PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   FX-8320 na Asrock 880G Extreme 3 - Problem? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=256767)

Sam Fischer 13.02.2014. 10:38

FX-8320 na Asrock 880G Extreme 3 - Problem?

Evo da otvorim ovu temu na šaljiv način, znaš da si je**ni geek kad te cura za Valentinovo iznenadi sa novim procesorom - FX8320. Ona je samo znala da gledam neki "osmojezgreni" i otišla sama u Links po to, hahah, mogu mislit reakciju dečkiju tamo jer je još i plavuša :D

I nije mi vrag dao mira, morao sam to ugurat na trenutnu ploču iz naslova, jer koliko sam čitao po netu, dosta ekipe i radi normalno makar ga ploča službeno ne podržava(prvobitno je, pa su maknuli sa sajta, znači u sivoj zoni je), ali opet nekima i throtlla i slično. Ploča sama po sebi podržava do 140W TDP-a, a debelo OCani X6 Phenomi povuku i daleko više.

I sad, bios skuži procesor, čak namjesti i FSB na 2600mhz boota, sve ok, ali Windowsi se nikako ne dižu. Zapne čim se pojavi Win logo ili welcome screen.

I sad vas molim za savjet, da li da pokušam reinstalirati windowse jer se pri dizanju istih možda nešto poremetilo - možda druga arhitektura proca im smeta ili nešto s driverima jer u safe mode uđe normalno...?

Ili da se uopće ne zamaram s pokušajem instalacije i prvo kupim novu ploču? Mislim, nova ploča je svakako u planu u budućnosti, ali sam mislio ako i ova može poslužit, zašto ne...

Nadu mi daje jer ju Bios normalno skuži sve, možda samo Winsi zajebavaju...

Sad sam došao na ideju, možda bootat sa Hirens CD-a i provjerit sa stabilnost? Hah, sad sam valjda sam sebi odgovorio, damn :D:stoopid:

EDIT:

Zapravo sam htio i pitati da li netko ima iskustva sa radom FX-a na ovoj ili 890G ploči (posto su isti shit) iz prve ruke?

partwish 13.02.2014. 10:54

Ja bih rekao da su windowsi pukli zbog novog HW. Probaj sa repair, ako ne ide full reinstal jer svakako je bolje pokušati i to nego se zabavljati u SM! :D Ako imaš neki prazan HDD, ili particiju na koju bi mogao instalirati probno isto ne bi bilo loše da ne gubiš u startu ove podatke koje imaš.

Sam Fischer 13.02.2014. 11:12

Baš, čini se i meni da su se windowsi zblesirali. Ako ga BIOS kuži i sve ok, vjerojatno će to radit sve stabilno... Nisam sad doma, ali probat ću repairat, ako ne, nova instalacija. Damn kako mi se to neda, previše puta sam to radio :D

dadosbcro 13.02.2014. 11:56

probaj u biosu vratiti na tvorničke postavke, staviti najnoviju verziju biosa na ploču ako nije najnovija ili probaj napraviti clear cmos, možda to pomogne, a 10 minuta je posla...

nedavno sam kolegi prodao 990XA-UD3 ploču na kojoj je bio OCani FX8320 i imali smo sličan problem kad smo stavili njegov Phenom II x4 965 proc na ploču, vjerovatno je ploča zapamtila postavke od FX-a...već sam pomislio da je ploča otišla na vječna lovišta jer je vrtila sve ventove, ali nije davalo nikakve slike...riješili smo na način da smo izvadili bateriju na 5 minuta i sada sve šljaka kako treba...990XA podržava FX i phenom II procesore, tako da kod tebe možda neće raditi, ali barem si pokušao, a možda je i do windowsa :)

Sam Fischer 13.02.2014. 12:44

Ma to sam odmah napravio, najnoviji BIOS je gore, a bez Clear Cmosa ništa :)
Pa baš to, obrnuto je kompatibilno, phenomi bi trebali radit na novim 990FX pločama.

Ma možda su samo i windowsi kreknuli zbog druge arhitekture proca... Probat ću napraviti reinstall pa javiti kako će to raditi...

medo 13.02.2014. 13:07

Stisni F8 kod bootanja Windowsa i odaberi opciju "Disable driver signature enforcement".

Sam Fischer 13.02.2014. 13:36

Citiraj:

Autor medo (Post 2545432)
Stisni F8 kod bootanja Windowsa i odaberi opciju "Disable driver signature enforcement".

Jao, imam neki osjećaj da bi ovo moglo riješit stvar da šljaka i sa starom instalacijom! Budem vidio kad dodjem doma s posla, hvala puno medo, imaš pivu :)

Sam Fischer 13.02.2014. 17:04

Evo, samo da javim da ništa ne pomaže, jednostavno ne radi na toj ploči i jebiga, sve ok, probao sam. :)

Krenuo sam install novih windowsa i nije mogao ni pokrenut setup.
Sad sam vratio starog phenomčića dok ne uzmem ploču ovih dana.

partwish 13.02.2014. 19:52

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2545564)
Evo, samo da javim da ništa ne pomaže, jednostavno ne radi na toj ploči i jebiga, sve ok, probao sam. :)

Krenuo sam install novih windowsa i nije mogao ni pokrenut setup.
Sad sam vratio starog phenomčića dok ne uzmem ploču ovih dana.

Fuck it, nemaš sreće... Ali barem ćeš sada imati i dobru ploču! :roller:

medo 13.02.2014. 21:16

Ima i sad jako dobru ploču :) Samo što izgleda ne radi sa 8-core procesorima.

Sad bude cura za sve kriva, al' imam feeling da se neće ljutiti na nju, hehe :D

Sam Fischer 14.02.2014. 11:06

Citiraj:

Autor medo (Post 2545747)
Ima i sad jako dobru ploču :) Samo što izgleda ne radi sa 8-core procesorima.

Sad bude cura za sve kriva, al' imam feeling da se neće ljutiti na nju, hehe :D

A možda bi još proradilo sa nekim beta BIOSima, kemijanjima i navlačenjima, ali opet je rizik da bi kasnije throtlao (obično neka jezgra zapinje), radio nestabilo, i u krajnjoj liniji, loše se OC-ao.
Tako da me cura samo u trošak bacila, hahah :D

Sad gledam koju od ove dvije? Htio bih 990FX chipset zbog podrske za CF, jer kasnije planiram ubosti neku polovnu 7950... Jebiga, necu nikad odrast :D

http://www.centro.hr/detalji_proizvo...8CE355A2F.aspx
http://www.centro.hr/detalji_proizvo...8AA5D435B.aspx

Nybelung 14.02.2014. 12:24

Ako cijena nije jedan od faktora, onda se sve svodi na to koji brend preferiraš.
Ja bi radije Asusovu. OC će ti s obje biti ograničen temperaturom procesora. :D

Sam Fischer 14.02.2014. 13:51

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2546136)
Ako cijena nije jedan od faktora, onda se sve svodi na to koji brend preferiraš.
Ja bi radije Asusovu. OC će ti s obje biti ograničen temperaturom procesora. :D

Hahahhaha, to si svakako u pravu :D

A isti shit, ja sam na Gigabaytovoj ploči napravio World Record sa Phenomom X4 9550, pa ću onda gigu :D
I ljepša mi je, crna :D

Smartic 14.02.2014. 16:04

Kod Asusa i Gigabytea već u tom high-endu ne možeš fulati ;)

Asus ima najbolje mid-range ploče bih rekao(s 970 chipsetom).

dominofusion 14.02.2014. 16:07

Dajem takodjer svoj glas za Asusicu; i meni zapela za oko Gigabyte no citam da dosta ljudi ima problema sa pregrijavanjem NB-a pri OC...

Don Kihoty 14.02.2014. 16:33

Stavi 2.03 BIOS i sve će ti šljakati OK.

Ili force-flashaj BIOS od 890GX Ex3 - imao sam tu ploču jako dugo
i na njoj FX fino šljaka, a ploče su identične.

Sam Fischer 14.02.2014. 21:31

Hvala dečki na savjetima, izbor je ipak pao na Asusicu M5A99X EVO R2, stiže u ponedjeljak. Koliko vidim, PROice i nema više...

Malo sam pročešljao internetima, i ova Gigabytica se dosta grije, upravo što je kolega dominofusion istaknuo.

@ Don hvala puno na savjetu, ali iskreno, neda mi se više to ni prešaurafat sve, FX ipak zalužuje novu ploču pošto ga planiram pošteno OC-at :)

Radilo bi to, ali bi me stalno kopkao onaj osjećaj da nije to to, da taj proc može bolje :)

Krešimir-ZG 18.04.2014. 08:40

ja flashao svoju 880g na 890gx. ma singerica :D

znaci, ne bi radio 8350 na mojoj? eto jbg.

Sam Fischer 18.04.2014. 10:22

A cini mi se lutrija. Sve je to probaj-pa-vidi sistem :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:35.