PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   software za traženje duplikata (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272546)

Matoje 05.09.2015. 23:48

software za traženje duplikata

zanima me da li postoji software koji bi u određenoj mapi skeniro sve slike koje postoje i izlisto koje su duple pa da ih se pobriše jer mi se prilikom uplouda i prebacivanja s moba dogodilo da imam duplih slika ali pod različitim imenima a da ručno pretražujem predgo bi to trajalo?

MOTOR MARY 06.09.2015. 07:44

hiyo, pretpostavljam da će duplikati imati isti filesize? ako da, mislim da je lako riješiti problem.
za svaki slučaj, prije prčkanja s bilo kojom metodom/programom cijeli folder ("direktorij/mapa") si još jednom copy/pasteaj tako da imaš backup.

i kako ništa ne bi morao instalirat, možeš problem riješiti u PowerShellu. u onaj search u start tabu upiši powershell i pokreni Windows PowerShell ISE. u programu te dočekaju tri regije kao na slici, u 1. ćeš c/pat kod, 2. je ispis pa iz nje samo čitaš, a u 3. ćeš nešto morati upisati.

počnimo od 3. regije; u njoj trebaš upisati path ("putanju") do foldera. otvori folder u windows exploreru i klikni gdje stoji kružić na mojoj slici. vidjet ćeš da će, u mom slučaju, se ovo gdje klikneš pretvoriti u nešto tipa C:\tmp\test to je putanja i to nam treba.

natrag u powershell - u regiju 3. napišemo
Code:

cd C:\tmp\test
naravno, samo s tvojim pathom.

sada bi u onom mojem crvenom pravokutniku sa slike u regiji 3. trebao pisati tvoj path, to znači da će program u tom folderu operirati. to nam je ključno.

zadnji korak je da u regiju 1. kopiraš ovu skripticu
Code:

$files = Get-ChildItem
for ($i=0; $i -lt $files.Count; $i++) {
        for ($j=$i+1; $j -lt $files.Count; $j++) {
                if ($files[$i].Length -eq $files[$j].Length) {
                        rm $files[$j]
                }
        }
        $files = Get-ChildItem
}

ona će ostaviti samo po jedan file neke veličine u tom folderu.
nakon što c/p u program, pokreneš ju s onim zelenim "play" gumbom na vrhu prozora.
i to je to.

Tihomir111 06.09.2015. 09:41

Probaj ACDsee, ima negdje u opcijama, vidi na youtube

D/G 12.09.2015. 21:02

Total commander - Commands - Search - Advanced - Find duplicate files - ... i izaberi što želiš ...a gdje da traži izaberi dok si na "Search" prije "Advanced" opcije - sve diskove, pojedini disk ili samo neki folder.

ps:Može se koristiti bez registracije ..free....koristim ga još od DOS-a dok se zvao Norton commander pa Win commander i sad Total commander :D ....windows explorer praktično gotovo da i ne koristim.

webstartm 12.09.2015. 21:05

DupeGuru Picture Edition

ja koristim,super besplatni program

MIK 12.09.2015. 21:07

Duplicate Cleaner Pro

Gabre 21.10.2015. 16:58

uu odlicnih prijedloga, bas sam ovako nesto trebao, imam preko 100Gb slika, od toga imam hrpu duplih, posto sam znao kopirati na dva diska istovremeno itd a slike od djece pa reko radije duplo nego zaliti kasnije.

ali sada to moram malo posloziti jer se gubim u moru foldera i desecima tisuca slika

sad, koji je najsigurniji nacin brisanja duplih? po kojem kriteriju, po datumu//vremenu slikanja, po velicini fajla, po cemu? ako idem po velicini fajla moze li se desiti da ima slika iste velicine pa da ih pobrise, a vrijeme slikanja mi je nekako najsigurnije.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:54.