PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   BIOS razlike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45325)

Milentije 25.08.2006. 17:59

BIOS razlike

Koja je konkretna razlika izmedju 6800GT i 6800U BIOS-a?
Kako sam ja skonto samo u naponu GPU-a. Mislio sam da memorija na Ultri ima malo manje latencije ali kako sam ja shvatio latencije su iste i na jednoj i na drugoj.

Drugo pitanje bi glasilo: da li se moze na Leadtekove kartice staviti BIOS nekog drugog proizvodjaca ili samo njihov (zbog PCB i kojekakvih Leadtekovih preseravanja)?

Mad_Duke 25.08.2006. 18:08

Pa zasto bi stavljao od druge BIOS, sto ces time dobiti? Zar nije pametnije modificirati postojeci, bar si siguran da neces napraviti glupost ako su neke drugacije!

Milentije 25.08.2006. 18:53

Ali ako su latencije ipak bolje radije cu staviti fabricki od Ultre nego da se za***************avam i racunam do koliko bi ih mogao spustiti...

m4dm4n 25.08.2006. 22:52

Meni se čini da će netko ostati bez kartice....
Zašto da se uopće igraš s tim? Radi MOŽDA 1% poboljšanja ? Ili jednostavno ne znaš šta bi sa karticom ? :-D

domy_os 25.08.2006. 23:33

Mani se ćorava posla...

Milentije 25.08.2006. 23:48

Mozda bi u ovom trenutku bilo ovo drugo :D

Ma htio sam samo onako pogledat do kolko moze izvuc (a da ne rikne :D). I posto nije bilo brzih odgovora (a meni bilo dosadno) krenuo sam u isprobavanje.

Zaključak sam izvukao sledeći:

Stavljao sam samo Leadtekove BIOS-e. Prvo sam uzeo ovaj njen fabricki i samo povisio napon GPU-a sa 1.3 na 1.4V. Logicno je bilo ocekivati veci OC GPU-a ali ne i memorije. OC GPU-a se minorno promjenio (sa 418 na 430MHz), ali je memorija skocila sa 1110 na 1200MHz.
Kada sam stavi originalni BIOS od Ultra kartice opet iznenadjenje. Na def frekvencijama sa BIOS-om od Ultre dobio sam mnogo manje rezultate nego sa naclockanim GT BIOS-om (OC na 425/1100MHz).

Hladjene je rjeseno tako sto je na stock cooler montiran jedan Titan 120mm (od vodenog koje sam poceo nije bilo nista).

BTW @mc_fish (u slucaju da naidje ovuda) Onaj mod sto si ti radio nije mi htio flashat. Razlog je preveliki napon (???) 1.5V.

Sve u svemu sada radi sa modovanim GT BIOS-om na 430/1202MHz i postize 6190 3DRčma bodova sa 85.96 XG driverima.

m4dm4n 26.08.2006. 11:16

Kul, probaj izvrtiti bench neki od f.e.a.r.-a pa da vidimo kako se kartica u stvarnom svijetu ponaša. Ali ni 3dmark nije loš :D

peroW1 26.08.2006. 11:28

Nemoj se igrat s time osim ako ne zelis probleme.
Koju ces razliku osjetiti ako i kloknes nesto vise?
1-3 fps-a?: bonker :
Nekoliko bodova vise u 3D marku?
Samo da kazem, imao ja ultru i naklokana na max (470/1320)
je uradila nesto preko 6400bodova. A u igrama izmedu tog clocka (nije bas radila jer su se pojavili artefakti) i recimo takta od 450/1250 gdje je radila bez problema razlika je bila= NIKAKVA!
Mani se tog posla,a ako zelis jacu karticu, nabavi drugu.

Milentije 27.08.2006. 02:21

Citiraj:

Autor peroW1 (Post 506785)
Nemoj se igrat s time osim ako ne zelis probleme.
Koju ces razliku osjetiti ako i kloknes nesto vise?
1-3 fps-a?: bonker :
Nekoliko bodova vise u 3D marku?
Samo da kazem, imao ja ultru i naklokana na max (470/1320)
je uradila nesto preko 6400bodova. A u igrama izmedu tog clocka (nije bas radila jer su se pojavili artefakti) i recimo takta od 450/1250 gdje je radila bez problema razlika je bila= NIKAKVA!
Mani se tog posla,a ako zelis jacu karticu, nabavi drugu.

Taman posla da mi treba jaca. Sa ovom sam sasvim zadovoljan i super radi (za sad :D). Nego jednostavno sam htio vidjeti na koliko se moze clocknuti. Imao sam u planu to uraditi jos prije puno vremena ali nikada me nije ufadila dosada ko juce pa sam morao nekako utuci dosadu, i tako sam ucinio ovo sto pise gore.
Sto se tice poboljsanja performansi najvise osjeti se u Oblivionu (cak 5-6 fps) i BF2.
BTW radne frekvencije (alldays) su one gore napisane i sve radi kako treba (danas odnosno juce je bio citav dsan LAN kod mene povodom mog rodjendana pa je to bio "hard test") i sve je proslo bez problema.

Slike sa LAN-a cu postovati u novi thread , da vidite kako ja slavim rodjendan. Tri kompa u jednu sobu (jedna ekipa), tri kompa u drugu sobu (druga ekia) i udri ozezi........................... TO BE CONTINUED

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:35.