PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Aplikacija za traženje rime (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248684)

vr5h0 11.06.2013. 10:04

Aplikacija za traženje rime

Pozdrav, evo još jedan zanimljiv sajt, a to je online aplikacija za traženje rime.

http://rimastima.com

domis 11.06.2013. 10:40

da pogodim, huljićevi su glavni sponzori/korisnici te stranice :D

Ivo_Strojnica 11.06.2013. 14:04

ovo je tako loša stranica, tako netočna da to nisu istine. Mogli su bar proučiti šta je rima prije kreiranja ove stranice.

Rade0n 11.06.2013. 14:37

Ovo je nešto najbesmislenije što sam vidio, pokušavam dokučiti svrhu ovog sajta ali ne ide.

Mario92 11.06.2013. 14:46

Haha, a kaj, stranica je baš simpa :)

OK izgleda (iako me pozadina podsjeća na onu teksturu iOS notification drawea), radi brzo, istina da nema baš velikog smisla ali dušu dala za sve velike zvijezde domaće estrade :D

Svaka čast, samo nastavi :)

vr5h0 11.06.2013. 17:00

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2412551)
ovo je tako loša stranica, tako netočna da to nisu istine. Mogli su bar proučiti šta je rima prije kreiranja ove stranice.

Skripta radi da ispiše riječi kojima se podudaraju najviše slova sve do najmanje dva zadnja slova.

Ajde pošto si ti tako pametan onda napiši kako bi glasio tvoj algoritam za rimu.

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2412631)
Ovo je nešto najbesmislenije što sam vidio, pokušavam dokučiti svrhu ovog sajta ali ne ide.

Nemogu svi sve dokučiti.. Jbg.

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2412652)
Haha, a kaj, stranica je baš simpa :)

OK izgleda (iako me pozadina podsjeća na onu teksturu iOS notification drawea), radi brzo, istina da nema baš velikog smisla ali dušu dala za sve velike zvijezde domaće estrade :D

Svaka čast, samo nastavi :)

Hvala :)

Ivo_Strojnica 11.06.2013. 17:07

Citiraj:

Autor vr5h0 (Post 2412753)
Skripta radi da ispiše riječi kojima se podudaraju najviše slova sve do najmanje dva zadnja slova.

Ajde pošto si ti tako pametan onda napiši kako bi glasio tvoj algoritam za rimu.

Hvala na komplimentu. :D
Rima je najzvučnija kad se poklapaju zadnji slog + samoglasnik prije njega (ili zvučni suglasnik). Riječi koje se slažu sa takvim uvjetom bi ti trebale ići na vrh pretrage, kao "najkvalitetnije", a onda stavi ove koje ti se slažu samo po zadnja dva slova.
Budeš => izvedeš - nije zvučno
Budeš => Rudeš - zvučno.

Sretno sa ovim.

Inače, šalu na stranu, ako složiš kvalitetnu bazu riječi, ovo stvarno možeš nuditi pjesnicima i/ili skladateljima.
Sretno sa idejom.

vr5h0 11.06.2013. 18:22

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2412756)
Hvala na komplimentu. :D
Rima je najzvučnija kad se poklapaju zadnji slog + samoglasnik prije njega (ili zvučni suglasnik). Riječi koje se slažu sa takvim uvjetom bi ti trebale ići na vrh pretrage, kao "najkvalitetnije", a onda stavi ove koje ti se slažu samo po zadnja dva slova.
Budeš => izvedeš - nije zvučno
Budeš => Rudeš - zvučno.

Sretno sa ovim.

Inače, šalu na stranu, ako složiš kvalitetnu bazu riječi, ovo stvarno možeš nuditi pjesnicima i/ili skladateljima.
Sretno sa idejom.

Ako nađem vremena ću nadograditi skriptu da traži još i prema zvučnom suglasniku. Ali zasad neka ostane ovako. Mislim, najprije izbaci riječi koje imaju najviše istih slova..Kad upišeš Rudeš, izbacit će ti prvu riječ Budeš.. LP

OuttaControl 11.06.2013. 20:17

Ja inače osobno podržavam bilo kakav naš domaći projekt, pogotovo besplatan, tako i ovo, nije bitno jel to korisno il nije korisno, iako se za ovu stranicu nemože reći da je beskorisna, jer može nekim ljudima stvarno dobro doć...

Samo ti radi i sretno ti u ovom i ostalim projektima, imas moju podrsku makar bila samo ovako preko foruma :)

e a kako popravit rime, ubaci naglaske na samoglasnike i dodaj to u algoritam

i još ti postoji jedan tip rima koje reperi koriste zovu ti se rime na izgovor, ili ti rime na slogove
bit tih rima je da se slaže broj slogova i da imaju isti naglasak, ili tako nekako, zaboravio sam malo :D ugl googlaj nac ces na forumima

mann 12.06.2013. 11:13

Simpa site

panoramix 12.06.2013. 12:46

Meni je izbacilo : "Preko rijeke jaše Turci, suhe glave ispali im....sablje :D:D

Ivo_Strojnica 12.06.2013. 13:27

gnjurci! :D

panoramix 12.06.2013. 13:31

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2413368)
gnjurci! :D

Ma da, definitivno nekaj ne štima s algoritmom...:lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:27.