![]() |
Ventilacija serverske sobice
Pozdrav,
Imam u potkrovlju malu sobicu svega 3m^2 sa nakosenim stropom. Soba nema prozora niti neki konktakt prema van. Vrata sa izo staklom ju prakticno hermetski zatvaraju. Unutra imam 2 PC-a u sluzbi servera i nešto mrežne opreme tako da je unutra po ljeti kao u svedskoj sauni :goood: Razmisljao sam probiti na jednom zidu dvije cijevi, i na jednu staviti ventilator. Alternativno jednu od rupa napraviti na stropu i probiti mali dimnjak. Koji fi za rupe i kakav vent upotrijebiti, te kako sprijeciti da vlaga ulazi? Ako netko ima iskustva ili savjet... :fiju: |
A malo građevine i termodinamike, . . .
- da dvije cijevi / otvora, jedan usis a drugi ispuh, na obje nekakve klapne da možeš zatvoriti po potrebi - na taj način teško ćeš spriječiti ulaz / stvaranje vlage - možda neka jeftinjak klima ? Links: http://www.radovi.net/index.php?opti...rov&Itemid=279 http://www.samsvojmajstor.com/portal...a-u-potkrovlju |
Odmah i jesam rekao dvije cijevi zbog usisa i ispuha... Ali vent i cijev mi je jasno da je problem vlaga, jedino pretpostavljam da postoji neko rješenje i za to. Ovako laicki bi rekao nekakav filter koji bi se u cijev stavio?
Klimu bih volio izbjeci obzirom da to neusporedivo vise trosi... |
ne znam baš da bi trebao imati vlage u potkrovlju,nije to podrum.Opcija usis i ispuh je dobra samo ventilator neki sporo što vrti i sve pet!
|
Baš, vlaga će biti kao i atmosferska. Uostalom, izostanku kondenzacije pogoduje upravo viša temperatura :D
Po zimi možeš staviti onaj Henkelov Ceresit odvlaživač zraka, ako će se temperatura spuštati dosta nisko. Nikakav filter neće pomoći za vlagu, jedino odvlaživač. Iako, ako računala rade stalno (a rade jel), to ne bi trebao biti problem. |
I dalje ostaje pitanje gdje staviti cijevi, da li je bolje radi strujanja zraka jednu staviti na strop (tek je onda kisa problem...) a drugu na zid ili obje na zid... :D
I naravno koji fi... |
najbolje je jednu na strop,jer ti topli zrak ide u visinu a hladni pada dolje na pod zbog težine.Ne trebaš skidati crijep nego ga samo malo podići jer ti sami nagib ne da da ti kiša pada unutra,a filter se malo raspitaj ja mislim da ti ne treba jer ti ta dva kompa ubiše svu vlagu u zraku svojim grijanjem prostorije!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:52. |