![]() |
kuciste i napajanje pomoc
ja bih molio nekog strucnijeg ovdje da mi pomogne odabrati kuciste i napajanje. proc je sempron2800+ a maticna je MB Gigabyte K8NE, s754, nForce4-4x, SATA, GLAN, ATX. ostalo mi je jos oko 400 kn za kuciste i napajanje.
bitno mi je da je tiho. |
Malo love za tvoje zahtjeve:smoke:
Jel to konacna cifra kojom rasploazes |
nije. razmislio sam i bolje da jos malo ulozim. nisam nikada niti razmisljao previse o tim napajanjima, uzimao sam ih zdravo za gotovo.
novi komp ce se koristiti u kucnom studiju, dakle tisina je prioritet. dajte par modela ultrasilent. |
Re: kuciste i napajanje pomoc
Citiraj:
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052712&id_artikl=052.712.057 Qciste: http://www.bing.hr/product_info.php?cPath=4_40_130&products_id=2078 |
Re: Re: kuciste i napajanje pomoc
|
oce biti tih BOX ventilator na sempronu ili da si uzmem neki cooler drugi?
|
AMD BOX cooler ti se vrti na cca 3.000 okr/min. E sad ovisi dal ti patiš na tišinu ili hoćeš tihi komp, tak reda radi. Kak god da bilo, moreš si ili kupiti drugi/tiši cooler ili neki jeftini potenciometar (npr. Zalmanov FanMate 2 za cca. 26 kn u Linksu), pa smanjiš ovome BOX-u broj okretaja i voljno....
|
Ja bi ti predlozio malo manje poznato(kako kome) enlight kućište s kojim dobiješ delta pajanje, vjerojatno ce me sad svi popljuvat, koje ti je dobro kao chief malo skuplji ili tagan....
odi si do lab-a 2000 pa nek ti covjek objasni... |
šta vam je svima tako teško kada stavljate linkove stisnuti onaj gumb gore http:// i onda staviti link?
|
Mogu reci i da je chanell wellovo napajanje tiho...buraz ima 410W ili 420W model, platio ga 200kn u nobilisu-informatici...
Istina, njegovo drzi malo slabiju konfu, al palomino, 384MB SDRAM, 1HDD i DVD Prza nije toliko slabije od ovog tvog, a mislim da ce ga chanell well drzati pod kontrolom.. I ako bas i nisi pri nofcima, imas u diskontu24 kucista po 140kn (za tu cijenu su ok, a i ok zgledaju)...zapravo, pogledaj dal ih jos uvijek drze... I sveukupno ti dodje manje od 400kn:beer: |
ne vjerujem da će ti box tih....uzmi si sonic tower i s tim dhieftec delta napajanjem semprona možeš pasivno hladit...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pogledaj u labu2k, bilo je ak se dobro sjećam Enlight kanta s 350W napajanjima za ~450kn
|
Citiraj:
link |
Citiraj:
mislim, pise 500, al je 420W (ili 410W) na samom napajanju... Mislim, svi railovi su mu fenomenalni (odsupanja na loadu 0,01-2)...a da ne velim da je napajnje bilo bolje od Chieftec Delte 350W.... ima ga vec pola godine, i da pokucam, za njega nije ni cuo od kad ga je stavio... |
uzest cu fortrona 350.
sto je s grafickom, da li mogu ostaviti taj ventilator?leadtek pci-e 6600gt i da li moram kupiti jos nekakve ventilatore za kuciste ili to dolazi u paketu s kucistem/napajanjem? kuciste protector, gore iz onog linka. |
|
cemu taj kuler? Preskup je..
Jeftiniji je onda sonic tower koji moze drzati tog semprona na pasivnom...a jeftinije... ili freezer64 koji kad se vent stavi na 50% (sa speedfanom) se ne cuje uopce... Za grafu ovisi dal je glasan vent, nisam ga cuo tako da tu ne mogu nista rec...inace, VF-700 Al-Cu ili koji je vec jeftiniji Samo, ne kuzim zakaj ne kupis Chanell Wella...usparas si novce za 2 venta koja mozda nece doci sa kucistem... |
nije jeftin istina , ali hladi kao da ima fan , a buka ravno 0 db
|
Ma to je za semprona overkill...;)
Al ako se ima nofca, zasto ne...makar je on rekao da je svorc sa parama u prvom postu... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:11. |