![]() |
factory (service) menu za televizore
imam blesavi sharpov tv kojemu fali jedna bitna opcija, pa sam ga u dogovoru sa sharp serviserom odnio u jedan lokalni servis, gdje je lik ispred mene ušao u factory menu i podešavao onako kako sam mu rekao da želim. probao sam pratit kako se ulazi ali je prebrzo stiskao botune na daljinskom i nisam polovio.
po netu se svugdje piše da se tv ugasi, vadi iz struje, drže botuni na njemu i takve gluposti. meni servisni menu treba samo za korekciju backlight-a, a serviser mi nije htio reći kako se ulazi u service menu :( zna netko? radi se o sharp aquos led tv-u. |
Probaj iskopati service manual na netu,
pazi da je za tvoj model / šasiju (kako vole označavati). |
Probaj ovo za SERVICE MODE
Press “MENU” on the remote, wait until the menu appears and then slowly type 9, 9, 9, 2, 2, 2 |
Citiraj:
|
Ah zašto, za backlight bi i mogao biti dostupan useru,
međutim u service menu bude opcija koje su "opasne" tj. možeš napraviti štetu ... |
Kod mene na Grundingu je ovako:
Stisnut tipku MENU pa 8500 Za podesavanje bilo cega iz service menu-a odabrati navigacijom gore-dolje sta se vec zeli pa 2356. Mora negdje na netu biti kakav info sam ne prckaj tamo gdje pise Inverter jer bus imao tona sa crnom slikom a nes ni Menu vise moci vidjeti :D |
HA, naštocao sam ga. menu 1147.
neću istraživati čemu sve one opcije služe, bitno da imam backlight regulaciju. sad sam ECO smanjio na 10 i manje više se poklapa s mojim laptopom na min brightness, tj mogu ga normalno gledat u gotovo mračnoj prostoriji. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:14. |