![]() |
barton vs. sempron
dakle oba 2500+.
ima li ikakve razlike u performansama. koji je bolji? moja terija: barton radi na nešto većoj frkvenciji tj. više se grije pa je sempron bolje rješenje!! (na 200 2100<->2200 ??) |
barton ti ima više cahce memorije, pa bi po tome kao trebao biti bolji...
semproni su ti u biti stari thoroubredB procevi... sa 256kb cache-a ispravite me ako griješim... moj glas za Bartona. dobar proc. imao ga. |
Cekajte ljudi... o kojem se Sempronu radi? Za SocketA ili Socket754?
|
I kaj sad ako se barton više grije. Za tu namjenu postoje kuleri. Ja bih rade bartona. A da razmisliš o Athlonu 64? Ako imaš adekvatnu matičnu.
|
upravo tako semproni su samo preimenovani stari athloni xp,barton bi naravno trebao bit bolji zbog veceg cachea.
ako planiras uzimati semprona onda gledaj realni radni tak a ne PR.naravno obrati paznju na cache al tesko da ces naci semprona sa 512 cachea(ako se ne varam bio je samo model 3100+ i bio preskup) |
Citiraj:
|
nije sempron preimenovani athlon xp nego ja mislim ima novu jezgru i sse2?
|
Semprone je isti T-B.
Nema SSE2, evo slika. Ovo je Semp 2200+ http://img513.imageshack.us/img513/5...copy0do.th.jpg EDIT: inače default je 1500MHz:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Barton uzimaj. 512 cachea naspram 256 je jako veliki plus.
Iako bi ti najbolje bilo uzet neki mobilac :D |
ja imam semprona 3000+ i istina je da ima 512cachea...
temp mi je oko 40stupnjeva i cist sam zadovoljan...: goood : |
Citiraj:
|
Previđate bitnu stvar: PR Bartona se odnosi na Pentium, a PR Semprona na Celeron.
Fizička razlika sckA Semprona naspram thor-b je nikakva, samo ta da radi na FSB-u od 166 MHz-a naspram tb-ovih 133 MHz. Po meni je Barton bolji, ali mislim da je veći problem sa dostupnošću tj. kojeg prvo nađeš taj je bolji jer je postalo teško nać sckA procesor. |
imao sam oba procesora. osim u kešu razlika je da na 1.775v barthon ide na 2.35 prime stabile a sempron na 2.1. oba su bila hladena sa thermaltakeovim silent boostom. max semprona mi je bio na 2.2 na 1.93 (butao je vindovse) a barthonu 2.45 (super pi 1m stabile: goood : )
|
barton...pogotovo moblica ako imas prilogu..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:18. |