![]() |
TV kartice
Cemu služe TV kartice? Za gledanje TV-a na kompu? Možete malo pjasnit....
|
Slzue gledanju tv-a na kompu snimanje sadrzaja na komp i kodiranje i eventualno slusanje radia. to je to uglavnom ak nemas tv ili ako volis snimati nas kvalitetan tv program onda to uzmes :D
|
Možeš spojiti VCR pa spremiti na hard svoju kolekciju VHS snimaka.
|
Citiraj:
Barem koliko sam ja do sad pokušavao (dakle jedno cca 10 dana..) ne mogu dobiti zvuk kad pustim običan signal sa videa Iako na TV imam i sliku i zvuk, na kompu se skida samo video signal dok audio ne postoji. (Signal do kompa dolazi antenskom kablom na antenski ulaz) Zna li netko kako da dobijem zvuk s kazete na kompu? Naravno nemam audio izlaz na videu, pa neznam od kud ga izvući. |
Jesi spojio line-out sa TV kartice na line-in od zvučne? Tako moraš namjestit i u samom programu za snimanje.
|
Hvala, thx...a ja imam kabelsku doma na TV-u, i mogu taj kabel na TV karticu prikljucit i mogu onda kabelsku gledat? I snimat?
Jel valja kaj ovo: TV tuner LEADTEK TV2000 XP RM, video capture card, TV, daljinski 228 kn u Linksu |
E da i jel dobra ova?
http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tun...&pronameid=136 |
Citiraj:
|
Nije mi to bitn...thx...nego dali cu moc prikljuci kabelsku, ne satlitsku nego kabelsku na tu TV-karticu i snimat na komp?
|
Citiraj:
|
A jel utor, na kartici, za kabel od kabelske, muški ili ženski.....na kabelu je muski, pa onda bi trebo na kartici bit zenski..?
|
Da malo preoblikujem pitanje....Na ovoj slici http://ruel.net/pc/vb.dvcr.card.jpg utor je muski, a na mom TV-u je ženski......sto znaci da je kabel muski..kak cu to ugurat nutra?....dali postoji ženski kabel....pojasnite mi malo....
|
Ovaj jack koji te muči se ionako spaja na navoj tako da nema frke, izradiš si kabel sam.
|
Spoji sam kak ti kaže Panorama, ti konektori ti dođu par kuna, još kupiš koaksijalni (antenski) kabel i to spojiš. Jednostavno je, imaš samo dvije žice.
|
LEADTEK TV2000 XP osobno nepreporucam. Daj radje vise para i kupi Philips decoder. Imas TerraTec Cinergy 600 za ok pare...
2000xp expert je mozda na kablovskoj ok, neznam, no na anteni joj slika nije bajna. Mislio sam da je kvar na kartici i uspio je zamijeniti za novu no banana. Uz dscalera ok stvarno je dobra... no vidio sam sliku na Terratecu i to je definitivno bolja kartica. |
Citiraj:
Jedino mi je žao što nema onu opciju "slika u slici." |
"Sliku u slici" nema nijedna TV kartica, jedino kad nešto snimiš, al to nije to. Za pravu PiP fuknciju ti trebaju dva tunera na jednoj TV kartici.
|
nisam mislio da odjednom gledam dva programa već da mi se u kutu pokaže mali ekran koji npr. svakih 15sec prikazuje novu sliku. Znam da su neke kartice imale tu opciju(npr. Leadtek TV2000XP EXPERT)
|
Citiraj:
Nemam line-out na TV kartici... i nije problem u zvuku kad je u pitanju snimanje programa direktno sa antene jer onda sve štima, nego kad signal dolazi iz videa... Pretpostavljam da bi TV signal trebao u sebi nositi i video i audio komponentu ali sa signalom iz video to očito nije slučaj :confused: |
Citiraj:
|
Znaci PAL kabel ce radit....thx...
|
Kupio sam tu LEadtek-ovu krarticu, i ujedno novi komp.....slik je ok, ali nema zvuka......Wtf?
Btw. nisam ja slago komp pa tak da neznam jel sve ukljuceno u kucistu... |
Pa valjda si uz karticu dobio i uputstva i vidi tamo što sve treba ( i ako treba) s kartice dodatno spojiti na matičnu ( mali kabel za line-in npr, ovisno o modelu kartice)
|
DA, pogledo sam i mislim da treba, nno ja nisam dobio nikakav dodatni kabel.....di da ga nabavim?
|
Ili treba, ili ne treba pitanje je sad...
uz model kartice koju treba spajati na matičnu, dobije se mali, kratki i tanki kabel. Provjeri još jednom koji model imaš i treba li ga uopće spajati. Mislim da od 6 modela Winfastice 2000 XP, samo dvije treba spajati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:30. |