PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Instalacija Programa - Error (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301637)

fre@k 10.01.2020. 00:21

Instalacija Programa - Error

Dakle imam jedan problem koji mi polako pocinje stvarat nervozu pa bih molio nekoga s vise iskustva da pomogne u otkrivanju problema.

Problem je da mi nakon sto sam sve fileove rucno pobrisao i u regeditu pocistio, kad krece instalacija jos uvijek prepoznaje da je program instaliran, dali postoji neki nacin na koji bi mogao vidjeti nakon sto se pokrene instalacija sta tocno i koji dio aplikacija provjerava, tj da nekako nadem taj file koji mu daje potvrdu o "postojanju" programa, proces monitor sam otvorio i probao pratiti no tesko je bas uci detaljno u to kad unutar jedne sekunde on izroka preko 9000 linija

Nikky 10.01.2020. 13:13

Koji program pokušavaš instalirati ?
Možda se iz "raspakirane instalacije" može skužiti gdje šta kopira / upisuje prilikom instalacije.
Jesi gledao po AppData i sl. folderima ?
Da probaš sa nekim pametnim Uninstall programom koji zna "počistiti" ?
Neki daju posebni uninstall / cleaner, obično AV programi i sl.

zgmmax 10.01.2020. 13:16

Imam osjećaj da se radi o teamvieweru...

Pupo 10.01.2020. 14:46

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3370255)
Imam osjećaj da se radi o teamvieweru...

:D:D

Ako je TW, lakše ti je podić novu virtualku i instalirati novo. Iako, ne pomaže ni to nekad. Skuži IP ili što već.

fre@k 10.01.2020. 18:37

Radi se o programu za krojne liste "namjestaj", zena povukla update i otislo mast u propast :) jucer sam pobrisao redom reg kljuceve koje sam mislio da imaju veze s tim no nema boga, cak sam u jednom trenutku ubio cijeli komp da sam morao preko recovery-a ubacivat odredene dll-ove posto sam sve pobrisao sta god da je bilo u doticaju s programom poprilicno sam bio frustiran :D

Uninstaleri nesljakaju vide isto sto i ja cak i manje bi rekao
Uninstal od proizvodaca nepostoji to je bila prva stvar

Od muke i potrebe sad idem srokat windowse pa cu otvoriti virtualku i na njoj zaglumiti ovaj problem

teamviewer sam prestao koristiti prije par mj i presao na anydesk :p

Bit ce meni se cini virtualka i par stvari pokrenem da prati
regfromapp on zabiljezi na cistu instalaciju reg kljuceve koje program zapise a preko whatchanged cu napraviti compare c diska da vidim koji fileovi su se stvorili valjda ce biti dosta :D

domy_os 10.01.2020. 18:56

Čime je napravljena instalacija? Možda skinuti editor za taj tip instalacije pa vidjeti gdje rasipa podatke?

Na virtual machine napravi snapshot kada sve namjestiš i siguran si da aplikacije rade. Ako se nešto dogodi, vratiš snapshot u sekundi i opet sve štima.

fre@k 10.01.2020. 19:23

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3370325)
Čime je napravljena instalacija? Možda skinuti editor za taj tip instalacije pa vidjeti gdje rasipa podatke?

Na virtual machine napravi snapshot kada sve namjestiš i siguran si da aplikacije rade. Ako se nešto dogodi, vratiš snapshot u sekundi i opet sve štima.

maloprije sam napravio jos jednom cisti xp i samo instalirao program i usporedio s novim podacima i nasao ovo

C:\WINDOWS\f0493f50505.xkx
C:\WINDOWS\inf\sdatabl.sav.bin

nakon sto sam obrisao odmah je prosljakalo. Boze me sacuvaj ovakvih gluposti :chears:

Nikky 10.01.2020. 19:34

Za žuntu oba fajla se povezuju sa nekim Malware - om :D

https://www.google.com/search?q=sdatabl.sav.bin

zgmmax 10.01.2020. 21:41

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3370270)
:D:D
Ako je TW, lakše ti je podić novu virtualku i instalirati novo. Iako, ne pomaže ni to nekad. Skuži IP ili što već.

Brijem da TV zapise negdje na svojim serverima GUID u kombinaciji sa još nečime i da se zato nemre više od jednog puta instalirati

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:57.