PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Xonar dg 5.1 zvucna karta pomoc > (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=238625)

sennheisers330 02.10.2012. 19:22

Xonar dg 5.1 zvucna karta pomoc >

Kupio sam zvucnu kartu i ubacio u comp spojio sa cablom od Front panela instalirao drivere,medjutim nema zvuka ni na slusalicama i zvucnicima ?

Znaci ovo sam pokusao :
Ugasio onborad zvucnu
Postavio default na asux xonar dg.
Skino driver sa asus stranice
Pri kraju instalacije probao i HD audio i AC97

Sta mi vi predlazete ?

Asus xonar dg devise propertis : DIGITAL SIGNER : Not digitally signed

Sta ovo znaci ? jer ovo problem ?

Forace 02.10.2012. 20:09

1. Za početak da li je sve uredno u device manageru? Tj. da li se vidi taj asus xonar dg kao ispravno instaliran uređaj?

2. Da li je došao kakav program sa tom karticom osim drivera? Šta se može u njemu podesit? Ima li on autodetekciju, da li kuži da su uštekani zvučnici ....

3. Da li ispravno po bojama spajaš zvučnike i koje imaš (5.1, 2.0 ....)?

sennheisers330 02.10.2012. 20:37

Citiraj:

Autor Forace (Post 2247795)
1. Za početak da li je sve uredno u device manageru? Tj. da li se vidi taj asus xonar dg kao ispravno instaliran uređaj?

2. Da li je došao kakav program sa tom karticom osim drivera? Šta se može u njemu podesit? Ima li on autodetekciju, da li kuži da su uštekani zvučnici ....

3. Da li ispravno po bojama spajaš zvučnike i koje imaš (5.1, 2.0 ....)?

1.jeste
2. ne nije,nespajam zvucnike nego slusalice i ne preznaje ih kada ih ubacim
3.da,slusalice 5.1

JuiceBox 02.10.2012. 22:26

Citiraj:

Autor sennheisers330 (Post 2247775)
Kupio sam zvucnu kartu i ubacio u comp spojio sa cablom on Hard diska

Kako si ovo uspio :stoopid: ??? Ako si ustekao naponski kabl u nju (iako neznam kako si to uspio ako jesi), sprzio si karticu jer se ona napaja samo preko PCI.

BojanZD 02.10.2012. 22:34

Šta si uopće spajao-ta kartica ne treba dodatno napajanje,samo uštekaš front pannel audio kablove i to je to?!
Nikakvi drugi kablovi ne trebaju???

sennheisers330 02.10.2012. 22:46

Citiraj:

Autor xulos (Post 2247882)
Kako si ovo uspio :stoopid: ??? Ako si ustekao naponski kabl u nju (iako neznam kako si to uspio ako jesi), sprzio si karticu jer se ona napaja samo preko PCI.

Gledao sam upustvo preko "

http://www.youtube.com/watch?v=GsDpEuIl1EE

nemoj mi reci da tako neide ?

nino 02.10.2012. 22:47

Koji si tocno kabel spajao?

JuiceBox 02.10.2012. 22:50

Ide tako ali to sto je on ustekao je front panel s kucista , izgleda ovako . Koji si ti kabl ustekao ?

sennheisers330 02.10.2012. 22:51

Citiraj:

Autor nino (Post 2247897)
Koji si tocno kabel spajao?

Jedan jedini sto je slobodan,hablo od Dvd rezaca

znaci savrseno je upao pa sam skonto da tu ide ?

Citiraj:

Autor xulos (Post 2247899)
Ide tako ali to sto je on ustekao je front panel s kucista , izgleda ovako . Koji si ti kabl ustekao ?

Da to je cablo od Dvd rezaca jedino sto je bilo slobodno.

JuiceBox 02.10.2012. 23:23

To nije kabl od dvd rezaca nego HD audio kabl koji ide iz kucista. Izvadi taj kabl i probaj jel ti onda zvucnici rade i moli boga da nisi sprzio karticu.

sennheisers330 02.10.2012. 23:36

Citiraj:

Autor xulos (Post 2247911)
To nije kabl od dvd rezaca nego HD audio kabl koji ide iz kucista. Izvadi taj kabl i probaj jel ti onda zvucnici rade i moli boga da nisi sprzio karticu.

Pa nisam znao kako se zove,da to je Hd audio koji sam ustekao u zvucnu.Neradi kartica nikako,neprepoznaje ni kad ubacim slusalice ni zvucnike.
A onborad reatlek radi.

JuiceBox 03.10.2012. 10:33

Promjeni PCI slot, istekaj taj kabl i ugasi onboard.Kod drivera biras HD audio

DaFija-89 04.10.2012. 11:13

Sam kabel od HDD-a ili od floppy diska nisi sigurno mogao ugurati unutra, osim modifikacijom konektora. Inače zapikneš HD audio kabel (koji dolazi sa prednjeg, gornjeg panela na kučištu) u karticu, nemožeš pogriješiti jer samo na jedan način može sjesti u konektor. Upikneš samo jedan kabel, na kojem piše HD audio, netreba ti biti onaj sekundarni uštekan. Inače kod instalacije sam uvijek birao HD audio. Sama zvučna bi trebala raditi od prve sa dobro instaliranim Asusovim driverima, jedino ak nisi probao instalirati modificirane drivere jer je onda već problem instalirati Asusove bez dobro unistaliranih prethodnih. Kod prebacivanja na front panel, nije slučaj kao kod Realteka da ti sam prebacuje kad uštekaš slušalice nego treba ručno prebaciti u Control Panelu od Asus Xonar DG kartice. Malo je to iritanto u početku ali s vremenom se privikneš. U krajnjem slučaju ak si uspio spržiti karticu, ljepo ju reklamiraj kao neispravnu i dobit ćeš drugu.

Edit:

Provjeri dal ti je dobro kartica sijela u PCI utor, jer ju onda nemože prepoznati kao ispravni hardware.
Svi noviji Windowsi od 98 pa na dalje netrebaju onaj mali kabel za prijenos zvuka koji povezuje zvučnu karticu i dvd pržilicu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:56.