PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   ABIT Fatal1ty AN8 SLI ili DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=23640)

BaD_BoY 05.08.2005. 19:35

ABIT Fatal1ty AN8 SLI ili DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D

Razmisljao sam i gledao testove i napokon kad sam uvidio da je DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D zaista najjaca kartica na trzistu i bas sam je namjeravao kupit kad se pojavi ABIT Fatal1ty AN8 SLI i ljudi kazu da je to najbolja ikad napravljena kartica za gamere!! I sad sam u dilemi ako nek moze nek mi kaze koja je bolja i ima li gdje test od ove dvije maticne usporedno:confused:

MentalHarikiri 05.08.2005. 19:47

Uzmi DFI.....

GoGzS 05.08.2005. 19:57

Ja bi ABIT-a.....kolko sam vidio dere, i nisam našo da ima one "dječije bolest" sa memorijom ko DFI (DC proradi ako imaš sreće, naravno, samo u narančastim slotovima, žuti "nevole" DC :D ) ok, nema bog zna kolko visok max. napon za memoriju, ali mislim da je čist dovoljno..... ja bi ABIT-a (možda bi ABIT-a jer ga već imam, a kako kaže ono "svaki cigo svoga konja hvali" :D )

provokator 05.08.2005. 20:24

a cini mi se da je na THG-u ASUS A8N-SLI Premium potukla DFI... pogledajte malo slikice hladjenja chipseta sa heatpipeom do mosfeta :clap: :clap: :clap:
inace, imam A8N-SLI Deluxe i problema sam imao samo sa starijim verzijama BIOS-a, nestali su vec sa 1005 ako se ne varam, a sa 1010 sam prezadovoljan. koliko znam nitko nije imao problema sa Premium modelom i da sad kupujem plocu uzeo bih Premium bez razmisljanja (samo bih se uvjerio da cu dobiti plocu sa heatpipe hladjenjem chipseta jer su barem prve ploce na testove slali sa ventovima).

MentalHarikiri 05.08.2005. 22:28

DFI nema većih problema sa memorijskom kompatibilnošću tamo negdje od cca 5. mjeseca (zapravo se u 3. mjesecu situacija znatno popravila,ali ne i 100%)...stavljao sam valjda svaku value memoriju na nju (adata,buffalo,pqi,geil,kingmax,corsair), ,te cijelu paletu skupljih memorija tipa OCZ VX, EL rev 2 , PQI turbo , firestix itd. i nije bilo nikakvih problema dokle god su se memoriske postavke naštimale kako treba (a "Auto" nije kako treba ;) )

jedina situacija na koju sam naišao je da corsair c2 v1.5 (winbond UTT) nije baš najbolje reagirao (greške u Memtestu) kada su SVE postavke bile na "Auto" ,no u slučaju da se postavke ostave onako kako ih bios sam odredi problema nema (zna oscar wu poprilično dobro svoj posao ;) )

s druge strane kod Abit-a sam susretao više problema (i to hardware-skih) koje su znatno umanjile moje mišljenje o kvaliteti izrade i ugrađenih komponenata , te QC Abita (iako sam dugo vremena kupovao njihove ploče) :(

ne tvrdim da je svaki primjerak Abit ploče lošiji od konkuretne DFI ,ali ako se gleda malo veći uzorak onda mi DFI nekako više povjerenja uljeva da ću biti 100% zadovoljan sa pločom koju sam kupio

ASUS je (kao što je provokator već napisao) odradio odličan posao sa novijim verzijama BIOSa , te bi mi A8N-SLI Premium bio prvi izbor za s939 stroj na kojem neće biti overclocka

sve skupa veliki IMO :)

Jelc 05.08.2005. 23:43

Citiraj:

Originally posted by GoGzS
(DC proradi ako imaš sreće, naravno, samo u narančastim slotovima, žuti "nevole" DC :D )
Pričaš gluposti.
Da mi je znat gdje si to samo čuo???

Možda sa tvorničkom revizijom BIOS-a???

Ja sam na toj ploči imao hrpu meme i NIJEDNOM mi se nije dogodilo da neće raditi u DC-u.

buljo 06.08.2005. 21:41

DFI ima najbolje ploče na tržištu al nije valjda Abitova ploča bezveze dobila naziv po naboljem gameru "Fatal1ty"...:beer:

mora da je dobra.:D

xerox19 07.08.2005. 00:28

Re: ABIT Fatal1ty AN8 SLI ili DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D

Citiraj:

Originally posted by BaD_BoY
Razmisljao sam i gledao testove i napokon kad sam uvidio da je DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D zaista najjaca kartica na trzistu i bas sam je namjeravao kupit kad se pojavi ABIT Fatal1ty AN8 SLI i ljudi kazu da je to najbolja ikad napravljena kartica za gamere!! I sad sam u dilemi ako nek moze nek mi kaze koja je bolja i ima li gdje test od ove dvije maticne usporedno:confused:

1. KARTICA?? Bad boy to je maticna ploca :p : bonker :

2. Ja imam LP UT nf4 SLI-D i isto sam promjenio puuno meme na njoj i DC mi je uvijek radio (u orange slots)

3. uglavnom koju god uzmes neces pogrijesiti : nono :

BaD_BoY 07.08.2005. 01:10

HEHE greska moja mislio sam maticna:clap:

xerox19 07.08.2005. 11:24

sve ok :cool:

glavno da su decki skuzili o cem je rijec, jelda ? :D

Isus 11.08.2005. 14:02

Koju god uzmeš pogriještiot nećeš!
Abit je znao imati problema s pregaranjem PCI slotova na AN8 kako je sada neznam
DFI je bila dosta mušićava s memorijom

Layout od DFI je nešto bolji od ABItovog.

Vedran 11.08.2005. 14:06

Citiraj:

Originally posted by Isus
Layout od DFI je nešto bolji od ABItovog.
ja bi rekao da je baš obratno. prvenstveno zbog pozicije samog čipseta.

Hrconja 13.08.2005. 19:28

uzmi DFI. To je zakon matična, zajebi ti fATAL111ty i šta ti ja znam

marko_1 14.08.2005. 00:49

Oovg fatal1tya ja u COD:UO nakantam ko mačka u vreči :smoke:

pacijent 14.08.2005. 01:11

Citiraj:

Originally posted by Hrconja
uzmi DFI. To je zakon matična, zajebi ti fATAL111ty i šta ti ja znam
A ti si imao obje pa znas jel ? :rolleyes:

buljo 14.08.2005. 01:20

obje su mrak, pa sad kog više preferirate...
ABIT ili DFI...:smoke:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:08.