![]() |
AMD dual core optimizer
Citiraj:
http://www.amd.com/us-en/Processors/...1_9706,00.html |
sta je to onaj reverse Hyper-threading ili... ???
|
Ima kaj slicno za intel?
|
Nije anti-HT, ali je nešt što prethodi tome.
|
a i taj anti-HT, sta ce biti samo softverski rijesen?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ko je bio vidovit ko ko aaaa ?
a kada sam ja prije par mjeseci pitao jel mi trebaju driveri za proc ekipa mi se smijuljila : roller : aaaaaaaaa ko je sada u pravu aaaaaaaaaa!!!
ja jos nisam stigao isprobat doticni komad softwarea pa ako je ko nek javi kako radi ja cu veceras malo testirat pa se cujemo sutra sa rezultatima : cheers2 |
AMD-ov Anti-HT je u fazi ispitivanja i ako je vjerovati onom kaj piše na raznim AMD-u namijenjenim portalima dual-core procesor na radnom taktu od 2.0GHz i s 1MB L2 cachea (po jezgri), nakon uključivanja Anti-HT-a postaje single-core procesor na radnom taktu od 3.0GHz i s 2MB L2 cachea. Navodno bi s Anti-HT-om performanse dual-core procesora porasle za kojih 60%. Intel ima sličnu foru pod nazivom CMT (Core-Multiplexing Techonology). CMT isključuje jednu jezgru dual-core procesora i stavlja na raspolaganje čitavi L2 cache jezgri koja je ostala u funkciji. Kaj bu od svega toga i dal je kaj od toga istina....to znaju samo inžinjeri AMD-a i Intela.
|
Sve je to lijepo McG,ali nije bash da kužim...jer ako jezgra radi po na recimo 2Ghz,pa ako se sa Anti-HT-om jedan core zagasi,kako sa te (fizički odvojene jezgre) prebaciti 1MB tog drugog l2 cache-a na prvu jezgru...? A kako tek onda napraviti da ta prva jezgra radi odjednom na 3Ghz,tek mi to nije jasno... :confused: :rolleyes: : stoopid
Ili se ta druga jezgra u biti "ne zagasi"...? :confused: |
Kod AMD-a se ništa ne gasi, već taj anti-HT driver dijeli posao na dvije jezgre. Nešto slično SLI-u. A za ovu intelovu foru nisam siguran pa neć ništ reć :D
|
Jel ti to kužiš josh manje od mene ili...?
Pa eto mene konkretno zanima kako onda ova jedna jezgra "ide" u tom slučaju na 3Ghz... |
Mene više zanima kako se ponaša taj anti-HT kad je jedan X2 OC-an na nekih 2.6-2.8Ghz :)...
Samo, kaj to donosi poboljšanja samo u igrama ili? |
Citiraj:
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumbs/2861Intel.JPG |
Citiraj:
ali ko zna kaj ce od toga bit... |
kak sam ja skuzil kad je taj anti-ht ukljucen kao da imas jednu jezgru na 3.0, nis se ne gasi neg kao funkcionira kao kaj je neko napisal poput sli-ja
|
O kakvom OC vi ljudi trabunjate pobogu? Nitko ništa ne OC-a. To tamo je značilo da radi ekvivalentno jednom single-core procu koji radi na 3GHz i ima 2MB cachea, a ne da netko nešt OC-a
|
Mozda je i AMD shvatio kako im se dobro OC-aju procesori pa kad se jedna jezgra "izgasi" druga ode gore :smoke:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
znači današnje aplikacije imaju tolike zahtjeve za dual-core procesorima da je AMD odlučio pomoći svojim korisnicima da ih pretvore u jednojezgrene ?
|
Točno to. Nema puno aplikacija/igara koje su optimizirane za multicore pa je ovako nešt jako jako dobro. Samo da dođe više :D
|
Meni je tu najlogičnije da taj driver napravi da proc SIMULIRA jednu jezgru na 3 ghz, a u biti obe rade normalno, samo ne mogu napraviti da se taktovi jezgri zbrajaju (što je i normalno..). Čisto sumnjam da se jedna jezgra samo tako zgasi, nema mi tu logike.
|
evo ovakva su moja iskustva nakon stavljanja optimizer-a
1 nisam primjetio da iskljucuju 1 jezdru tj rade obe 2 definitivno igre rade bolje tj nema stucanja koje se zna javit kod npr NFS MW sada sve radi tecno i ljepo: cheers2 3 3dmark score je isti ko i prije tako da tu nema nekog napredka (steta) 4 kod rada sa koverzijom videa npr iz divx-a u dvd, imam osjecaj da ima napretka ali kolikog ne mogu jos tocno rec nisam stigo usporedit stara vremena sa novim (ali budem) plus nisam stigo ripnit dvd u divx da zakljucim izgleda da ima poboljsanja na bolje, ali treba jos malo pricekat tj jos malo radit ili se igrat da mogu sa vecom sigurnoscu rec je sam li u pravu ili ne :D |
Sam da podsjetim (da ne bi bilo zabune), ovaj optimizer nema veze s anti-HT koji bi trebao kasnije doći. Kao što je netko već napisao, ovo je samo AMD-ova verzija dualcore fixa.
|
Citiraj:
|
hm, znaci to je prakticki korak prije nego se SMP pocne razvijat vise u svim segmentima inf.da li to znaci dobitak na brzini recimo renderiranja, jer dok recimo stavim nesto u maxu da se renda u vrayu 4 jezgre, svaka obavlja svoj posao sa 1.8 ghz, sa optimizerom bi se to prikazalo kao 2 jezgre od koje svaka radi na oko 3ghz?
|
Ako ti recimo taj 3D Max upošljava sve 4 jezgre,onda ćesh veći posao napravit tako nego kad su dvije jezgre na po ta 3Ghz...jer ako su ti sve 4 jezgre u pogonu neće ono biti ništa brže... ;) :)
|
Kad taj driver(anti-HT) prepozna aplikaciju koja može iskoristiti sve jezgre, neće se koristiti anti-HT, u suprotnom hoće
|
Ja opet napominjem, mene zanima koja će biti "ekvivalentna" brzina kad je neki X2 OC-an na 2.6-2.8Ghz.
Jer tu se spominje da će jedan X2 3800+ na taktu od 1.8Ghz u jednojezgrenim aplikacijama imati sličnu "brzinu" kao proc na 3Ghz i 2MB L2 cache-a. Kolko je onda ta brzina kad je proc OC-an na npr. 2.8Ghz? :) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:48. |