![]() |
Kidanje slike
E sad neznam jel to mora tak bit ili ne pa napišite jel se to vama događa?Naime u igrama dolazi do kidanja slike s monitorom iz siga pa si mislim jel nije do monitora stavim na crt i ista stvar ono prođu ko neki valovi tak da me ovo začudilo a i frend domy kaže da je to normalno,šta vi mislite?
|
Meni se to desavalo u samo jednom naslovu-PES 4 i na CRT-u i na LCD-u...
|
Citiraj:
Znaci da je najvjerojatnije do samih igara... |
NFS most wanted i call of duty2 s tim da se izrazito vidi u most wantedu
|
nesredjeni drajveri za najnovije kartice?
|
Za Most Wanted se ne sjećam točno, pauziram već dva tjedna, al zato Call Of Duty 2 igram maltene svaki dan i vide se ti valovi, pogotovo kod brzih pokreta. To bih najbolje mogo opisat kao neko bježanje horizontalnih slojeva slike ili kako već.
|
Citiraj:
|
ma malo je jadno al već se lagano privikavam al eto može još mišljenja ,stvar je u tome da mi se to događalo na x1800xl i na 6800 i na dva druga monitora možda hard disk zeza
|
Re: Kidanje slike
Citiraj:
|
Re: Re: Kidanje slike
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Kidanje slike
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Re: Kidanje slike
Citiraj:
kod atija ima opcija za triple buffering samo za open gl kad uključiš vsync sa double bufferom dolazi u nekim igrama do trzanja jer ti frame reate pada sa 60 ne na 55 ne na 45 nego na 30 jer ga prepolovi a to je morat ćeš priznat jako istrzano i u svim slučajevima neigrivo s druge strane ukoliko ti je frame rate niži i ne osjećaš takve skokove onda s vsyncom nema problema |
Kak tebi pinsla radi?
|
Re: Re: Re: Re: Re: Kidanje slike
1 privitaka
Citiraj:
Ja sam ne jednu igru igrao sa uključenim triple bufferingom. Ne vidim gdje je problem. Potrebno je samo napraviti profil za određenu igru. Desni klik pantaganom na ikonicu igre/ATI Tray Tools/Create Game Profile. I lijepo si konfiguriraš igru sa postavkama koje hoćeš, clockom GPU-a i meme...super stvar:) |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kidanje slike
Citiraj:
att prema mojem iskustvu ne radi na x1000 seriji iako ću još probat |
meni att neradi na x1800xl
|
Moguce da ti u igri frekvencija osvjezavanja monitora padne na 60Hz pa dobijes slican efekt(govorim o CRT).Meni je to dogadjalo u Call of Duty 1 - Na desktopu 100Hz u igri 60 iako sam dao refresh lock u toolsima.Na kraju morao sam skinuti neki programcic koji je zaozbiljno zakljucao refresh rate.U drugim igrama nisam imao problema.
|
ma sve bi mi to bilo jasno da se to događa na crt monitoru al na LCD to mi je čudno
|
Ajmo po stoti put:confused:
ATT radi sa X1xxx, samo treba pri instalaciji isključiti opciju za overclock. Ako ni onda slučajno ne radi-ponoviti instalaciju i isključiti i I2C control method. |
Citiraj:
neka izbaci novu verziju koja radi normalno |
vidiš vidiš sad radi:D
nakon što sam isključio overclock i sve opcije vezane uz IC 2 no funkcionalnost je ipak poprilično limitirana bez tih opcija no u svakom slučaju jako korisno ako ti omogući triple buffering |
Citiraj:
Normalno-kad koristiš triple buffering moraš zaključati rezu, isto kao i kod GL-a (za vlasnike CRT-a) Na X1xxx trenutno nemaš kaj se tiče ATT-a samo očitanje temperature i overclock. CCC možeš emulirati najnormalnije preko ATT-a. |
Citiraj:
ah kvragu malo mi stvarno fali da si ostavim ovu grafu :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:57. |