![]() |
WD Caviar Blue 1 TB 7200 rpm HDD - Current Pending Sector
Imam Western Digital HDD, 1TB, 7200rpm, Caviar Blue,
HD Tune pokazuje žuto: (C5) Current Pending Sector 200 200 0 20 warning Našao sam 4 kvadratića bad sektora (zeleno-žuta polja mi misu poznata). Disk mi je pun podataka. Garancija koliko vidim traje 24 mjeseca. Da ne povjeruješ istekla prije dva mjeseca (što čovjek može zaključit iz ovoga, ode garancija ode i hard u pm). Što mi je činiti, jel se dadne kako popraviti HDD? Može li mi tko dati dijagnozu prema analizi sa slika? Hvala http://s21.postimg.org/s812v6cb7/Sy1c_JJe.jpg http://i.imgur.com/suThh1G.jpg |
Molim, ako netko može dati kakav odgovor...
|
Smanji gornju sliku. Toliki staz na forumu a ne cekiras disk sa WD alatom. :D
Data Lifeguard Diagnostic for Windows Citiraj:
|
Nino sve rekao. Smanjio sam ti sliku. Ako imaš bitnih podataka na disku, prvo napravi backup (ako ga već nemaš), a zatim napravi test s WD DLG, bilo windows verzija, ili verzija na bootabilnom sticku/CD-u (npr. skineš Hiren's Boot CD, na njemu ima).
|
Sačuvaj važne podatke i odvrti HDDRegenerator (bude trajao jedno 2,3 dana :D) ali možda izolira/popravi.
|
Ok, hvala za upute i sliku. Naime, imam takav ekran pa ne vidim da je rašireno. Nisam znao ovo za taj wd alat. Hvala.
|
evo može i sa WD toolem upisat sve "nule"...meni je tako pomglo sa 10tak BSa. sad je HDD bez njih.
za 1,5 TB upisivanje nula je trajalo cca 5,5 sati. |
Da li postoji neki program s kojim bih otkrio koji su podaci u bad sektoru?
Hvala |
ne...a zašto bi to otkrivao?
i ovako i onako ako ideš popravljati disk, moraš sve sačuvati jer se cijeli disk briše... |
Citiraj:
Analizirao sa WD alatom, i javi da samo briše sve što je na bad sektorima. :stoopid: Imam nekoliko starih ATA hardova, i svaki radi bez problema. A ove današnje tako ih prave da traju kratko tako da kupiš druge, nove. Govna |
Citiraj:
|
Ne znam koliko bi vjerovao ovom wd alatu. Po njegovom scanu od prije nekoliko tjedana mi je prikazao da je sve ok sa diskovima, dok je recimo hd tune uredno prikazao smart errore te bad sectore. Diskovi su naravno bili neispravni :)
Spasavaj podatke dok mozes :D |
da se nisi stiso za 100 kn više bi još imao dvije godine garancije da si crnca uzo i mir
sad sve prebacuj i kad dobiješ CRC error negdje znat ćeš koji su podaci ležali na miniranom |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:45. |