![]() |
Nema signala između 2 switcha
Naime imam u preduzetju razvučen kabel sa jednog switcha i sad sam na kraj jednog kabela koji ide iz tog prvog switcha htio dodati još jedan switch, međutim stvar ne funkcionira, točnije nema uopće signala na kraju tog kabla....ispito ga testerom i sve parice su OK. U čem je problem?"
Daklem kabel - switch - kabel - novi switch....bez tog zadnjeg switcha stvar šljaka, ali trebaju mi još dvije utičnice za net pa sam mislio apgrejdat s još jednim switchem. :chears::chears: |
koji switchevi su u pitanju?
|
edimax oba.
jedan je neki bijeli otprije stari., a ovaj novi je nekakav crni kupio nekidan za cca 70kn u protisu. Samo onak blicne dioda za mrežu tamo gdje uštekam dolazni kabel iz prvog switcha na tom novom i ništa više. |
nije taj zadnji, onak 12 po redu kojim ludim slučajem :D:D
Kabel si probao drugi? Različite portove na prvom? Zamijeniti mjesta switchevima? Čisto reda radi ;) |
Ma jesam sve....ne kužim stvarno koji bog može bit da ne pušta mrežu između dva switcha...da ne treba možda crossover kabel skrimpat umjessto patcha?
|
Citiraj:
Kod mene je Router - kabel - switch - kabl1 - AP1 - zrak :D AP2 - kabl - switch - kompovi .................................................- kabl2 - AP3 - kompovi Svi kablovi su patch cat5, probaj zbilja zamjenit mjesta switchevima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kaj još uvijek negdje ima za kupit switch a da nema auto mdix?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:10. |