![]() |
directX pitanje
Imam jedno pitanje a to je: Pokrenul sam program everest home i pod directx - directx video javio mi je ovo:
Problem 32-bitni Z-Buffer nije podržan. Moderne 3D igre mogu zahtijevati ovu mogućnost. Pa me zanima o cemu je rijec. Tnx |
grafička je?
rekao bi odma da je preslaba.. |
Grafa mu je gigabajtova 6800gt
|
pa slaba je..:D :D
aj napiši koje driver koristiš bla bla.. možda je podešeno na 16-bita. |
Driver je Forceware 81.85
|
Ma ne brini se nVidia nema 32bit z-buffer(samo 16 ili 24), a ovo o modernim igrama je ultimativna glupost, uostalom jel ti mozda koja nije radila?;)
|
Ma sve sljakaju nije greda.Zabrijal sam da bi mozda taj Z-buffer nekaj donjel na preformansama u igrama
|
Citiraj:
i u početku zbog toga je ati imao sa istom jačinom grafe ko suparnik bolje performanse. |
Hvala na tako iscrpnom objasnjenju
|
Citiraj:
ak je 16-bita onda to nije po dx9 specifikacijama:beer: |
Citiraj:
Točnije, jedan od uvjeta je da kartica interno barata 128 bitnom bojom, dakle RGB spektar, 32bita za svaku osnovnu boju (crvena, zelena, plava) + alfa kanal (transparentnost) = 128bita. Gore navedeno je serija FX podržavala, ali...otom-potom. Konkurencija R300 ima specifikaciju od 96, dakle 24 bita po kanalu. Da ne bi bilo da je netko nalupao glupost svrštavanja zelene boje umjesto žute u osnovne boje, ovdje se radi o bojama svjetlosti. |
Citiraj:
eh još.. zbog toga je prva serija nvidijinih dx9 kartica (omražena 5 serija) dobivala slabije rezultate od konkurencije, a nvidija nikako nije mogla napraviti 24-bitnu preciznost, dok je ati to imao po defaultu.:) |
.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:24. |