PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji TV do 1500 kn ( 72 cm ) ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51793)

VARAN 12.11.2006. 23:39

Koji TV do 1500 kn ( 72 cm ) ?

Ljudi, savjet

Koju telku do 1500 kn na kred. karticu a da ima:

72 cm, stereo, flat, teletext, min 100 prog, scart, i ako je moguće za tu lovu 100 hz, ako nije ok?

Hvala društvo: cheers2

fanATIk 13.11.2006. 00:43

za te se pare može nać neki jeftinjak sa svim tim osim što neće imat 100 hz.

VARAN 13.11.2006. 13:42

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 567405)
za te se pare može nać neki jeftinjak sa svim tim osim što neće imat 100 hz.

Da ok, gdje, koji, najbolji za te pare?;)

Nikky 13.11.2006. 15:22

Jest da izgleda ko bogohuljenje preporučit jeftinog kosookog al situacija se stalno mjenja. Za tu lovu imaš Quadro sa dvi ili čak tri godine garancije skroz rade ok.

Gabre 13.11.2006. 15:50

hmm... frend mi ima Quadro, 100hz, plažen preko 3 k kn, a tv ZUJI za popizdit.... nekakav trafo se čuje, što li, ali ZUUJI.. baš jako...
ne znam za ove 50hz modele..

e da, za 1500kn, nema teorije da nađeš 100Hz tv, s tim da mi 100hz rv-i imaju lošiju sliku, dolazi do blura kod brzih scena, i slika nije oštra ko kod 50hz...

rastegni se na 2k kn i uzmi sony 72cm, svakako su najbolji kod crt-a još uvijek... a ako baš želiš jeftino, onda Quadro, nude 3 godine garancije...

dDario 13.11.2006. 15:58

Do 1700 bi se mogao možda naći i koji Sony ili Panasonic u oglasniku (NEservisiran i pod garancijom fkors)
Quadro sam vidio do sad par modela i nisam čuo primjedbi, + imaju zastupništvo i servis u zg i garanciju 3god.
>ovdje< su kontakt informacije za Quadro
>ovdje< sva prodajna mjesta

VARAN 13.11.2006. 16:02

Citiraj:

Autor Gabre (Post 567748)
hmm... frend mi ima Quadro, 100hz, plažen preko 3 k kn, a tv ZUJI za popizdit.... nekakav trafo se čuje, što li, ali ZUUJI.. baš jako...
ne znam za ove 50hz modele..

e da, za 1500kn, nema teorije da nađeš 100Hz tv, s tim da mi 100hz rv-i imaju lošiju sliku, dolazi do blura kod brzih scena, i slika nije oštra ko kod 50hz...

rastegni se na 2k kn i uzmi sony 72cm, svakako su najbolji kod crt-a još uvijek... a ako baš želiš jeftino, onda Quadro, nude 3 godine garancije...

Eh da imam 2k kuna nebih pitao koji tv da kupim, 1500 mi je strop stropova.
Ja sam svjestan da za tu lovu nemogu dobiti 100 hz ili neki vrhunski 72 cm tv.

Mene zanima koji bi bio najbolji uzeti za tu lovu ajde reči ćemo tv nižeg ranga Vivax, Quadro, Days, Magnum i sl. i koji je naj od njih a da ima sve funkcije koje sam naveo gore.

Bilo bi super da neko zna za tu lovu gdje da kupim ili da ima nešto poput Sanyo, Sony, Grundig, Lg i sl.

VARAN 13.11.2006. 16:05

Citiraj:

Autor dDario (Post 567755)
Do 1700 bi se mogao možda naći i koji Sony ili Panasonic u oglasniku (NEservisiran i pod garancijom fkors)
Quadro sam vidio do sad par modela i nisam čuo primjedbi, + imaju zastupništvo i servis u zg i garanciju 3god.
>ovdje< su kontakt informacije za Quadro
>ovdje< sva prodajna mjesta

Hvala,.
Što se tiće oglasnika nula bodova - kartica only.

Imitator 13.11.2006. 16:10

Znam da nije bilo pitanje za rabljeni TV, ali ja sam prije 2 mjeseca kupio rabljenog Samsunga 72 cm, TTX, daljinski, Stereo, svi mogući ulazi (S-Video, za dodatne zvučnike....itd), s godinom dana jamstva, ravni ekran.....

TV ima odličnu sliku i stvarno iznenađujuče dobar zvuk (za TV).......a sve to za samo 900 kn s uključenom dostavom!!

Mislim da se više isplati uzeti tako nešto, nego novi (npr. Smartbox ili slične marke)...

VARAN 13.11.2006. 16:26

Citiraj:

Autor Imitator (Post 567767)
Znam da nije bilo pitanje za rabljeni TV, ali ja sam prije 2 mjeseca kupio rabljenog Samsunga 72 cm, TTX, daljinski, Stereo, svi mogući ulazi (S-Video, za dodatne zvučnike....itd), s godinom dana jamstva, ravni ekran.....

TV ima odličnu sliku i stvarno iznenađujuče dobar zvuk (za TV).......a sve to za samo 900 kn s uključenom dostavom!!

Mislim da se više isplati uzeti tako nešto, nego novi (npr. Smartbox ili slične marke)...

Što se tiče Samsunga jako sam se razočarao, kupio sa prije 4 god jednog 70 cm txt, stereo bla bla ), 3500 kn na rate uzeo na 2 god i taman ga isplatio, počeo on nešto kenjati, ja serviseru on kaže ošo ekran.
Ja pitao šta sad, on kaže ja ću tu nešto prebrikati i koliko izdrži izdrži, a poslije toga - smeće. Izdržao je 3 mj.:fuming:
Onda sam vidio prije 1 god. i sitno Days tv 55 cm sa svim điđama-miđama za 900 kn n 12 mj bez kamata, uzeo ja njega i tv ok radi dan danas ( prodajem ga za 450 kn), ali ću stavljati policu na zid da imam više mjesta pa će mi biti predaleko pa bih veći.

Router 13.11.2006. 16:31

za tu lovu najbolje proseci do Spartaka ili Peveca pa pogledaj iz prvog oka sto nude . ili ovo iz kvarka:
http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=45&group_id=279

Imitator 13.11.2006. 16:47

Citiraj:

Autor VARAN (Post 567784)
Što se tiče Samsunga jako sam se razočarao, kupio sa prije 4 god jednog 70 cm txt, stereo bla bla ), 3500 kn na rate uzeo na 2 god i taman ga isplatio, počeo on nešto kenjati, ja serviseru on kaže ošo ekran.
Ja pitao šta sad, on kaže ja ću tu nešto prebrikati i koliko izdrži izdrži, a poslije toga - smeće. Izdržao je 3 mj.:fuming:
Onda sam vidio prije 1 god. i sitno Days tv 55 cm sa svim điđama-miđama za 900 kn n 12 mj bez kamata, uzeo ja njega i tv ok radi dan danas ( prodajem ga za 450 kn), ali ću stavljati policu na zid da imam više mjesta pa će mi biti predaleko pa bih veći.

Neznam....ali imamju starci doma samsunga 72 (nije kao ovaj moj, stariji model) već 5 godina radi kao urica i nikada nije bio na servisu, a kolega je uzeo u kvarku neki Smart.... i nosio ga dva puta na popravak u godini dana.....ali ovisi i o tome na šta naletiš.....jedno je sigurno....dok sam išao u srednju (teh. za računalstvo), na praksu sam išao u jedan elektronički servis u kojem se je popravljalo sve od kompova, pa do video rekordera....većina komponenti u svim televizorima je "kosooka".....

Gabre 14.11.2006. 09:14

ma svi televizori imaju u sebi kosooke komponente, nije to mjerilo. sve se to proizvodi, kina, turska, čang šlang zemmljama...

ovako, napravi, traži koji ti ima najdužu garanciju, i to nek ti bude jedino mjerilo. Jer svi oni imaju sada i ravni ekran, i txt, i dovoljno ulaza.... a kod tih jeftinijih tv-a, uglavnom svi imaju i istu elektroniku i ekrane, samo drugo pakovanje.... (days, magnum, vivax, smartvision, smartbox, mega - smeća nad smećima)
kažem ti - Quadro, najveća garancija, a i nalazi se na tržištu najduže od svih ovih gore navedenih lijevih marki... traži samo najnoviji model. Jer po našim trgovinama se može pronaći i modela od prije 3 godine, ja ne kužim odakle ih izvuku samo... obavezno ravni ekran, stereo.

Imitator 14.11.2006. 10:12

Citiraj:

Autor Gabre (Post 568200)
ma svi televizori imaju u sebi kosooke komponente, nije to mjerilo. sve se to proizvodi, kina, turska, čang šlang zemmljama...

ovako, napravi, traži koji ti ima najdužu garanciju, i to nek ti bude jedino mjerilo. Jer svi oni imaju sada i ravni ekran, i txt, i dovoljno ulaza.... a kod tih jeftinijih tv-a, uglavnom svi imaju i istu elektroniku i ekrane, samo drugo pakovanje.... (days, magnum, vivax, smartvision, smartbox, mega - smeća nad smećima)
kažem ti - Quadro, najveća garancija, a i nalazi se na tržištu najduže od svih ovih gore navedenih lijevih marki... traži samo najnoviji model. Jer po našim trgovinama se može pronaći i modela od prije 3 godine, ja ne kužim odakle ih izvuku samo... obavezno ravni ekran, stereo.

Sve što si napisao stoji, ali ja se nebi složio da je (jedan od glavnih) uvjet da ekran bude potpuno ravan....jer nisam jednom vidio da na takvim (jeftinijim) TV-ima ravni ekrani daju "katastrofalnu" sliku.....mada i tu postoji iznimaka.....najbolje da kad budeš uzimao vidiš kakvu sliku ima tamo gdje ga kupuješ.....jer....tipa, razna zujanja u TV-u i "lošiju" sliku ti poslije više nitko neće uzeti pod jamstvo (ona teorija: pa radi), osim ako nije stvarno ne gledljiva slika.....

Pozdrav!

atha 14.11.2006. 10:37

Neki Smartvision, Thomson i slicni se mogu nabaviti za te novce. Eno netko ti je gore spomenuo Kvark, kod njih imas Smartvision prijamnike ako se ne varam, neki dan sam prolazio pa sam ostao zacudjen cijenama. Mislio sam da su polovni. :)

acer 14.11.2006. 10:39

Ja sam nedavno uzeo u Metrou na akciji Philips 72cn,flat ali nije 100Hz.
TV je dobar ali ima jednu manu, kada je volume smanjem recimo kada se TV gleda navecer cuje se zujanje na zvucnicima koje iritira do boli.
Mislim da cu ga morati nositi na reklamaciju.

VARAN 14.11.2006. 12:00

Pa jel netko ima taj Smartvision, kakav je?

Ima jedan sa oštećenom ambalažom, ima sve osim 100hz za 950 kn , jel se to isplati uzet?

acer 14.11.2006. 12:04

Ima ga moj frend skoro dvije godine i radi bez greske( model 55cm).
Moram priznati da ima sasvim dobru sliku.

Gabre 15.11.2006. 11:14

kažem ti, gledaj samo da ima dugo garancije, ostalo ti je sve slično.

Lesa 15.11.2006. 19:57

ako imaš Kaufland u blizini, pogledaj si dali još imaju Vivax 2910 model; 72, 100htz i što je najvažnije dijelili su ga za 1099kn (rasprodaja od svjetskog prvenstva :) Inače je bio nešto više od 2000kn. Super stvar je što je proizvođač Beko Turska tako da nije jeftino china smeće.
sad je samo stvar velike sreće da ga nađeš :)

http://www.msan.hr/vivax/default.asp...&articleId=398

Edit: vidim da si u ZG, pa da te poštedim puta u dubravu. U Studentskom gradu ga nemaju, navodno bi moglo ih biti u centru na Branimirovoj..

Nik 16.11.2006. 13:07

Ako uzimas jeftikaner uzmi Quadro jer ima 3g. garancije i pouzdani su...uzeo sam za dedu neki od 55cm i na svu sreci nista ne zuji, a slika je vrlo dobra...za ove vivaxe cuo sam iz par navrata da se kvare (od ljudi koji ih prodaju) i mislim da imaju 1g. garancije...mislim da su neki modeli ustvari qaudro u vivax kucistu ...osobno bi nategnuo budget za jos 500kn ili smanjio dijagonalu TVa.

Lesa 16.11.2006. 13:15

svi ovi brandovi kao Quadro, Vivax, Smartvision, Mega (Quadro jeftini brand) i ostali naručuju u istih 4-5 velikih tvornica u Kini. Tako da ne postoji "Quadro" u Vivax ili Smartvision kućištu :) Razlike su samo u odabiru kućišta i eventualno nekih dodatnih funkcija. No što je je, 3 godine garancije je jako dobro. I sam imam 3 godine stari Quadro 55cm, sve savršeno. Mom kolegi je doduše prdnuo nakon isteka garancije (tada je bila 1 godinu)..svatko ima neka svoja iskustva...

Nik 23.11.2006. 10:34

Upravo se vratih iz Kauflanda u Studencu i imaju na snizenju Vivaxe 72cm 100HZ za 899kn...mislim da povoljnije nema nigdje...kao snizenje od 64%
...u svakom slucaju treba pozuriti.

Gabre 23.11.2006. 11:42

72cm od 100Hz?? za 900kn??

trčite po to ako ih ima još, ili nije neka greška :D

VARAN 23.11.2006. 12:09

Kaj samo u Studencu?
:confused:

balki 24.11.2006. 14:25

Citiraj:

Autor Nik (Post 574663)
Upravo se vratih iz Kauflanda u Studencu i imaju na snizenju Vivaxe 72cm 100HZ za 899kn...mislim da povoljnije nema nigdje...kao snizenje od 64%
...u svakom slucaju treba pozuriti.

Ah, ja sam valjda jedan od onih koji je zakasnio.. Zvao sam danas ujutro u 7:05 u 3 Kauflanda, ali sve prošlo:fuming:

-POP- 24.11.2006. 14:34

Quadro 72cm vidio 2 komada kod različitih osoba, isti model ili sličan, slika KOMA!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18.