![]() |
250K Amera još uvijek na Dial-Up internetu, WTF
Ovo mi je stvarno nepojmljivo, jel ima ko objašnjenje osim nostalgije?
|
Uopće me ne čudi.
https://i.postimg.cc/94XSNdJM/temp-Image0bi8n-E.avif Ovaj gore crveni komad je Montana. 7 puta veća od Hrvatske, a oko 1 mil stanovnika. Normalno da nitko neće investirati u infrastrukturu jer se neće nikad isplatiti. Isto vrijedi za svu ovu pustoš dolje. Dok ne odeš u veće zemlje, ne znaš cijeniti koliko je HR vrhunski pokrivena signalom. Kad vidim komentare po raznim portalima, trebalo bi nekima i ukinuti internet :D |
S obzirom da je to celi kontinent *samo* 250k usera je velik uspjeh iskreno
|
Imaju puno ruralnog stanovništva rijetko naseljenoga. Postotak toga živi u brdima, šumama i tko zna gdje. Ako se bežični signal ili optika uopće mogu probiti do tamo pitanje je da li će se ikada isplatiti.
POTS je jedino što imaju i radi kako radi. |
Citiraj:
HR je veličine floride...ako se tu nemre pokrit bar 80% sa optikom onda :care: ali po posttku pokrivenosti optikom i mobilnim kvalitetnim signalom nismo bolji od ove karte amerike |
Ako je istina mene zanima što oni rade s tim internetom jer stranice su danas u prosjeku 1MiB (ili više) što znači da se jedna stranica loada barem 3 minute sa 5 KiB/s (realna brzina na 56k).
Vjerojatno ne koriste taj "internet" za surfanje... |
Pa jednostavno, koriste mobilni internet. Verizon, AT&T i T-mobile imaju zajedno praktički sve pokriveno.
|
Citiraj:
Jooj gdje su ti dani kada je stranica bila jednostavnija :roller: |
Citiraj:
Možda BBS koriste masovno na 56k :D |
DialUp ne znači nužno da su na 56k minus smetnje na vezi. ISDN ide full na 64k a može i 128k :D
|
oni koriste irc i thor
zaboli ih za new york times ili jutarnji.hr a možda samo telnet i ssh dovoljno |
Citiraj:
A to mora da su ovi 1337 hackeri iz Anonymusa dakle, misterija riješena, molim thread lock:D |
Da nije za fax?
|
Fax teško ide preko digitalnih linija, naučio na teži način.
|
Misliš preko VoIp linije ?
Može raditi ali treba u postavkama upaliti 1 - 2 opcije koje su po defaultu ugašene. Trebao bi pogledati da se sjetim kako se zovu. |
Tcom je tada omogućavao govorne linije preko voipa, vjerojatno. Davnih godina mi je to zadnji put trebalo, problem je bio u kompresiji koja je bila namijenjena za govor. Na kraju sam našao da je predmetni printer/fax uređaj imao postavku za dvije brzine i samo je na nižoj prolazilo.
|
Citiraj:
upravo ovo nekoc sam mislio da vece od 512kbs mi nikad nece trebati i samo su flash stranice bile "heavy load" |
Citiraj:
Florida je Hrvatska puta 3 veličinom |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:38. |