PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   vent na bocnoj stranici (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4918)

msvrtan 08.06.2003. 02:32

vent na bocnoj stranici

eheh...

iako sam ovo vec jednom davno pitao odgovora bas i nije bilo...

naime zanima me koliko mi se isplati staviti 12cm ili manji vent na bocnu stranicu...naime drzao bi ga na 5v ili 7v max...

zapravo htio bi staviti 12cm vent posto ona dva odostraga 8cm na 5v ne vuku bas puno a i medusobno si kradu zrak pa buse...a na 12v su ok sto se tice vucenja toplog zraka ali je problem u tome sto cim zatvorim kuciste pocnu se ponasati ko turbine...u otvorenom kucistu su skoro besumni ali cim stavim bocnu stranicu buka pocinje...

cak razmisljam staviti dva komada...jedan da unosi drugi da izbacuje...ali za sad gotovo ziher jedan...

eh a sad the question...jel ima ko dremel da mi napravi rupu na bocnoj stranici..naravno uz neku novcanu nagradu za rad po dogovoru....

nazalost jedino mi odgovara zagreb....pa ono ljudi pomoc...

gospar 08.06.2003. 03:53

ja ti imam dva na bocnoj 80mm oba pusu unutra jedan po procesoru drugi po maticnoj do toga, temperatura je u prosjeku pala oko 5 stupnjeva za procesor i nesto manje za maticnu.

marac 08.06.2003. 04:11

Ja na ovom Skyhawk kučištu imam jedan bočni 80mm fan koji radi na 7V i mogu ti reci da je stvarno super. Ujedno hladi i memoriju na grafickoj, NB i disk, a sve to bez vece buke!

miato 08.06.2003. 10:02

Ako treba, miro, mogu ti ja posudit dremel, samo ces si sam morat kupit nastavke za rezanje (imas ih u bauhaussu). Imam jedan dijamantni koji se jako malo trosi, ali zato i reze sporo... sporo.... :(

STRMX 08.06.2003. 10:07

mozes rezati ui ubodnom

msvrtan 08.06.2003. 12:04

nocas ja probao poslije... sasvim slucajno naravno... i ova dva venta odostraga tako jako vuku zraj van da se na prednjem djelu kucista osjeti fluktuacija zraka..naime ja sam zapunio skoro sve rupe po kucistu i onda sad otvorio donja vratasca..i kako mi je vent u donja dva 5,25 koji hladi hdd-ove stavio ja ruku na gornja tri koja su otvorena...a ono ovi vuku ko blesavi...naime jace vuku zrak tu nego li ga ispuhuju odostraga

samo kaj je bucno....

z3D 09.06.2003. 00:45

uzas je blowhole rezat s dremelom, kupi si ono sranje od nastavka za busilicu (za busit velke rupe), stavi ju na bilo koju makinu i napravi savrseni krug za 3 minute. :beer:

miato 09.06.2003. 20:47

Citiraj:

Originally posted by z3D
uzas je blowhole rezat s dremelom, kupi si ono sranje od nastavka za busilicu (za busit velke rupe), stavi ju na bilo koju makinu i napravi savrseni krug za 3 minute. :beer:
Di ima za kupit taj krug, od 12cm promjera?

LordNitro 09.06.2003. 21:20

Zas prije niste rekli da to postoji, aja skoro upropastio svoje novo kućište?:grrr:

Psycho 11.06.2003. 21:48

pa tamo gdje se inace kupuju boreri..:)

pogledaj di se kupuju busilice i slicne alatke pa pitaj..

btw. nasao sam dremelicu u ri za cca 700 kn.

..jos samo para da se skupi..a ljeto je tu, damn.
:D

miato 11.06.2003. 22:40

Citiraj:

Originally posted by Psycho
pa tamo gdje se inace kupuju boreri..:)

Hm da... trazio sam.. i najveca je bila cinimise 6 ili 8 cm promjera... nitko ne spominje 12!!!
Citiraj:

btw. nasao sam dremelicu u ri za cca 700 kn.
Hebote, ja je u SADu kupio za $60, sa 50tak raznih nastavaka :D

Psycho 13.06.2003. 20:24

u SAD-u? uu..idem odmah sada kupiti..:D

miato 13.06.2003. 23:35

Citiraj:

u SAD-u? uu..idem odmah sada kupiti..:D
trebas prijevoz? :)

msvrtan 13.06.2003. 23:55

vidim da nis od pomoci...

z3D 13.06.2003. 23:58

evo me, slusaj. ima za kupiti stvarcica (ne znam kako se zove, sorry) za rezanje vecih rupa. ima u sredini centrirung (kao tupi borer) a sastrane noz koji se moze pomicati, znaci on se centrifugira oko centra i tako reze rupu. najveci kolki sam ja vidio ide do 20cm. pitat cu moje dal ima tko to jos.
nadam se da sam barem malo pomogao....

msvrtan 14.06.2003. 00:03

Citiraj:

Originally posted by z3D
evo me, slusaj. ima za kupiti stvarcica (ne znam kako se zove, sorry) za rezanje vecih rupa. ima u sredini centrirung (kao tupi borer) a sastrane noz koji se moze pomicati, znaci on se centrifugira oko centra i tako reze rupu. najveci kolki sam ja vidio ide do 20cm. pitat cu moje dal ima tko to jos.
nadam se da sam barem malo pomogao....

pa meni je malo problem sad ici to kupovati da napravim jednu rupu...a da na toliko casemoddera nema niti jedan to ne vjerujem..ajde jos bi mi bilo jasno da nisam rekao da placam uslugu...

z3D 14.06.2003. 00:05

gle, nije stvar u parama, sta si takav...samo sam ti rekao da cu pitat posto je ta stvarcica stvarno rijetka...ako netko ima I'll be happy to help U...

msvrtan 14.06.2003. 00:10

Citiraj:

Originally posted by z3D
gle, nije stvar u parama, sta si takav...samo sam ti rekao da cu pitat posto je ta stvarcica stvarno rijetka...ako netko ima I'll be happy to help U...
ma uredu..radi se o tome da ovo pitam vec drugi put u 6 mjeseci i ista prica...niko nis...ali da sam pitao da mi se napravi na odfredenoj agp kartici rupa svi ib se doborvoljno javili..cak platili karte da gledaju sto se desava...

ali nije mi jasno zasto se to nemre s dremelom?

z3D 14.06.2003. 00:28

bio sam italiji pa nisam gledao forum. moze se s dremelicom, samo sto traje dugo, zamorno je, i ne ispadne savrseni krug, naravno. a zelis savrseni krug, zar ne? :D

msvrtan 14.06.2003. 01:00

hvala na pojasnjenju...a 8cm rupe nije bed s dremelom ili sta?

miato 14.06.2003. 09:48

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
vidim da nis od pomoci...
pa kaj odma [soprostenjem] pizdis?
Sam ti reko da ti mogu BESPLATNO posudit dremelicu, ali da si moras SAM kupiti one rezalice... procitaj narin sticky post i pise kolko kostaju u bauhausu... ili nazovi ih pa pitaj.
A nadam se da ti ne treba savrsen krug, jel to ces tesko tesko postici sa dremelom. No ako stavis neki grill preko rupe, nece se ni vidjeti kako je odrezano :)
ili mozes staviti nekakvu gumu po rubovima, pa se opet nece vidjet :)

msvrtan 14.06.2003. 22:50

Citiraj:

Originally posted by miato
pa kaj odma [soprostenjem] pizdis?
Sam ti reko da ti mogu BESPLATNO posudit dremelicu, ali da si moras SAM kupiti one rezalice... procitaj narin sticky post i pise kolko kostaju u bauhausu... ili nazovi ih pa pitaj.
A nadam se da ti ne treba savrsen krug, jel to ces tesko tesko postici sa dremelom. No ako stavis neki grill preko rupe, nece se ni vidjeti kako je odrezano :)
ili mozes staviti nekakvu gumu po rubovima, pa se opet nece vidjet :)

ma najveci je problem u tome sto ja bas nemam iskustva s dremelom...a nebih htio zeznuti bocnu stranicu...

ali budem razmislio pa ti se javim..tnx

a nisam popizdio nego rjesavao se offtopica...i upalilo je...

Rulac 16.06.2003. 22:32

Ja sam svoje rupe busio sa alatom na rucnoj presi.
Inace kada imas vodeno bocni cooler na kucistu je vrlo pozeljan jer kada klokas kondenzatori na maticnoj ploci se jako zagrijavaju, nema vise coolera koji bi ih hladio jer na procu ti je block.

miato 16.06.2003. 23:01

Citiraj:

Originally posted by Rulac
Inace kada imas vodeno bocni cooler na kucistu je vrlo pozeljan jer kada klokas kondenzatori na maticnoj ploci se jako zagrijavaju, nema vise coolera koji bi ih hladio jer na procu ti je block.
taj se i meni problem javlja... no morat cu nesto skemijat.. trenutno puse po svemu 12v 12cm vent, al je dosta glasan :( moram to sredit :D

Psycho 17.06.2003. 22:54

čuj odgovarao bi ti nastavak za bušilicu s kojem se buše rupe za utikač u zidu. pitaj susjeda ili nekog poznatog. bauštelca nekog:D
promjer ti je mislim oko 74mm. to ti je taman da možeš lijepo prišerafiti vent bez problema i ostaje isti CFM. kao stvoreno za 8cm vent.

z3D 18.06.2003. 00:07

Citiraj:

čuj odgovarao bi ti nastavak za bušilicu s kojem se buše rupe za utikač u zidu. pitaj susjeda ili nekog poznatog. bauštelca nekog:D
promjer ti je mislim oko 74mm. to ti je taman da možeš lijepo prišerafiti vent bez problema i ostaje isti CFM. kao stvoreno za 8cm vent.

da, opcepoznato je da se zidovi i kucista rade od istog materijala :D

Psycho 18.06.2003. 00:32

cuj ja mu samo predlazem sta bi mogao pitati i onda dodati: to mi treba za lim:cool:
znam po tome, jer je stari od moje cure isto to koristio za busenje rupa u zidu i kad mi je posudio odmah sam plexi i kučište sa strane izrezao. mora se paziti da stranica bude na čvrstoj podlozi tako da se ne iskrivi. i malo turpijice i gotovo. nikakva znanost:rolleyes:
:cool:

z3D 18.06.2003. 00:38

Citiraj:

cuj ja mu samo predlazem sta bi mogao pitati i onda dodati: to mi treba za lim:cool:
znam po tome, jer je stari od moje cure isto to koristio za busenje rupa u zidu i kad mi je posudio odmah sam plexi i kučište sa strane izrezao. mora se paziti da stranica bude na čvrstoj podlozi tako da se ne iskrivi. i malo turpijice i gotovo. nikakva znanost:rolleyes:
:cool:

svaka ti cast, mislio sam da se to s tim ne moze.
ali ipak mislim da on oce 12cm rupu :D

Psycho 19.06.2003. 03:22

12cm je malo overburn barem po meni:D
ali za to..e jebiga..uzmi brusilicu(malu) i plocu debelu 2-3 mm(promjer je negdje 8cm). ja imam takve..s tim sam si prozoric na kucistu rezao. za 8cm rupu je problemcic mali treba biti oprezan, ali za 12cm. islo bi. i nakon toga si napravis zavrsnu obradu sa turpijicom, stavis fan grill i veselo veče:D

z3D 19.06.2003. 09:27

pa jebemu sve :D ovo vec svi znaju, mi tu pokusavamo napraviti savrseni krug! :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:37.