PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Galaxus.de (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=322610)

Mirkopoter 06.05.2025. 12:16

Galaxus.de (informacije i iskustva)

Planiram naručiti grafu od njih, a vidim da teme pa da pitam ima li tko kakvih iskustava s njima?

Master_Hrc 06.05.2025. 12:32

Ja sam narucio jedanput neki usb WIFI ali mi nije bas bio neki upgrejd na postojeceg tako da sam ga vratio. Sve proslo super.

flajpan 06.05.2025. 12:37

Oni ti znaju imat cashback akcije preko shoop de pa vidi. Isto sve ok prošlo kad god sam naručivao.

Poslano sa mog 2211133G koristeći Tapatalk

thesaint255 06.05.2025. 12:53

Uzeo za brata cijeli PC prakticki preko njih nedavno, jedini mali minus je bio da jedna komponenta je kasnila s dostavom pa su morali cekati da sve stigne. Ugl 2 ili 4 dana extra sam cekao.

coconut 06.05.2025. 15:37

Treba vidjeti može li se regat kod njih kao firma i kupovati na nju. Cijene su im bolje nego na Amazonu.

Mirkopoter 06.05.2025. 19:04

Super, znate li gdje vam je račun stigao, na e-mail ili fizički primjerak poštom?

Šole 07.05.2025. 07:52

To vam je najjaci shop u CH (gdje su cijene jos bolje), prosirili su trziste u DE i AUT, tako da nemate nikakve brige.

Ja narucujem na dnevnoj bazi kod njih. U CH se jos IT shop zove Digitec.ch

Firma se naravno moze registrirati, samo treba vidjeti je li ide i HR firma.

nino 07.05.2025. 14:24

Citiraj:

Autor Šole (Post 3802965)
To vam je najjaci shop u CH (gdje su cijene jos bolje), prosirili su trziste u DE i AUT, tako da nemate nikakve brige.

Ja narucujem na dnevnoj bazi kod njih. U CH se jos IT shop zove Digitec.ch

Firma se naravno moze registrirati, samo treba vidjeti je li ide i HR firma.

Nemeže. :D
Citiraj:

I have gladly taken care of your request and can inform you that unfortunately we do not currently deliver to Croatia.

Galaxus.de is the German subsidiary of the largest Swiss online retailer - Digitec Galaxus AG and supplies Germany. Galaxus.at is the Austrian branch of the German subsidiary of Digitec Galaxus AG and supplies Austria.Through our online shops digitec or Galaxus.ch you can have orders delivered to private or company addresses in Switzerland and Liechtenstein.

Unfortunately, we are currently unable to deliver to other countries. Should this change in the future, we will certainly celebrate and announce it prominently.

Šole 08.05.2025. 13:34

Pa zato kazem, zavisi jel moze HR firma, jer firma u zemlji shopa naravno moze.

Mozda se bi moglo, ako je adresa dostave unutar zemlje iako je firma van. Treba ih direktno pitati.

U Acc mozes onda dodati dodatne adrese i dodatne clanove.

https://i.ibb.co/0V26WBhf/Digitec.png

Naravno, onda treba robu narucivati nekome u DE, AT, CH pa ju slati dalje za HR.

Samo je pitanje da li se HR firma da registrirati sa HR adresom sjedista, a razlicitom adresom dostave.

coconut 09.05.2025. 06:25

Teško. Nije problem u adresi nego u OIB-u. Naš OIB se ne poklapa sa njihovim MwSt brojem i račun ti neće biti moguće izdati.

RimtuTiTuki 09.05.2025. 15:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 3803302)
Teško. Nije problem u adresi nego u OIB-u. Naš OIB se ne poklapa sa njihovim MwSt brojem i račun ti neće biti moguće izdati.

Ovo nema veze sa ničim...

99% sam siguran da ti mogu prodati robu i izdati račun normalno na ime hrvatske firme i VAT/VIES broj - koji je isti kao i naš OIB sam sa HR prefiksom.

Problem je što nema dostve u Hr, i ako se ide na dostavu u Njemačku, onda moraju obračunati i naplatiti porez, a HR firma mora platiti PDV u hrvatskoj ako kupljeni proizvod koristi u hrvatskoj.

Naknadno je moguće tražiti povrat poreza, ali je to nepotrebna tlaka, i lakše je poslovati sa firmama koje imaju dostavu.

Exy 09.05.2025. 17:11

Jel ide narudžba na mailbox.de?

Mirkopoter 09.05.2025. 17:17

Eto s obzirom na preporuke naručio kod buraza na adresu u de i danas stiglo sve uredno. Račun u pdf-u došao na email.

JuiceBox 09.05.2025. 23:32

Citiraj:

Autor Exy (Post 3803417)
Jel ide narudžba na mailbox.de?

Ne ide, testirano.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:47.