PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) 5.1 zvuk ne radi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=273322)

tbogovi1 08.10.2015. 19:01

(riješeno) 5.1 zvuk ne radi

Pozz

Imam problem sa zvukom. Radi se o sljedecem:

Spojeno mi je sve 5.1 i na opcijama u realtek kad udem svaki zvucnik kad stisnem posebno radi odnosno cuje se. Kad pustim pjesmu npr. na youtubu ili bsplayeru rade mi samo prednji zvucnici. Ukljucio sam i opciju Speaker Fill ali se nista nije promjenilo. Probao sam i sa drugim driverima ali ista stvar, snimio i k-litle codex isto stalno.

Dali netko zna u čemu je problem?

trex 09.10.2015. 12:39

Google 5 sekundi :

SOLUTION:
CONTROL PANEL > HARDWARE AND SOUND > SOUND, click Speakers, then the Properties button, click the Enhancements tab (by default, Immediate mode is selected.... I left it checked, default position). Scroll down to the bottom of the list and check DTS Connect. Apply.

You can even use the Room Correction enhancement to further produce a more desired volume from your speakers based on your configuration!

Fixed the issue. I can now restart my computer, play multiple sources, etc, without having to change anything in the sound options ever again!

tbogovi1 09.10.2015. 15:50

na toj listi meni uopce nenudi DTS connect

nino 09.10.2015. 15:52

Dali mislis da bi pomoglo da znamo detalje? Koji zvucnici, koja zvucna...itd?

Mislim, nisi od jucer na forumu...

tbogovi1 09.10.2015. 16:00

extrem 4 z77 maticna ploca preko nje mi je to spojeno na kucno kino quadro neznam koji model.

Na staroj maticnoj mi je sve radilo kako treba nisam imao nikakvih problema. samo ukljucim speaker fill i sve radi, ovdje u opcijama od zvucne kartice kad stisnem svaki zvucnik posebno dobijem na njemu zvuk, a kad pustim youtube ili bs player nema zvuka odnosno rade mi samo prednji zvucnici (front) rear i subwufer neradi uopce

ivo_k 11.10.2015. 11:08

kako je spojen na kucno kino?
lako moguce da je u postavkama samog kucnog kina namjesteno da stereo pusta u 2.0 konfiguraciji.

tbogovi1 11.10.2015. 15:55

Citiraj:

Autor ivo_k (Post 2838961)
kako je spojen na kucno kino?
lako moguce da je u postavkama samog kucnog kina namjesteno da stereo pusta u 2.0 konfiguraciji.

nije kucno kino sa dvd- om nego su 5 zvucnika i subwufer na kojem su izalzi za zvucnike. znaci svaki red zvucnika ima svoj izlaz. Kažem sve je normalno radilo prije bez problema ali sad nece da radi, zasto neznam!!!

Forace 12.10.2015. 00:26

Pa obično ti je razlog u driveru. Jesi tu na novoj ploči u audio driveru uključio speaker fill ili ekvivalent tome?

tbogovi1 13.10.2015. 19:57

Citiraj:

Autor Forace (Post 2839262)
Pa obično ti je razlog u driveru. Jesi tu na novoj ploči u audio driveru uključio speaker fill ili ekvivalent tome?

uključio sam da. stavio sam i druge drivere ali nista. kazem kad odem na postavke od realteka svaki zvucnik kad kliknem posebno on radi odnosno daje ton, ali kad pustim video ili youtube samo 2 zvucinka rade

trex 14.10.2015. 11:37

Citiraj:

Autor tbogovi1 (Post 2839978)
uključio sam da. stavio sam i druge drivere ali nista. kazem kad odem na postavke od realteka svaki zvucnik kad kliknem posebno on radi odnosno daje ton, ali kad pustim video ili youtube samo 2 zvucinka rade

Iz toga se nedvojbeno može zaključiti da je sve u redu sa zvučnicima, zvučnom i konekcijama na toj relaciji, a problem u softveru koji ne zna / neće replicirati zvuk s front kanala i poslati na sve zvučnike (speaker fill).
Probaj još malo prguglati jer se sjećam da su neki mrdali po Windows registriu da to srede.

tbogovi1 14.10.2015. 12:19

neznam sta ga zajeb.ali eto nece da radi. koda taj speaker fill nema funkciju isto je bio upaljen ili ne

ivo_k 14.10.2015. 13:12

kazem ti da provjeris postavke kucnog kina, tj. receivera jer moguce da je namjesteno da pusta originalni format signala. a glazba je uglavnom u 2 kanala.

tbogovi1 14.10.2015. 16:11

Citiraj:

Autor ivo_k (Post 2840270)
kazem ti da provjeris postavke kucnog kina, tj. receivera jer moguce da je namjesteno da pusta originalni format signala. a glazba je uglavnom u 2 kanala.

nemogu na njemu mjenjati postave. na njemu samo mogu imati izlaz 5.1, izlaz stereo, izlaz aux1 i aux 2 nemam nista vise za štelanje

trex 15.10.2015. 11:57

Evo danas sam ja imao isti problem.
Zvučna realtek sustav 5.1.
Upaljen "audio fill" a zvuk samo na prednjem kanalu
Što god da sam radio nisam mogao dobiti zvuk na zadnji kanal.
U Realtek panelu kada se klikne na određeni zvučnik zvuk playa normalno
i onda sam negdje pročitao i složio.

Odi na "environment" i prebaci s "none" na "room".
Znam da vjerojatno ne želiš izobličenje zvuka filterima, ali "room" postavka mi najmanje izobličuje zvuk.

tbogovi1 15.10.2015. 16:50

Radi. Svaka čast (y)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:11.