![]() |
Iskustva sa opteron clockanjem
Mislim nabavljati server baziran na novom opteronu 265 s.940, pa me zanima da li bi se dao clockat na 2.2 ghz da radi stabilno. Ploča bi bila TYAN-ova. Zanima me zbog memorije, nju bi držao na defaultu i serverske ploče da li posjeduju opcije za dizanje performansi u biosu. :gringo:
|
ne znam kako stoje tyan-ove ploce sa podeshavanjem opcija u biosu, kako sam do sada sretao, nikako. :) samo mozesh baciti pogled, i preskochiti. ;)
vjerovatno ce bubba znati vishe. a sto se tiche opterona i oc-a, potegli bi oni i josh koju stoticu mhz. ;) |
Za server kao takav se pretpostavlja da bi trebao obavljati neki koristan posao i kao takav biti maksimalno stabilan, sto u slucaju overkloka nikako nije.
Ako te klokanje zabavlja onda ti nikako nije potreban server, barem ne za tu vrstu sporta. Server se kupuje brand name i uz odgovarajucu tehnicku podrsku |
rađe uzmi opterona na 939 i njega clockaj.
On se da dosta overclockirati. neke 144 su išle preko 3000mhz |
Citiraj:
p.s. naravno mislim na uvodni post a ne na ovaj sta san citira da ne bi bilo zabune |
Citiraj:
To znam, radim prodesionalno sa serverima. Npr. Autronic ti sastavlja servere bazirane na AMD-u uz odgovarajuću tehničku podršku (privatno me zanima). Na poslu koristim XEONE i mogu ti reći da su shit po performansama. Čisto iz zeza sam im poslao renderiranje malo veće scene i presporo radi, a frend mi ima stariji OPTERON i 1h je razlika u performansama. Opteroni će raditi stabilno ako ga digneš sa 1.8 na 2.2 GHz, a razlika u cijeni je solidna. |
[QUOTE]Originally posted by vodokotlic
Za server kao takav se pretpostavlja da bi trebao obavljati neki koristan posao i kao takav biti maksimalno stabilan, sto u slucaju overkloka nikako nije. Ako te klokanje zabavlja onda ti nikako nije potreban server, barem ne za tu vrstu sporta. Server se kupuje brand name i uz odgovarajucu tehnicku podrsku [/QUOTE Znam, koristim XEONE na poslu i za taj tip posla full dostupni, ali to je shit od performansi. Lako je vrtit poslovne aplikacije, ali kad sam im poslao scenu za renderiranje katastrofa. Frend mi ima starijeg OPTERONA i osjeti se razlika u vremenu renderiranja. Npr. znam da kod AUTRONICA možeš sastaviti opteron konfiguracije i tu je podrška. Nisam se raspitivao tko od velikih ima nešto od AMD-a (HP, DELL, IBM) ? :gringo: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
tako je, cijene ce prilicno pasti, mislim da sredinom veljache.
|
predivno!!!!
Ja ću se taman ponoviti početkom 3 mjeseca. Jel to vridi samo za 940 opterone ili i 939 |
Citiraj:
|
Fuck!!! :fuming:
|
Evo neka mi sad neko kaže jel valja ovaj opteron?? 939 naravno
http://img77.imageshack.us/img77/975...67044ra.th.jpg |
Citiraj:
|
pošto prvi put overclockam AMD-a
Šta je važno u njihovoj oznaci 0546BPMW ovo ili CAB2E Jer nema niko proc koji ima obe oznake skupa kao ovaj šta je u mene. Ovi sa CAB2E mogu od 2.5- 27 a ovi sa 0546BPMW mogu svi na 2.9 :D (daj bože da je ovo zadnje važno) Ovaj proc sam uzeo od varonga1 ima li igdi u kroeši uzet ga?? |
Da citiram najbitnije dijelove ove teme--"server.........clockat"
:D |
Ljudi uočite ovo!!!!
http:// w w w5f.biglobe.ne.jp/~aldan/page112.html Lik ga je natra na 3000mhz!!!! A razlika u oznaka moga i mnjegovoga je šta onaj zadnji redak u mene završava na 275. Jel to presudno??? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:36. |