i svaki put se sve vrati na defaultne vrijednosti...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:09.