PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Dobar, tih i jeftin za C2D (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48293)

Mar 04.10.2006. 18:46

Dobar, tih i jeftin za C2D

Koji je u nas najbolji izbor za hladnjak za C2D (oc ukljucen :))
Prije sam ima ST i bija je odlican iako malo prevelik za moj ukus.
Je li dostatna Scyte katana cu ili aluminijska (1000-i nesto oznaka).

Sto kazete za Big Typhoon.
Cijena: do 300-ak kn.

Je li BT ili ST overkill za C2D.
Nisu mi bitne apsolutne niske temperature, nego tisina i cijena po mogucnosti :)

FERRYS 04.10.2006. 18:48

di si ti zalutao?

bilo koji od spomenutih ti je sasvim dovoljan, ovisi samo o tvom ukusu....

Swarm dude 04.10.2006. 18:49

Osobno mislim da je AC Freezer 7 Pro pa čak i Zalman 7700 koji je sada dobar zato što C2D ne isijava previše topline i taj Zalman hladi sve komponente oko socketa.
Što se tiče Big Typhoon-a, ništa nije overkill, ovisi kolike ćeš taktove ganjati i kolike napone isporučivati procu ;)

SRV 04.10.2006. 18:53

Da, 7700 je dobar tko ima ploce sa onim pasivcima oko cpu lezista.

Thoroughbred B 04.10.2006. 19:49

AC Freezer Pro,bez razmisljanja

spawn 04.10.2006. 21:32

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 536004)
AC Freezer Pro,bez razmisljanja

Covjek ima taj cooler i nije bas jako zadovoljan. U idle-u mu je preko 40 uvijek,a nakon malo vise oca i voltaze na 1.5 ide na 60 stupnjeva nakon prime-a. To nije bas dobro. Probali smo skinuti hladnjak i staviti as5 i temp je pala za 1 stupanj.

Proc je C2D E6600

^SuperUnknown^ 04.10.2006. 22:04

Ja isto nisam bio zadovoljan sa Freezerom Pro. Ima, po mom misljenju, slabasan i bucan vent :( Vjerujem da bi sa nekim ucinkovitijim ventom situacija bila ipak drugacija... Sonic je rijesio moje muke :beer:

Mar 05.10.2006. 11:59

Najvjerojatnije cu uzeti ili Big Typhoon koji je ipak jeftiniji od ST+pristojni 120mm vent, a i zauzima manje mista.

amd_forever 05.10.2006. 12:15

frizer pro 7..

ljudi molim vas ljepo nemojte pričat gluposti vezano za frizer 7 pro ..za te novce ne postoji,ponavljam ne postoji bolji hladnjak...meni drži 805d@3.88 u full loadu ispod 50 stupnjeva.i to namješten na auto..znači vrti na pola snage u prosjeku...dok mu je to idle temperatura s stok hlađenjem...da navedem i voltažu 1.5 v za proc... ako ga stavim na full spid onda mi drži proc oko 45..pasta je obična ,najobičnija iz čipoteke neka za 12 kuna..nisam imo drugu pri ruci..inače kutija je zatvorena,zalman 12 cm izbacuje van,neki od 8 cm ubacuje unutra..ništa specijalno...po meni je frizer isplativiji od bt..imam i njega..komplicirana montaža..druga stvar je ako neko nezna dobro stavit pastu i namjestit hladnjak...znam mnogo takvih nažalost oko sebe,kojima ni bt nije dobar,a kamoli frizer...

Thoroughbred B 05.10.2006. 12:38

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 536098)
Covjek ima taj cooler i nije bas jako zadovoljan. U idle-u mu je preko 40 uvijek,a nakon malo vise oca i voltaze na 1.5 ide na 60 stupnjeva nakon prime-a. To nije bas dobro. Probali smo skinuti hladnjak i staviti as5 i temp je pala za 1 stupanj.

Proc je C2D E6600

Nesto vam ne stima,ja sam imao big typhoon i frezeer pro hladi bolje,inace,senzori na plocama su daleko od istine...meni i sto kaze 70C ali na dodir je hladan,max 40C...

Ph03n1x 05.10.2006. 16:14

freezer je daleko najisplativija kupnja. nije skup, a odlican. bt/st su takoder poslovicno dobra rijesenja

^SuperUnknown^ 05.10.2006. 17:32

Citiraj:

Autor amd_forever (Post 536502)
ljudi molim vas ljepo nemojte pričat gluposti vezano za frizer 7 pro ..za te novce ne postoji,ponavljam ne postoji bolji hladnjak...meni drži 805d@3.88 u full loadu ispod 50 stupnjeva.i to namješten na auto..znači vrti na pola snage u prosjeku...dok mu je to idle temperatura s stok hlađenjem...

Ovo je cini mi se islo mene, right? Gle, kao prvo: ovo sto sam napisao je moje misljenje, a ne gluposti. Ako smatras da su to gluposti, slobodno me pobij nekim argumentiranim cinjenicama, a ne "meni on drzi to i to na toliko i toliko". Na kojem naponu? Pri kojim uvjetima u kucistu? Pri kojoj sobnoj temperaturi? S kojom pastom? Cime si mjerio? Itd... Kao drugo, ja nisam nigdje napisao da je Freezer za svoju cijenu los izbor. Dapace, najbolji je izbor i tu se (valjda) slazemo. Ali cinjenica jest da ima mane te koje ima, ali boze moj, ne moze se ocekivati za cooler od 150-ak kn da je savrsen i mocan. Kao trece, covjek je trazio "najbolji cooler do 300kn" s naglaskom na tisinu i ja sam samo dao svoj osvrt na Freezer Pro, koji se nikako ne uklapa u tu pricu. Imam doma Freezera 4, Freezera 7 Pro, Freezera 64 Pro i Sonic Tower i ZNAM sta pricam i stojim iza svojih rijeci, a 7-icu Pro sam imao i na tom 805@3.8, pa ga nije uspijevao hladiti jer je za 3.8 GHz trazio dosta napona, i grijao se ko djubre, a tu je Freezer podbacio iz vec navedenih razloga.
@Mar: BT je odlican izbor, go for it : cheers2

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:28.