![]() |
Flixbus - povrat love
Ola narode,
Trenutno borim bitku sa Flixbusom - zelim kompletan refund al ne u obliku hebenog vouchera za put koji sam zelio otkazati 2 minute nakon što sam kupio karte (ne pitajte zakaj). Oni me ko tuljani upućuju na onaj njihov interni memo: https://global.flixbus.com/service/c...r.%C2%A0%C2%A0 Dali je uopće to zakonski prihvatljivo ili se mogu da ne velim kaj? |
Imaš pravo samo na ono što ti oni ponude, tako da... take it or leave it.
|
Pederi. Prijavi ih Mingo-u i zaštiti potrošača. Mogu oni pisati da će ti dati i kartu za Mjesec, ali to ne vrijedi ako nekako krše zakon. Reci da ćeš ih prijaviti Zaštiti potrošača pa vidi što će odgovoriti.
|
Ne kužim, kako oni krše zakon?
Kao i sve transportne kompanije nude određenu kompenzaciju za odustajanje od putovanja. Znači da sve velike avio kompanije, razne booking kompanije, hoteli, svi krše zakon? Kolega kupio kartu, odustao, ima pravo na određenu kompenzaciju. Ako je više od 30 dana do puta, može dobiti sve. Ako nije, dobiva ono što piše. |
Zar se tu ne bi mogla primijeniti ona uredba da je to online kupovina i imaš pravo u roku od 14 dana odustati od kupnje i dobiti refund, no questions asked?
Ili to nije applicable u ovom slučaju? |
Nije.
Citiraj:
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:04. |