![]() |
Dell UltraSharp U2713HM test
Testirali smo U2713HM.
|
Da je malo jeftiniji i da ima gsync nebi dvoumil ni sekunde. Ovak moram cekat da vidim kak ce se te tehnologije i cijene razvijat..
Mozda bi bilo dobro da negdje posebno stavite specifikacije ili bar link na monitor.. |
Ne kužim usporedbu sa full hd monitorima Lenovo od pazi!!! 22"??
Ovo je 27" Meni se čini da je u odnosu na moj stari 23" samsung Dell 2713HM duplo veći, o rez da ne pričam. Ni riječi o nadolazećim 4K monitorima po sličnoj cijeni što bitno utječe na isplativost kupnje 2713HM. Recezija na pol strane znači DNO DNA!! |
Citiraj:
S druge strane jos uvijek ima odredjenih problema sa 4K monitorima (potrazi na netu) i ne treba ih spominjat u istom kontekstu. Test Dellovih 4K monitora je u planu jer ih ima u Kodeksu, pa cemo ih tada usporediti s ovim. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sto je veci problem od cijene 4K i zasto trebas imat jos jedan "obican" ekran uz njega?
|
Necu tu linkat. Imas recenzija u kojima pise i o losim stranama 4k monitora. Samo cu napisat da nema igranja u nizim rezolucijama u punom ekranu, i5 se gusi od 2160p filmova a za youtube 2160p treba valjda 100Mbs. Ima jos dosta toga, nadi..
|
i svi koje sam na vidio su 30hz i beskorisni su za normalan rad posto UI u OSu nije podesen da radi ko retina na macu, da su objekti iste velicine, pa je sve jako sitno.
|
na 30hz rade preko dvi ili hdmi porta, neki mogu raditi na 60hz samo preko displayporta ;)
|
Bez obzira na sve, jako štur i površan review.
|
Citiraj:
|
vrlo dobar review i odličan monitor. nadam se da će u budučnosti biti još dobrih monitora na testu.
|
Vidio sam te listiće s tvorničkom kalibracijom, baš me zanima da li cijela serija ima iste listiće tj. vrijednosti na istima il je svaki monitor posebno kalibriran :D
Citiraj:
|
tek sad vidim ovo
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Kupio sam ovaj monitor prije 3 mjeseca, REV A00 i prezadovoljan za sad. Plaćen 500e.
|
Da htio sam pitat,monitor ima pixel pitch od 0.23mm,kaj nije to presitno?,recimo pixel pitch 1920*1080 reze je na 22" monitoru 0.248mm
Recimo ako se igraš(fps) to je jako puno detalja ali pixel pitch je sitan? Jel to smeta? I nevjerujem da je 8ms dovoljno za ugodno MP igranje |
Ne kužim, buniš se protiv gustih pixela?
|
Citiraj:
mislim meni je 0.270mm na 24" sa 1920*1200 pa je svejedno sve "oštro",ajmo reć skoro sve |
Citiraj:
|
Igram BF4 MP i Crysis 3. Nisam primjetio da je lošiji od ostalih monitora koje imam (TN). No, kut gledanja, oštrina, fotke sa DSLR-a, vrh!
|
Citiraj:
Pa ja primjetim zamućenja na hp zr24w koji je 5ms i još ima funkciju overdrive off. |
ja imam della u2414h koji ima 8ms pa igram BF4 bez problema,ghostinga itd... sve 5 :) uostalom i dobro da sam isao na taj monitor,jer citajuci sve postove o monitorima skoro sam zavrsio na tn jer ocito svi primjecuju taj ghosting itd..
|
Citiraj:
Kad ste testirali monitor na koji video izlaz je bio spojen,DVI ili DisplayPort? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
120 Hz + je isto skup sport. Treba imat HW za 120 FPS. Kad se navikne na takve monitore razlike na ostale su osjetne. Izmedu normlanih TN i IPS razlika nema. Ima nekih moniora koji nisu za gaming, vise za ured ili nest drugo ali nije tesko progooglat i nac koji su. Ja sam do sad koristio samo jedan HP IPS koji je imal problema sa ghostingom.
Taj Dell je super ali je dosao u malo krivo vrijeme. 120/144 Hz, GSync, 4k i ko zna kaj jos nebu izmisljeno u blizoj buducnosti. Nekome kome nije stalo do tih novosti je dobar izbor. Malo da jos cijena padne i bit ce jos bolji. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:03. |