![]() |
Računalo duuugo diže Windowse
Pozdrav.
Dakle prvo ispričavam se, ako je tema već negdje otvorena, ja sama tražio, ali je nigdje nisam našao. Dakle problem je ovakav. Kad se računalo pali to traje oko cca 4-5 min. Tj. on dosta brzo prođe onaj ekran s windowsovim logom, ali onda kad dođe do onog plavog ekrana s natpisom welcome to traje cca nekih 30-40 sekundi i onda ono što je najgore kad uđe u sistem onda mu još treba nekih par minuta, ćak mogu otvoriti neke mape, ali programe ne mogu tj. prikazuje kružić na mišu kao da otvara, ali ništa do nekog trenutka kad otvori dva naravno jer sam ja kliknuo više puta. Probao sam to malo rješiti s antivirusom tako što sam skenirao i očistio s ccleanerom. :hitthewal: Hvala. |
ili pa disk ima bad sektor i teli se teli..
provjeri i to |
Citiraj:
Da hvala, moguće je. Jer u sustavu tamo gdje imam kao nekakve ocjene disk ima najmanje, ali opet do sada je sve normalno radilo i sada mu treba 3 gladne godine da nešto napravi. Točnije samo prvi puta i onda sve radi normalno tako da mi je uopče žao gasiti računalo. |
Hdd sentinel. Takoder startup prigrame pogledaj. Moze bit i virus u krajnjem slucaju.
|
Citiraj:
Što se tiče virusa to nekako i ja mislim na kraju. Nekako mislim da mi restart windowsa ne gine. A u startupu sam sve više manje po isključivo što se je moglo, inaće komp sam skenirao s Avastom i nije našao baš neke probleme osim par datoteka koje su već na kompu dugo. |
Baci oko na disk. 99% je na izdisaju.
|
Citiraj:
Imaš neki prijedlog da s nekim programom provjerim disk ili? |
Hdd sentinel as i said. :P
|
A ne bi bilo loše ni fragmentirati registry i očistiti ga.
|
pa nema windows 95 ili 98
to je samo tamo palilo i vidio se neki efekt. |
Dobro, dakle instalirao sam hdd pentinel e sad fora je kaj ja ništa ne kužim kaj trebam gledati kod njega. Budem se još malo poigrao s njim, a ako ja ne budem skužio budem si nekoga pozvao u pomoč da mi malo objasni.
|
http://www.hdsentinel.com/hard_disk_...e=screenshots#
evo ti početna stranica / slika lijevo su diskovi, ovisno koliko ih imas i tu sve piše performanse i zdravlje i ispod opis.. ako ima bad sektore nebude na 100% i opis bude u crvenom polju jednostavnije nemože bit |
Evo dakle ovako, za čudo, ali sve je na 100% i i sve je dobro, nažalost to očito nije problem. Nešto je drugo u pitanju
|
ništa onda, najjednostavnije rješenje je da instaliraš windowse opet.. tako ćeš biti najsigurniji
|
Dobro, onda ću ovih dana tako i napraviti.
Hvala svima |
ma ako hoces mogu se spojit na komp i bacim oko da ne reinstaliras bezveze, samo sibni pm
ili skini autoruns i posalji screenshotove od tabova 2,3,4 i 5 |
5 privitaka
Evo slika, nadam se da će Vam ovo pomoči.
Hvala... |
Ajme, neuredno :) Imas hrpu toga sto se podize sa windowsima potpuno nepotrebno, da ne kazem da deinstaliras sve codec packove i downloadere koje imas jer ti to uopce ne treba. instaliraj ffdshow ako bas trebas codece. youtube video i mp3 mozes skidat bez dodatnih programa, itd, imas gomilu stvari...
|
Citiraj:
Dakle misliš da prvo probam izbrisati te ajmo reči glupe programčiće, pa tada tek, ako to ne pomogne stavim windowse? |
ma rukni svjeze vindovse, pocupaj sve sto trebas sa svih particija pa vidi kako se ponasa.
nakon svjeze instalacije pokreni HDtune i vidi sto kaze smart status, preskeniraj cijeli hard u potrazi za bad sectorima (nikako quick scan). pa vidi kakvi ce bit rezultati. |
Da budem iskren kad vidim tako nakrcan pc, uvijek biram reinstalaciju. No ja vec imam gotovi image, ha nista te ne kosta da maknes sve suvisno pa vidis dan dva hoce li biti bolje ili ne
|
Prvo https://login.live.com/login.srf?wa=...1033&id=288908
Drugo malvarebytes pokrenuti u safe modu i skeniranje.. Ako to ne pomogne onda reinstall. Najbolje.. Instalacija programa koji se koriste i onda backup image sa acronis tako da ako opet nešto ne bude valjalo ima se backup.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:07. |