![]() |
Pranje CPU coolera, s čim?
konkretno,
zanima me s čime oprati Zalmana 7000AlCu, ne mislim sad na čišćenje od prašine, već na dobivanje prvobitnog sjaja na bakru i aluminiju, a ujedno i da istjeram prašinu između rebaraca.. nekakvo sredstvo? tekućina? voda pretpostavljam ne djeluje da bi dobio sjaj... ideje? |
nego mislim da ima bas posebna tekucina za bakar prati.
inace ja bi ga oprao u medicinskom alkoholu :) ili razredivacu pa kud puko da puko a nemre puknuti :P |
ne razrijedivacu!!!!
alkoholom 100% ili destiliranom vodom... |
Što se tiče zalmana probaj ga propuhat malo na benziskoj sa kompresorom :)
Al to nejde baš najbolje, jelda ribetno:p |
jesi ga mozda dobio cistog?naglasak na poklonio stoga ne davi:D ako bas si oces uzet vremena uzmi si kist...siroki...i lijepo ti to pazljivo...s puno zivaca ocisti raszavi itd...ja sa kompresorom mogu sve ocistit...makar moram to adit 2 put u 10 god...jr imam filtere za prasinu:beer:
jos bi ti preporucio gumicu za grafitnu olovku(ne cudi se...ps crvenom stranom ne plavom...ako ides na rotten...ak ides na tikky onda niej problem preporucujem tiki 20):D jos nacina: krpicom...izmes tanki sarafciger i s puno osjecaja brises pastu(dakle na odvijacu iliti sarafcigeru je krpica) ili jednostavno uzmes stapice za usi:beer: ps rak je jednom zgodom napravio stiki mislim da je pod ostalo pa si tam pogledaj...isto mos i na 2crowdedu.com...mislim da je tam isti ili malo modificirani stavio cak i o nanoslejnu paste |
Citiraj:
Čovjek treba tvoj post 4 puta pročitat da nekaj skuži:D Daj probaj pročitat:D Ti misliš da se gumica koristi za čišćenje jezgre proca od paste, kulera općenito (od paste)? |
bez zaje...jako dobrto skida staru pastu...kad je onak tvrda...inace ja sve kuzim kaj sam napisao...a sad mi se bome neda pisat discaimer...ipak gledam sleapy hollow (siher sam krivo napisao)
|
*sigh*
Gabre, imam ti tu Sidol tekućinu za bakar (za aluminij više nemam), dođi do mene u ponedjeljak i sredit ćemo sve da izgleda kao novi. Samo treba skinuti vent prije čišćenja ;) |
E da je meni kompresor :D
Uradi sam metode su najbolje... Skineš Zalmana sa ploče i skineš mu vent. Uzmeš jednu tanku slamku i divljački počneš puhati u rebra coolera pazeći da ga ne popljuješ kroz slamku :D Onda malo kistom sa dugackim "dlakama" prođeš kroz njega, pa ponoviš postupak puhanja. Nakon što ti ispadnu očne jabučice prekini postupak i malo se odmori :clap: Pričekaj da se osuči sooler ako si ga popljuvao i zašerafi sve natrag. Bazu očisti sa apotekarskim alkoholom i kad se osuši nanesi tanki novi sloj paste i montiraj cooler. Ukratko kako ja radim... :burn: |
Citiraj:
Divljak:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:clap: LOL odustao sam od te metode, jer bi se vjerovatno onesvijestio nakon prve minute.. :D @SKY - mogao bi svratit, imam vremena, pa ću rastavit zalmana. i oprati ga. @mcfish - ne trebaju meni upute za očistiti bazu, već kompletni cooler, i između rebarca istjerati svu prašinu, a to se ipak ponajbolje postiže nekakvom tekućinom... mislim da ću ga cijeloga oprati alkoholom.. naravno da ću skinuti vent prije... |
yo do that, prije sa kistom proleti...i sve ...imao sam zalmana pa znam kakav je to posao:D
|
kist čuda čini kao i H20 iz pipe- Tak sam jo prao svojeg VF700 nakon kaj sam gnabivo rablejneog i zasranog, baza poliran s pastom za kovine do ogledalca,
|
Koliko sam shvatio ti hočeš da ti se cooler sjaji kao nov.
Bakar možeš očistiti od oksidnog sloja cilitom ili nekim sredstvom koje skida kamenac,ja sam radio s tim i odlično je ispalo. Prvo skini vent,a zAtim polij cilit po cooleru tamo da ti ga lijepo očisti, skida trenutačno oksidni sloj. Poslije ga operi u vodi dobro i nastoj ga ne dirati prstima(pogotovo znojnim) jer ti se onda praktički trenutačno stvori novi oksidni sloj). Poslije ga ispuši i obriši od vode(možeš probati s fenom no bakar se pakleno zagrije i dugo se hladi pa baš nije zgodno). Poslije stavi nazad vent nanesi pastu i montiraj. Voila! |
e ćiber, bravo, to se traži!
samo jedna stvar, ona rebarca na zalmanu su "sljepljena" nekakvom pastom, pa me jedino brine da takva nagrizajuća sredstva ne "nagrizu" pastu između... ? ili se slobodno može? sutra ga demontiram i perem! moram i vent podmazati. najrađe bi ga promijenio opet. |
Možeš razmutit u vodi limunsku kiselinu i umočit u to hladnjak i ostavit par sati da stoji i onda ga samo isprati vodom i posušit ;)
|
a definitivno najjeftinije rješenje za vraćanje sjaja bakru je solna kiselina. ona iz dućana. 6kn. samo umoči kist u solnu kiselinu, premaži ga i ko nov bude. isprobano na bakrenim cijevima od grijanja.
|
Solna kiselina bi mogla pojesti ono lijepilo.
Probaj nanesti malo cilita gore pa budeš vidio , no čisto sumljam da će pojesti |
Re: solution
Citiraj:
|
ma ja ga prekjucer ocistia s limunadom!!!
napravis jednu ljutu,uronis ga i skroz dobro sad izgleda!:p |
Sa cime se vi zamarate uzmeš saugmašinu cca 1900W i samo posaugaš prašinu kak se posauga i sa tepiha a za vent je još bolje vrti se ko lud, a ak je nešt baš tvrdokorna mrlja tu radi dobar hračak i malo vate, ak to ne upali onda derni alkohola...krajnja solucija je nitro razrijeđivač
|
Citiraj:
nema toga usisivača koji može izvući prašinu između onih reberaca, a da ne govorim da jenemoguće postići prvobitni sjaj bakra. nakon mog čišćenja, zalman sjaji ljepše nego novi, a kroz rebarca se vidi i gdje je naj gušće stisnuto, a ja mislio da je bez prostora između.. |
kaj nije dost onaj druck luft u spreju? ja sam mislil sa njime malo svojeg zalmana 7000b-cu dotjerati. Koliko sam videl sad kad sam otvoril kuciste malo se crni. Tak da mu ciscenje ne gine. Ps kaj trebam pastu opet shibati na proc ili sam na cooler?
|
Malo Sidol sredstva za bakar i puno vode te sušenje fenom je vratilo prvobitni sjaj Zalmanu. Možete puhati, pljuvati, potapati u razrijeđivač ili štotijaznam raditi, ali tako čisto nećete dobiti nikada.
Da ne govorim koliko je jednostavnije. :) |
Citiraj:
a što se samog bakra tice Gabre, umoci ga u najobicniji kuhinjski ocat.. da vidis čuda! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:41. |