![]() |
Ušutkavanje grafičke
Imam Leadtekovu grafičku 6600GT, zanima me s kojim bi hladnjakom bilo najbolje zamjeniti ovaj standardni. Tišina je prioritet, a grafička je overklokana do kraja i namjeravam ju tak ostaviti.
|
zalman vf700 bez greshke... ;)
|
Ako te zanima tišina, a ne max OC onda je i artic-cooling silencer dobar izbor jer je jeftiniji od Zalmana.
Ruku na srce nije niti toliko lošiji |
Zalman, atha :clap:
|
Citiraj:
|
Odeš na njihove stranice i pogledaš koji je kompatibilan sa kojom grafom
|
Citiraj:
ako je 6600GT AGP onda ne nemožeš stavit ,a ak je pci-ekspress onda možeš,al bolje zalmana |
Citiraj:
|
Stavi zalmana vf700alcu
|
Zalman instaliran. :clap:
Sad me zanima jel bi se dala kartica malo bolje overklokati, sad je na 561/1200. |
Sve ima svoj limit. Vjerojatno bi se trebala moci jos dignuti. Mozes probavati dok ne dobijes artefakte i ne zaboravi pratiti temperature
|
meni sa zalmanom na istoj kartici gpu ide do 580mhz mema na 1300
|
I radi normalno bez artefakata? Na kolko držiš ventilator 5 ili 12?
|
Kao prvo zalman uopće nije tih na 12V , bučniji je od originalnog leadtekovog coolera međutim puno bolje hladi. Ako ćeš ga držati na 5V karta će se i dalje dosta grijati pri njenom maximalnom ocu. 1700rpm je neka granica čujnosti venta na zalmanu. Ako ti se da malo lemiti... 3 diode iz bilo kakvog starog ispravljača za struju (220 na 12,9,7.5...) spojit seriski na crnu žicu i dobit ćeš oko 1600rpm , pazi kako spajaš diode jer samo u jednom smjeru puštaju struju. Ne spajat na crvenu jer ne očitava dobro rpm , neznam zašto ali tako je...
Inače mojoj je maximalan stabilni oc 590/1170 - temp max 62 , vent se vrti na 17xxrpm:smoke: |
Citiraj:
|
Zanima me da li bi se grafa mogla više oc-ati ako bi imao bolji ventilator? Kad stavim memu na svojoj grafi iznad 550 dobijem artefakte odnosno gube mi se teksture...E sad,recimo da kupim tog Zalmana i probam oc-ati...Da li bi memorija mogla ići više ili ne?Inače,što se tiče gpu-a, on ne ide više od 425, onda mi igra koju god da igram zastane i moram restartati komp. Da li bi Zalman tu što pomogao ili ne?
|
Mislim da bi, meni je prije najviše bilo 561/1200, a sad 605/1212.
E sad ja imam jedno pitanje, mislim da bi memorija mogla ići više ali mi drajveri ne mogu proći onaj test nakon promjene frekvencije, jel bi pomogla zamjena drajvera? |
Vec je bilo rasprava o tome... Clockaj sa Riva Tunerom i u njemu iskljuci internal test tako da ti riva tuner ne ogranici max clock, tj. ako nije iskljuceno riva tuner kaze kao da nije proslo test, a zapravo moze i vise... Meni na mojoj 6800GT riva tuner nije prelazila test na 1170Mhz, a sad kad sam iskljucio taj internal test sad graficka stabilno radi na 1200Mhz...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:20. |