![]() |
Galaxus.de (informacije i iskustva)
Planiram naručiti grafu od njih, a vidim da teme pa da pitam ima li tko kakvih iskustava s njima?
|
Ja sam narucio jedanput neki usb WIFI ali mi nije bas bio neki upgrejd na postojeceg tako da sam ga vratio. Sve proslo super.
|
Oni ti znaju imat cashback akcije preko shoop de pa vidi. Isto sve ok prošlo kad god sam naručivao.
Poslano sa mog 2211133G koristeći Tapatalk |
Uzeo za brata cijeli PC prakticki preko njih nedavno, jedini mali minus je bio da jedna komponenta je kasnila s dostavom pa su morali cekati da sve stigne. Ugl 2 ili 4 dana extra sam cekao.
|
Treba vidjeti može li se regat kod njih kao firma i kupovati na nju. Cijene su im bolje nego na Amazonu.
|
Super, znate li gdje vam je račun stigao, na e-mail ili fizički primjerak poštom?
|
To vam je najjaci shop u CH (gdje su cijene jos bolje), prosirili su trziste u DE i AUT, tako da nemate nikakve brige.
Ja narucujem na dnevnoj bazi kod njih. U CH se jos IT shop zove Digitec.ch Firma se naravno moze registrirati, samo treba vidjeti je li ide i HR firma. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa zato kazem, zavisi jel moze HR firma, jer firma u zemlji shopa naravno moze.
Mozda se bi moglo, ako je adresa dostave unutar zemlje iako je firma van. Treba ih direktno pitati. U Acc mozes onda dodati dodatne adrese i dodatne clanove. https://i.ibb.co/0V26WBhf/Digitec.png Naravno, onda treba robu narucivati nekome u DE, AT, CH pa ju slati dalje za HR. Samo je pitanje da li se HR firma da registrirati sa HR adresom sjedista, a razlicitom adresom dostave. |
Teško. Nije problem u adresi nego u OIB-u. Naš OIB se ne poklapa sa njihovim MwSt brojem i račun ti neće biti moguće izdati.
|
Citiraj:
99% sam siguran da ti mogu prodati robu i izdati račun normalno na ime hrvatske firme i VAT/VIES broj - koji je isti kao i naš OIB sam sa HR prefiksom. Problem je što nema dostve u Hr, i ako se ide na dostavu u Njemačku, onda moraju obračunati i naplatiti porez, a HR firma mora platiti PDV u hrvatskoj ako kupljeni proizvod koristi u hrvatskoj. Naknadno je moguće tražiti povrat poreza, ali je to nepotrebna tlaka, i lakše je poslovati sa firmama koje imaju dostavu. |
Jel ide narudžba na mailbox.de?
|
Eto s obzirom na preporuke naručio kod buraza na adresu u de i danas stiglo sve uredno. Račun u pdf-u došao na email.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:47. |