PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   FAT32 Free Space Bug (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3634)

miato 05.02.2003. 18:55

FAT32 Free Space Bug

Imam Winxp i 10gb podataka na particiji. Zatim obrisem foldere s 2 gb podataka u njima, i kad odem na properties od particije jos uvijek je 10GB iskoristeno !!!!
A kad zacrnim sve foldere, iskoristeno je 8GB, kolko bi i trebalo. Di je tu logika?
Nema nikakvih hidden fileova, particija nije aktivna, primarna, bla bla bla. Pagefile nije na toj particiji, stvarno neznam...
Ne bi bio bed da se samo meni to dogadja, ali se i frendu ista stvar dogada (samo on ima 80+20GB hardove pa mu 2 gb nista ne znaci :) )
OS je winxp+sp1

tor 05.02.2003. 19:26

Re: FAT32 Free Space Bug

Citiraj:

Originally posted by miato
Imam Winxp i 10gb podataka na particiji. Zatim obrisem foldere s 2 gb podataka u njima, i kad odem na properties od particije jos uvijek je 10GB iskoristeno !!!!
A kad zacrnim sve foldere, iskoristeno je 8GB, kolko bi i trebalo. Di je tu logika?
Nema nikakvih hidden fileova, particija nije aktivna, primarna, bla bla bla. Pagefile nije na toj particiji, stvarno neznam...
Ne bi bio bed da se samo meni to dogadja, ali se i frendu ista stvar dogada (samo on ima 80+20GB hardove pa mu 2 gb nista ne znaci :) )
OS je winxp+sp1

Ma mora ti biti skrivenih sistemskih foldera! Otkačiš naravno ono "hide protectet operating system files".
Nemoj odmah skakati: ma znam to, ne znam koliko znaš..:D

Black Dragon 05.02.2003. 19:29

Ako nije hiden

Dakle ako si selektirao baš sve i opet imaš manjak mjesta, a da nemaš možda poveću zbirku ikona?

tor 05.02.2003. 19:30

Re: Re: FAT32 Free Space Bug

Citiraj:

Originally posted by tor
Ma mora ti biti skrivenih sistemskih foldera! Otkačiš naravno ono "hide protectet operating system files".
Nemoj odmah skakati: ma znam to, ne znam koliko znaš..:D

Zaboravi ovo, sad sam tek pročitao post kako spada. Sory

msvrtan 05.02.2003. 19:41

odi u properties/tools za disk i pokreni error-checking ... neka ti on pregleda particiju ... mozda ti se fat tabela razletila i imas problem s time...ako je to onda je problem lako rjesiv odnosno sam progrma ce ti ga rjesiti...

Trash 06.02.2003. 00:11

Citiraj:

Pokrenes Nortonov Disc Doctor ili Microsoftov tool za disk i to je to 8-)

greg SE 06.02.2003. 12:25

Citiraj:

OS je winxp+sp1

nemaju li XP ko i ME system restore????on se ponekad zna previse povecati ako odjednom obrises puno fileova pa se oni samo zapravo prebace u system restore

gpremec 06.02.2003. 13:07

Citiraj:

Originally posted by greg SE
nemaju li XP ko i ME system restore????on se ponekad zna previse povecati ako odjednom obrises puno fileova pa se oni samo zapravo prebace u system restore
Ljepo vam covjek kaze...

Black Dragon 06.02.2003. 16:01

A to entko koristi

Mislim ja to upalim samo prije veće lobotomije na OSu, tipa instalacija DX9, M$ Playera 9, promjena Offica 2000 u XP ili slično,... u međuvremenu to iskopćam jer ruku na srce to nema nikakvu realnu i učinkovitu svrhu u većem broju situacija. To je sredstvo krajnje nužde za koje i nisam baš primejtio da je pretjerano učinkovito. Stari klasični BackUp svakih 30 dana je mila majka u kombinaciji sa izradom imagea pasticija odma nakon toga. System restore nema baš neku moć, smisao i svrhu mada može katkad i poslužiti, samo još nisam vidio kada:beer:

miato 06.02.2003. 20:06

Citiraj:

Originally posted by greg SE
Na c particiji vidim taj sistem restore (u neru :) ), ali na ovoj ga uopce nema. Jednostavno nema hidden fileova, provjerio sam sa norton doctorom, win error checking, defragmentirao, bla bla bla i nije nista naslo nikakve greske. Ali odjednom je sve postalo skoro normalno... naime svi folderi su 16,6 a pod drive information piše 17,1, što je i prihvatljivo, no još uvijek neznam gdje je tih 500mb:confused:
uf ti winxp, do sada radili, a sada samo problemi :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:20.