![]() |
Čitanje kodova sa daljinskoga
Planiram koristiti u Home assistantu jedan ir blaster za klimu i mini liniju, ali imam problema sa čitanjem kodova sa daljinskih.
Koristim winlirc i usb2rs232 konverter na koji je spojen ir reciever. Uspio sam za mini linju dobiti nešto, ali ne mogu to preko tasmota konzole nikako natjerati da radi. Primjer: Code:
begin remote |
Ako su neki poznatiji uređaji, nađi kodove na netu i to je to.
|
Tražio sam, ali bez uspjeha.
Riješio sam ovako: - imam Geeklink GK01 IR blaster i na njega sam zalemio IR reciever i čita kodove fenomenalno. Sve sam sredio :banana: Topla preporuka svima koji trebaju nešto slično. |
Daj baci koju sliku i link, šta i kako. :)
|
To je trebalo biti gotovo rješenje, ali sam ja dobio primjerak bez zalemljenog IR resivera.
U pitanju je Geeklink GK01 (moj je IR verzija tj. bez bt) na kojeg sam stavio tasmota firmware i sve radi preko Home assistanta. Naručio sam sad još 2 kom Tuya IRa. Nešto su jeftiniji, a na njih isto ide tasmota fw. |
Ako netko kuži trebam malo pojašnjenje oko kodova koje sam skinuo.
Za liniju ide ovako: za vol+ {"Protocol":"PANASONIC","Bits":48,"Data":"0x400405000401","DataLSB":"0x220A0002080","Repeat":0} Kad šaljem kod mora li biti koplet kako je gore ili je dovoljno samo Data bez DataLSB ? irsend{"Protocol":"PANASONIC","Bits":48,"Data":"0x400405000401","Repeat":0} Rade inače obije varijante, ali ne kužim razliku. Kod klime je malo zeznuto. Očitam ovo za power on: {"Protocol":"VESTEL_AC","Bits":56,"Data":"0xF4114001FF0201","DataLSB":"0x2F880280FF4080","Repeat":0,"IRHVAC":{"Vendor":"VESTEL_AC","Model":-1,"Mode":"Cool","Power":"On","Celsius":"On","Temp":20,"FanSpeed":"Auto","SwingV":"Off","SwingH":"Off","Quiet":"Off","Turbo":"Off","Econo":"Off","Light":"Off","Filter":"On","Clean":"Off","Beep":"Off","Sleep":-1}} Ako to pošaljem komandom irsend stalno će mi klimu paliti po tim postavkama. Zanima me ako pošaljem samo ovu komandu ond pali klimu prema tome kako je zadnje ugašena (nemam display na klimi da to potvrdim): irsend{"Protocol":"VESTEL_AC","Bits":56,"Data":"0xF4114001FF0201","DataLSB":"0x2F880280FF4080","Repeat":0} ili ovo ako nije bitan DataLSB: irsend{"Protocol":"VESTEL_AC","Bits":56,"Data":"0xF4114001FF0201","Repeat":0} |
Klime su zahebane jer ide dvosmjerna komunikacija za razliku kod tv / vcr / linija je jednosmjerna.
Moraš se igrati kombinacijama komandi ovisno šta trebaš. |
Sve komande koliko sam skužio rade samo sa ovim dijelom koda:
irsend{"Protocol":"VESTEL_AC","Bits":56,"Data":"0xF4114001FF0201","Repeat":0} Malo mi je zeznuto jer nemam displej da potvrdim promjenu temperature ili moda. Ostalo čujem ili vidim da radi ovako. |
Citiraj:
Sent from my RMX2170 using Tapatalk |
Ma da 😂
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:33. |